Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Stanje na putevima  (Pročitano 24444 puta)

Van mreže ocelot

  • ***
  • Poruke: 3.453
  • Starost: 35
  • Lokacija: Zaječar
Stanje na putevima
« poslato: 14. Novembar 2008. u 00:11 »
bliži nam se zima,a i veoma guste magle su česta pojava..

tako da sam mislio da ovde možemo kačiti korisne informacije o stanju na putevima (vezane za vremenske prilike,naravno)
« Poslednja izmena: 14. Novembar 2008. u 14:45 Joe »

Van mreže Joe

  • Administrator
  • ******
  • Poruke: 10.802
  • Starost: 42
  • Lokacija: Novi Sad, Liman
Re: stanje na putevima
« Odgovor #1 poslato: 14. Novembar 2008. u 14:45 »
Odlična ideja

Van mreže slovenka

  • **
  • Poruke: 1.872
  • Starost: 38
  • Lokacija: Prebold / Miklavž pri Taboru / Slovenija
  • I Love Winter and Summer!!
    • CIKLON.SI
Re: Stanje na putevima
« Odgovor #2 poslato: 14. Novembar 2008. u 14:48 »
Odlična ideja

I meni je dobra ideja ;)
I LOVE WINTER AND SUMMER!!!

CIKLON.SI

http://ciklon.si/

http://ciklon.si/forum/

Van mreže Darko_9

  • ***
  • Poruke: 4.859
  • Lokacija: Naselje Vrbovski(69m nadmorska visina)
Re: Stanje na putevima
« Odgovor #3 poslato: 21. Novembar 2008. u 04:57 »
21.11.2008.    


Saobraćaj se u Srbiji jutros odvija po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost, saopštio je
Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Zbog slabog jutarnjeg mraza, moguća je pojava poledice na putevima koji vode preko planinskih prevoja, kao i na deonicama kroz klisure i useke, na kojima su, pored poledice, mogući i odroni.

Na graničnim prelazima putnički automobili se zadržavaju od 15 do 20 minuta.

Zatvoreno je skretanje sa autoputa Beograd-Subotica na regionalni put R-120 Temerin-Novi Sad. Vozila ukupne mase do 12 tona i autobusi usmeravaju se na petlju Zrenjanin, preko veze puteva R-120 i M-21 kod Instituta za ratarstvo u Novom Sadu.

Vozila ukupne mase preko 12 tona koriste put preko Žablja, Gospođinaca i petlje Zrenjanin do Novog Sada. Na autoputu Beograd-Subotica, u zoni te raskrsnice, saobraćaj se odvija u oba smera bez zastoja, uz ograničenje brzine.

U okviru redovnog održavanja Pančevačkog mosta, danas i sutra od 22.00 do 5.00 radiće se na zameni dilatacionih spojnica u smeru Pančevo-Beograd (uzvodna strana mosta). Radovi će se obavljati naizmenično po trakama, pa će tako biti organizovan i saobraćaj. Za vreme izvođenja radova u brzoj-preticajnoj traci, ta traka će biti zatvorena, a saobraćaj će se odvijati voznom trakom.

Po premeštanju radova u voznu traku, ta traka će biti zatvorena, a saobraćaj će se odvijati brzom-preticajnom trakom.

Na magistralnom putu M-22, koji od Beograda, preko Novog Sada, vodi ka Subotici, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ta teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75 Beograd-Subotica.

Zbog radova na deonici magistralog puta M-22 između Ušća i Biljanovca, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku regulaciju. Radovi na toj deonici će trajati do januara 2009. godine, s tim što će se raditi samo kad to vremenske prilike dozvole.

Na petlji Surduk na magistralnom putu M-21, deonica Užice-Zlatibor, danas će u 12.30 biti minirane nestabilne kamene kosine, pa je moguć zastoj saobraćaja u trajanju od oko 40 minuta.

U toku je ispitivanje tunela kod Gostuna, od Prijepolja ka granici sa Crnom Gorom, zbog čega se vozila povremeno zaustavljaju.

U Bačkoj, na regionalnom putu Kanjiža-Novi Kneževac, zbog popravke kolovozne konstrukcije mosta, zabranjen je saobraćaj teškim teretnim vozilima preko 12 tona ukupne težine.

Završeni su radova na drumsko-železničkom mostu u Novom Sadu, na magistralnom putu M-22, tako da saobraćaj normalno funkcioniše. Završeni su radovi na rušenju tri nadvožnjaka na deonici magistralnog puta M-1 između Bujanovca i Preševa.

U Banatu, zbog radova na mostu između Bečeja i Novog Bečeja, na magistralnom putu M-3, vozila se naizmenično propuštaju jednom stranom mosta, uz semaforsku regulaciju i moguće 10-minutne zastoje. Planirano je da radovi traju do kraja ove godine.

Na deonioci regionalnog puta od Perleza do Titela na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna težina prelazi 10 tona.

Na delu regionalnog puta R-110 preko mosta na reci Tisi kod Titela, saobraćaj će se, zbog radova na popravci mosta, obavljati naizmeničnim propuštanjem vozila do 1. decembra.

Na deonici regionalnog puta R-123 Kovin-Deliblato, saobraćaj je obustavljen zbog radova koji će trajati do 20. novembra. Alternativni pravac do Deliblata je preko Pančeva i Dolova ili preko Kovina, Gaja do Deliblata.

U Sremu, popravlja se most na reci Savi kod Sremske Rače, pa se saobraćaj obavlja prema postavljenoj signalizaciji, uz povremene kraće prekide. Predviđeno je da radovi traju tokom 2008. godine.

Zbog izvođenja radova na interventnoj popravci nadvožnjaka preko autoputa E-70 na petlji Pećinci, saobraćaj na regionalnom putu R-121, preko ovog nadvožnjaka, obavljaće se naizmeničnim propuštanjem vozila do 31. decembra.

U zapadnoj Srbiji završeni su radovi i saobraćaj je normalizovan na delu magistralnog puta M-21 Koceljeva-Valjevo. Sanira se tunel Šargan na magistralnom putu M-5 Užice-Mokra Gora, deonica Kremna-Kotroman, a vozila se preusmeravju na obilaznicu oko tunela koja je dugačka oko četiri kilometra. Radovi će trajati tokom cele godine.

U centralnoj Srbiji, završeni su radovi na deonici magistralnog puta Kraljevo-Kragujevac, kroz Gružu.

Na području istočne Srbije, zbog klizišta na delu Đerdapske magistrale kod Tekije saobraćaj je usporen i obavlja se jednom kolovoznom trakom, uz naizmenično propuštanje vozila. Ovakav režim saobraćaj važiće do daljeg. Saobraćaj je normalizovan na mostu na putu M-24 Požarevac-Kučevo kod mesta Mustapić.

U južnoj i jugozapadnoj Srbiji, usled oštećenja kolovoza na mostu na magistralnom putu M-2, na 15. kilometru od Ribarića ka Rožaju, saobraćaj je usporen i obavlja se prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

U jugoistočnoj Srbiji saobraćaj je normalizovan, sagrađen je novi most preko reke Lužnice u mestu Ljuberađa, na deonici magistralnog putu M-9 Babušnica-Svoče.

Završeni su radovi i saobraćaj normalizovan na magistralnom putu M-25 Prokuplje-Kuršumlija. Saobraćaj je normalizovan na deonici lokalnog puta između Mramora i Merošine zbog klizišta.