Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Prva oluja sa grmljavinom u ovoj godini u Valjevu 06. 03. 2017.  (Pročitano 1086 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

  • **
  • Poruke: 1.152
  • Starost: 36
  • Lokacija: Valjevo
Kasnim više od mesec dana sa reportažom zbog raznoraznih vanrednih faktora (problemi sa Tinipyc-om, Kompom, Sistemom, zdravljem i još nekim privatnim problemima), ali iako je danas 11. april, slike od ove prve ovogodišnje oluje su spremne. Dan je počeo sa slabom kišom i razvedravanjem, pa je bilo ceo dan promenljivo, nestbailno uz smenu sunca i kiše. Oko 15h je došlo do nekog jačeg razvoja i pljuska, ali ne Bogzna šta i potom se oko 16h razvedrilo, a oko 17h je počeo sa zapada i severozapada da prilazi jači konvektivni sistem uz dosta  grmljavine, ali se nisam nadao u prvoj dekadi marta pravoj letnjoj oluji.

Sistem prilazi i formirao se shelf colud.














Sevnulo je i počela je ozbiljna grmljavina.


Spustila se petominutna provala oblaka sa sitnim gradom i sugradicom uz povremeno umerenu dubinsku grmljavinu.


Duga za kraj uz povremenu grmljavinu i sevanje u daljini.


Nisam merio količinu padavina, ali po mojoj proceni je palo oko 5mm vodenog taloga. Ne više.  :D
« Poslednja izmena: 11. April 2017. u 17:47 Stefan Valjevo »