Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Nestabilnosti u Valjevu 01.06. 2017.  (Pročitano 1254 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

  • **
  • Poruke: 1.152
  • Starost: 36
  • Lokacija: Valjevo
Nestabilnosti u Valjevu 01.06. 2017.
« poslato: 02. Jun 2017. u 08:48 »
Jako nestabilan i sparan dan je počeo od ranog jutra što je slutio Estofex. Počeo je na vedar i sunčan način, ali samo u ranim jutarnjim satima.


Već oko 11h su počeli znažni razvoji koji su počeli davati grmljavinu.










Oko 13h dolazi do još jačih razvoja koji su nastali 20-30km od Valjeva zapadno, a ja malo odspavah u medju-periodu i probudi me jak i snažan pljusak uz veoma jaku grmljavinu.


Trajao je 15-ak minuta, a onda novi snažan sistem sa zapada i severozapada se približavao Valjevu od 15h uz efekat saune i potparavanje.










Potom odlazim u bolnicu u posetu babi i sa hirurgije (peti sprat) fotkam spuštanje pljuska i potom naglo slabljenje prilazećeg snažnog sistema iz srednjeg Podrinja uz povremeno snažna električna pražnjenja.

Jugozapad.


Severozapad.


Istok.


Vidi se naglo stišavanje oko 16h svega.




Potom se vraćamo kući i prema zapadu se i dalje crnilo, ali radar je bio sve očajniji i nije bilo vredno pažnje za bilo kakve aktivnosti. Zahladnelo je lepo, ali nije palo više od 3mm vodenog taloga. Očekivao sam mnogo više pogotovo što se tiče padavina kako je počelo, ali su svi ostali kriterijumi jednog letnjeg, sparnog i nestabilnog dana bili tu i opravdali ovaj vrlo zanimljiv dan.  :)