Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Nestabilnosti u Valjevu 13. 06. 2012.  (Pročitano 1465 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

  • **
  • Poruke: 1.156
  • Starost: 36
  • Lokacija: Valjevo
Nestabilnosti u Valjevu 13. 06. 2012.
« poslato: 14. Jun 2012. u 02:07 »
Kako sam se nadao, dobro sam i prošao. Pet-šest slika sam hteo da izbacim na temu Aktuelne vremenske prilike, ali kad sam ih upload-ovo i pritisnuo snimi stranicu, srušila mi se Mozilla firefox.   :kick: :rofl: :crutch: :nelupaj: :bang: -) :neznam:

Nije bilo bogzna šta, ali je ipak bilo (donekle) zanimljivo. Prvo su jutros oko 06:00 h bila tri mala pljuščića od po petnaestak minuta, a onda se oko 10:00 h razvedrilo, pa je bilo sunčano i toplo. Oko 16:00 h je sa jugozapada stigla kombinacija konvektivne i slojaste oblačnosti sa krupnim kapima kiše, koja se konstantno obnavljala, pa je naredna tri sata bilo oblačno i tmurno uz povremenu slabu kišu u etapama. Oko 19:00 h je počeo pljusak s' vrlo krupnim kapima, koji je trajao oko pet minuta, a onda je nastavala slaba kiša uz razvedravanje. Pošto sam hteo na brzinu da izbacim slike, iskrsla mi je nevolja s' kompom, pa sam odustao od izbacivanja slika na forum. Medjutim, nestabilnosti su se nastavile, pa sam odlučio da nastavim sa fotkanjem. Oko 23:00 h sam počeo da izbacujem slike, ali me iznenadila grmljavina.

Jutro. Oko 05:30 h se sa jugozapada približavala oblačnost, koja je donela tri manja pljuska.




Popodne. Razvoj oko 15:00 h.




Zatim se oko 16:00 h naoblačilo, pa je do 19:00 h bilo tmurno uz povremenu slabu kišu. Oko 19:00 h, dok sam gledao fudbal Portugal - Danska, počele su jako krupne kapi kiše, a potom je usledio kratkotrajan pljusak od pet minuta, a zatim i razvedravanje. Nestabilnosti su se nastavile, pa sam istrčao napolje i ponešto uslikao.

Pogled na jugoistok.




Sunce u asvaltu :sun ;D.


Poremetio sam nešto, pa su zadnje dve slike ispale mnogo mračne. Zatim sam odgledao utakmicu do kraja i taman kad sam pokušao da izbacim pregled dana u nekoliko slika, a onda su počele nevolje sa kompom i sve mi se obrisalo što sam kucao pola sata. >:( Možda je tako i bolje, jer me sam komp opomenuo da još ništa nije gotovo i da će uveče biti veće zanimljivosti, a ja sam ga nagradio pesnicom i tako ga restartovao. ;D :rofl:

Oko 20:00 h se obnavlja oblačnost jugozapadno i zapadno od mene.



Potom su počele jako krupne kapi kiše, ali nisu prešle u pljusak.

Iz ovog oblačka su padale baš krupne kapi.


Repić oblačka koji mi je doneo krupne kapi, a u daljini linija oblačnosti koja je iz Bosne ušla na područje Srbije i donela pljuskove sa gmljavinom, a u Šapcu olujno nevreme sa gradom.


Oko 23:00 h sam počeo da izbacujem slike, ali me iznenadila grmljavina, a na radaru sam zatekao ovo.



Zatim je udario jak pljusak uz dobru grmljavinu i munje, koji je trajao oko dvadesetak minuta.


Radarska slika kad me prošao pljusak.


Nažalost, bio sam potpuno ne spreman kad je počelo da grmi, jer se nisam bogzna čemu nadao od današnjeg dana. Iako se oblačnost iznad Povlena konstantno obnavljala ceo dan, bila je to slaba oblačnost, koja nije obećavala ništa specijalno. Pogotovo se ničemu nisam nadao uveče, jer su prognoze bile takve da nisu davale neke velike šanse za moj kraj. Iskren da budem, više sam očekivao od ponedeljka neke konkretnije padavine, a dobio sam smešnu i zanemarljivu količinu. Što se tiče današnjeg dana, sve su oči (kao i juče) bile uprte u Vojvodinu, jer su tamo pljuskovi sa grmljavinom i danas bili očekivani. Ovo je za mene prijatno iznenadjenje, jer sam bio ubedjen da je ESTOFEX danas promašio prognozu, ali se ispostavilo da smo mi (koji nismo očekivali neke veće pljuskove južnije od Beograda, Save i Dunava) promašili. :histerija: Sve u svemu, noćas je u Valjevu pala najveća kiša u junu, ali nije palo više od 10 mm vodenog taloga, ako je i premašilo cifru od 10 mm, onda je to u promilima ili tek za koji milimetar.
« Poslednja izmena: 14. Jun 2012. u 02:29 Stefan Valjevo »