Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Nestabilnosti u Valjevu 02. 06. 2017.  (Pročitano 688 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

  • **
  • Poruke: 1.152
  • Starost: 36
  • Lokacija: Valjevo
Nestabilnosti u Valjevu 02. 06. 2017.
« poslato: 03. Jun 2017. u 01:26 »
Još jedan ultra-sparan i nestabilan dan. Počeo je sa dosta sunca i vedrine. Estofex je kao i prethodni dan stavio Balkan i Srbiju u centru pažnje.


Razvoji od ranog jutra i strašna sparina su obećavali gotovo reprizu od juče. Period od 9h do 14h.










Oko 14h počinje grmljavina i razvoji iz BiH prelaze u Kolubarski kraj gotovo bez ikakvog strujanja niču oko Povlena i šire se čitavim planinskim masivom. Pogled na jugozapad i jug.








Razvoji jačaju i na severozapadu. Valjevo se opkoljava sa svih strana osim istoka.


Potom oko 15h odlazim u bolnicu kod babe i sa hirurgije (petog sprata) fotkam naglo jačanje razvoja u Srednjem Podrinju i potom telefoniram babu iz Bratunca (Istocna Bih) odakle mi javlja da tamo besni strašno nevreme uz pojavu grada, olujnog vetra i snažna električna pražnjenja.

Pogled na jug-jugozapad-zapad. Grmljavina pojačava.






Potom tetka odlazi na ultrazvuk, a ja izlazim napolje i fotkam kišne zavese sistema koji je za razliku od Podrinja znatno oslabio, a strujanje je bilo nejasno odakle dolazi. Zatim se baca svetlica i posle par sekundi puca grom, tako da se vraćam nazad u bolnicu jer ubrzo počinje kiša.


Posle pola sata sa tetkama odlazim u shopping, a kiša i grmljavina su se znatno pojačavali. Posle dva sata shoppinga, napolju se lepo ispadala kiša i izgrmelo. U poslednjih pola sata je padala kiša nalik natapači bez grmljavine, ali sa zapada je oko 19h se počelo nazirati razvedravanje.


Nije palo više vod 5lm2 kiše, a delovalo je po barama u gradu da je palo minimum 20lm2. Ali je ipak bila varka. Sve u svemu, opet je lepo osvežilo posle toplog i sparnog dana.  :D

Van mreže zec

  • ***
  • Poruke: 2.839
Odg: Nestabilnosti u Valjevu 02. 06. 2017.
« Odgovor #1 poslato: 03. Jun 2017. u 01:42 »
Dobra reportaža i izveštaj!
Nadam se da je bilo dobro u šopingu!  :comeon:

Van mreže Stefan Valjevo

  • **
  • Poruke: 1.152
  • Starost: 36
  • Lokacija: Valjevo
Odg: Nestabilnosti u Valjevu 02. 06. 2017.
« Odgovor #2 poslato: 03. Jun 2017. u 02:03 »
Naravno. :D