Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Bezbednost u saobraćaju  (Pročitano 26123 puta)

Van mreže Gagi_Bg

  • *
  • Poruke: 400
  • Lokacija: Vidikovac - JZ Beograd
Odg: Bezbednost u saobraćaju
« Odgovor #20 poslato: 27. Decembar 2017. u 19:13 »
Iskreno, nakon što je mobilni telefon postao nezaobilazni deo svakog stanovnika zemlje, sve ostalo je mačji kašalj. Mobilni telefon je sredstvo za (moguće) prisluškivanje, lociranje i nadgledanje apsolutno svakog korisnika, bilo kad i bilo gde. Umrežen sa računarima i detaljnim otkrivanjem apsolutno svih detalja o sebi na društvenim mrežama. Pri tome je svaki mobilni telefon kupljen identifikacijom ličnim dokumentima.
Zna se da je jedino skidanje baterije moglo da prekine napajanje i onemogući prisluškivanje. Pretpostavljam da ste već videli da je na svakom novijem mobilnom onemogućeno skidanje baterije. Problem koji je postojao za potrebom da svakog od nas snime, kada je postojala samo zadnja kamera, rešen je proguravanjem priče zvane "selfie" i ugradnjom i prednje kamere. Koja je danas skoro iste jačine kao i zadnja.
Daleko sam od teoretičara zavere, ali neke stvari sam imao prilike da vidim svojim očima.
Zato mislim da je ipak postavljanje kamera kudikamo blaža varijanta i tek jedna od dopuna onome što može da "odradi" mobilni telefon.

Van mreže Sofronije

  • ***
  • Poruke: 2.278
  • Starost: 53
  • Lokacija: Smederevska Palanka
Odg: Bezbednost u saobraćaju
« Odgovor #21 poslato: 28. Decembar 2017. u 21:06 »
 ^^ Tacno. Ali ipak:

http://www.bbc.com/news/av/world-asia-china-42248056/in-your-face-china-s-all-seeing-state

pogledati prilog obavezno. Pa ovo je san snova :cry: Zamislite samo mogucnosti  :hm:
🇷🇸 Сунчано и топло.
🇷🇺 Солнечно и тепло.

"Eeeeee!"