Meteorologija > Studije meteorologije, pomoć studentima i učenicima

Studije meteorologije-pomoc

(1/29) > >>

gencic:
Dobar dan zelim svima!
Jako mi se dopada forum i sve pohvale za vas...
Ali,eto mene drugom pricom,naime,potrebna mi je pomoc,ili savet...Ja sam student 1. godine ekonomskog fakulteta,koji sam upisao na nagovor roditelja i drustva(po principu,kud svi tu i mali Mujo).Iako sam dobro prosao i dao uslov jos u junskom roku,poceo sam da osecam sve manje i manje interesovanje,pa cak i odbojnost prema celoj toj materiji...Na kraju sam eto,shvatio da se radi o vrlo bitnoj stvari u zivotu i da je ipak bitno da te malo interesuje to sto ucis.

I da ne davim,sad sam u nedoumici,da li da predjem na Fizicki fax-Meteorologiju,bas zato ,sto je to jedino sto me je oduvek zanimalo.Jedini je problem,to sto ja imam slabe informacije o tom fakultetu,niti sam od bilo koga mogao da saznam nesto o studijama.Zato sam dosao na ovo mesto u nadi da ce neko moci da mi kaze nesto o fakultetu.
Bio sam na fakultetu i od prodekana sam dobio informaciju da je'' jako tesko?!''-u fazonu -ti sa ekonomije nemas sanse ovde..
 Sad sam u nebranom grozdju i ne znam sta da radim,jer mi nije drago da tek tako bacim jednu godinu na ekonomskom,a da ovamo ne uspem.
Znam da niko ne moze da mi kaze uradi to ili nemoj,ali eto barem da mi priblizi situaciju na studijama...

Unapred zahvalan...jQuery(document).ready(function($){jQuery(function(){jQuery("#msg_34112").css("overflow-y", "hidden");});});Tweet

ptprince:
Idi direktno u studentsku službu u Cara Dušana. Iako je danas zatvoren upis, možda se nešto može postići razgovorom sa sekretarijatom FF. Ja sam uspeo da se vratim na studije posle 15 godina, i to je dokaz da se sve može... Jedan kolega mi je rekao da na univerzitetu ne postoji reč 'nemoguće'.
Dakle, hrabro! Koliko sutra idi u Cara Dušana 13.
Više informacija: http://bmw.ff.bg.ac.yu/default.htm

gencic:
Znate sta,ja sam se dogovorio sa prodekanom za nastavu da mu kazem da li cu da se upisem do ponedeljka,pa je to otvoreno.Mene je eto,zanimalo vise,posto me svi plase sa matematikom i fizikom,koju ja da se ne lazemo ne obozavam,ali ih radim.Premda mi one idu kada radim,na sta sam naravno spreman...
Inace sam pobornik misljenja da nista nije nemoguce,ukoliko si uporan i redovan(student)...
Naravno,poznat mi je program studija,ispiti i sve to sa sajta fizickog fakulteta,ali jednostavno treba mi neko da mi kaze da nije nesavladivo...kao vi...Da to nije nesto sto naravno ne moze uz redovan odlazak na fakultet i konstanto ucenje da se da uslov...Znam da su ova pitanja relativna,ali ne znam nicija iskustva.
Da dodam da su moji roditelji ostro protiv ovoga uz obrazlozenje da je to neperspektivno zanimanje i da nema zaposlenja...a ja opet nemam nikakve argumente protiv.
Recimo ,ta matematika 3 i 4,pa atomistika,pa termodinamika i mehanika,zvuci mi opusteno,a verujem da uopste nije...
Inace se izvinjavam sto davim ,ali ni ovi iz studentske sluzbe uopste nisu ljubazni i zainteresovani da odgovaraju na pitanja....
Opet hvala puno!

Milosh:
Ne daviš ti ništa, naravno... ;) Mi smo tu da pomognemo... :)
Bojim se da si zakasnio sa upisom s obzirom da je danas završeno prijavljivanje za drugi upisni rok. Ako nekim slučajem uspiješ da upišeš danas ili sutra sa zakašnjenjem, moraš da znaš da je za upis potrebno da odradiš ili test iz matematike u četvrtak, ili test iz fizike u petak... Na meteorologiji nije ostalo još puno mjesta (na budžetu 12 i na samofinansiranju 7), tako da vjerovatno neće upisati svi što se prijave. Vjerovatno već znaš da se za upis sabiraju bodovi iz uspjeha iz škole sa bodovima sa prijemnog...

Što se samog fakulteta meteorologije tiče, ja, kao budući student meteorologije ti preporučujem da ga upišeš. Ja sam se za njega opredijelio još odavno i uvijek sam imao podršku roditelja. Slobodno kaži tvojima da je meteorologija perspektivnija od ekonomije. :) Eto, ja sam uspio da upadnem na budžet i sa nestrpljenjem čekam da počne fakultet. Ne kažem da će biti lako, ali je volja najvažnija kad postaviš sebi neki cilj. Ako nemaš volje da učiš, nećeš završiti ni turistički fakultet u Baru. :)

Nadam se da ćemo biti kolege od oktobra. ;)

gencic:
Ne znam da li si procitao post,ali sam napisao da sam vec razgovarao sa prodekanom i da mogu da se upisem bez prijemnog,jer ja radim prelaz sa faxa na fax,a to ide drugacije...Sto se tice mesta nije mi nista pominjao,ali znam da je slucaj da nikad nije popunjen smer do kraja?
Kazem ti nije problem meterologija,ja je sigurno volim,vec to da ipak da bi dosao do srzi ,ima da predjes mnogo stvari koje te vise manje ne zanimaju,ali to je tako svuda,mora tako...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju