Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Nestabilnosti u Valjevu 17. 08. 2016.  (Pročitano 860 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

  • **
  • Poruke: 1.152
  • Starost: 36
  • Lokacija: Valjevo
Nestabilnosti u Valjevu 17. 08. 2016.
« poslato: 18. Avgust 2016. u 01:31 »
Posle manje oluje u Valjevu i velike oluje pored i oko Valjeva 10-og avgusta uveče, usledio je strašan pad temperature i jesenje vreme sledeći dan koje se hvala Bogu i svelo samo na taj dan. :oboze: Već sledećeg dana dolazi do poboljšanja vremena, ali uz vrlo postepen porast temperature uz sunčane i umereno tople dane uz veoma hladna jutra za avgust. Tako je bilo od petka do ponedeljka. Od ponedeljka počinje topliji talas sa temperaturam oko i malo iznad 30C, ali u utorak uveče dolazi do novih nestabilnosti koje su se uglavnom držale juga i jugoistoka Srbije i istočne Bosne, odakle nisu mogle da predju Drinu, već su oko 21h davale udaljeno sevanje prema zapadu.

Ovaj dan je bio sunčan, sparan i topao uz temperaturu oko 30C uz strašno pregrevanje sa puno kumulusa na sve strane.

Radar to potvrdjuje, ali i približavanje čitavog višećelijskog sistema prema Valjevu u zapadnoj-severozapadnoj struji.










Oko 14h grmi prema jugozapadu.


Kujmulusijada pred nevreme.


















Sistem sa severozapada se približava.




Počinje opasnije da grmi i kreće jak vetar.




Mislio sam da će biti mnogo jače nevreme s' obzirom na to koliko se smrklo, ali je pala sasvim pristojna kiša uz seriju jačih pljuskova koji su trajali oko sat i nešto vremena. Palo je tačno 10mm vodenog taloga, a i lepo je osvežilo posle silne vrućine i sparine.

Nešto posle 18h ponovo pokušaj nekih razvoja na zapadu i severozapadu oko Podrinja, ali ništa to nije bilo Bogzna šta i oslabilo je dok je stiglo do Valjeva. Palo je možda nekoliko krupnih kapi kiše i to je trajalo ne duže od jednog minuta.
« Poslednja izmena: 18. Avgust 2016. u 01:56 Stefan Valjevo »