Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Grmljavinsko nevreme u Paraćinu 3.maj 2017.  (Pročitano 696 puta)

Van mreže dikile

  • Moderator
  • ****
  • Poruke: 8.575
  • Starost: 39
  • Lokacija: Paraćin, 129 m n.v.
Grmljavinsko nevreme u Paraćinu 3.maj 2017.
« poslato: 03. Maj 2017. u 22:15 »
Iako su modeli za danas davali nestabilnosti za popodnevne i večernje sate za moj kraj to baš na terenu i nije tako izgledalo. Sunce je upeklo od jutarnjih sati uz umerenu košavu koja kao po običaju remeti bilo kakve razvoje u ovom delu zemlje. Do 15h nije se mogao videti ni pošteni kumulus na nebu osim visokih oblaka od razvoja kod Kraljeva. Ali nakon 15.30h sve je počelo da se razvija velikom brzinom. Taman na vreme sam završio s poslom. U 16.30h nebo je već bilo ceno na zapadu i jugozapadu, a počele su i munje da paraju nebo nad Juhorom. Taj razvoj oblaka je u južnoj struji ipak prošao zapadnije od grada ali je sa juga stigao novi uz jaku grmljavinu. Na svu sreću nije bilo grada i jakog vetra pa je sve proteklo u najboljem mogućem redu. Ukupno je palo 14mm, taman da zalije tek pokošeni travnjak  :comeon:

Radarski snimak:



Satelitski snimak:



Munje sa munjolovca:





















<a href="http://www.youtube.com/watch?v=0Tr_tqmUurM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=0Tr_tqmUurM</a>

Van mreže sale pn

  • ***
  • Poruke: 4.631
Odg: Grmljavinsko nevreme u Paraćinu 3.maj 2017.
« Odgovor #1 poslato: 03. Maj 2017. u 22:31 »
Odlicno si ispratio desavanja dikile, taman na vreme je sve pocelo kada si stigao sa posla. Bravo za reportazu. :thumbup:

Vidi se na slikama da je oblak bio mocan sa jakim kisnim zavesama, ali mi nije jasno kako kod mene nije uspelo da padne vise, bilo je opkolilo sa juga i jugozapada samo tako. Cuda se uvek desavaju.