Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Još jedan nestabilan dan u Valjevu 22. 07. 2014.  (Pročitano 957 puta)

Na mreži Stefan Valjevo

  • **
  • Poruke: 1.161
  • Starost: 36
  • Lokacija: Valjevo
Još jedan nestabilan dan u Valjevu 22. 07. 2014.
« poslato: 23. Jul 2014. u 11:24 »
Još jedan nestabilan dan u Valjevu. Kao i prethodni u ranu zoru je prestala kiša i razvedrilo se. Jutro i pre podne je bilo sunčano, toplo i sparno. Maksimalna temperatura je dostigla 28C. Oko 15h je ponovo došlo do razvoja, ali ovaj put južno i jugoistočno od Valjeva. Strujanje je bilo južno i to je značilo da će oblaci opet ovamo, ali je bilo veoma sporo.

Razvoj i mamatus oko 15h. Čuje se duboka grmljavina.


Pogled na jugoistok u 16h. Grmljavina se nešto glasnije čuje, a oblak prolazi nešto istočnije.




Razvoj se definiše.




I na zapadu razvoj, grmljavina i kišne zavese.


Ista strana pola sata kasnije. Čuje se daleka grmljavina, a počinje i vetar da duva i obara temperaturu na 23C.




Radar oko 17h.




Mamatus na jugoistoku.


Nakon toga se smrklo sa svih strana, ali nije delovalo previše opasno. Sat vremena kasnije, čuje se grmljavina iz oblaka koji se formirao nekoliko kilometara jugoistočno od Valjeva, a počeo je slab pljusak koji je za desetak minuta doneo 1mm vodenog taloga.


Posle desetak minuta kratkotrajnog pljuščića, Valjevo je opkoljeno sa svih strana kišnim zavesama. Nebo iznad mene je vrlo tamno.


Kišne zavese na severoistoku u sklopu oblaka koji je periferijom zakačio mene i doneo mi 1mm vodenog taloga. Čuje se grmljavina.


Kišne zavese na severozapadu. Takodje se čuje grmljavina.


Kišne zavese i na jugozapadu. Isto se čuje grmljavina.


I na jugu kišne zavese. Počinje grmljavina i sa te strane i spušta se na Valjevo.


Potom je počeo jači pljusak koji je trajao oko desetak minuta, a u narednih dvadesetak minuta je padala umerena kiša uz slabu grmljavinu. Oblak se veoma sporo kretao i to potvrdjuje radar.




Palo je još 4mm vodenog taloga. Oko 20h se razvedrilo i u toku noći su se videle zvezde, a na severu i severoistoku se videlo udaljeno sevanje oko ponoći.