Meteorološki Forum

Portal i AMS => (automatske) meteorološke stanice => Temu započeo: p.e.dj.a 16. Mart 2013. u 15:12

Naslov: Iymena vremena očitavanja AMS
Poruka od: p.e.dj.a 16. Mart 2013. u 15:12
Predložio bih da vreme očitavanja AMS bude pomerene za koji minut unapred. Kada se pregleda tabela malo je ružno što su vremena šarenolika a najviše zato što au AMS podešene daažuriraju podatke minut-dva pre nego što će biti očitanje.

Lepše bi izgledalo da AMS ažuriraju podatke na zaokruženo vreme )sat, deset mionta, petneaest minuta) a da sajt preuzima podatke sa zakašnejnjem od minut dva.

Naslov: Odg: Iymena vremena očitavanja AMS
Poruka od: Dejo 16. Mart 2013. u 15:43
Kao prvo, očitava se vreme sa računara kojeg se šalju podaci i to bi otprlike trebalo da je isto kod većine. Drugo vreme slanja najvažnijeg fajla clientraw.txt je najčešće na svakih 60 sekundi. Ali nekad može doći i do kašnjenja usled zaostaja pri slanju podataka, opterećenja internet konekcije ili nemogućnosti servera da primi u nekom momentu fajl koji mu se šalje.

Kad bi se čekalo da sve stanice pošalju podatke npr u 14:40, a neka stanica u međuvremenu ima problem, onda se nikad ne bi sve ažuriralo. Mislim da je ovako sasvim korektno i vidi se od kad je poslednji podatak sa koje stanice. Jedino mogu svi da nameste sat po svetskom vremenu - internet time.

(http://i50.tinypic.com/qnuwzl.jpg)