Meteorologija > Klima

Leto 2017

(1/5) > >>

Bart:
Ubacicu jednu tabelu Snowhunter-a sa CG foruma da se vidi koliko je ovo do sada bilo pakleno uz jos neke komentare... Verjem da ce biti jos dosta toga za ovu temu...

--- Citat: SnowHunter  03. Avgust 2017. u 18:34 ---Par brojki, trenutno ovo ljeto je drugo najtoplije u istoriji - ljeto 2012. najvjerovatnije ostaje rekordno:



Niz sa Tmax>=35°C traje pet dana , rekord iz 2007. iznosi 9. Takođe, danas je već 18-i takav dan ovog ljeta, a rekord iz 2015. iznosi 25, dok je 2012. bilo 24 takva dana.

--- Kraj citata ---
jQuery(document).ready(function($){jQuery(function(){jQuery("#msg_239279").css("overflow-y", "hidden");});});Tweet

Bart:
Da se ne zagubi ovo poučno štivo  ;)
Jun
http://www.hidmet.gov.rs/podaci/meteorologija/ciril/Jun.pdf

Jul(tabela toplotni talasi nepotpuna) A Zrenjanin najmanja kolicina padavina i najveci broj dana sa padavinama  :oboze:
http://www.hidmet.gov.rs/podaci/meteorologija/ciril/Jul.pdf

Mile94:
Ne znam za ostatak zemlje jer nisam bas vodio ozbiljniju evidenciju ali za Vojvodinu i posebno ovaj pojas Novi Sad - Zrenjanin sto se tice padavina znam kakvo je stanje. A to vrlo dobro i pokazuju ove karte padavina. Od 16-og juna pa do danas, kod mene je palo nepunih 15mm kise, a svi znamo kakve temperature smo imali i kakve temperature imamo i sada, susa u svom punom "sjaju".  :angry:

Bart:
I ove zanimljive i sjajne grafike je napravio SnowHunter... Sutra ce se ovo leto u Bg izjednaciti sa 2012. godinom sa brojem dana 35.0+

Johnny colchonero:
Pao je rekord 35C+ dana.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju