Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Sneg na Kosmaju 7.4.2021.  (Pročitano 14055 puta)

Van mreže Stefano

  • Administrator
  • ******
  • Poruke: 6.474
  • Lokacija: Novi Beograd
Sneg na Kosmaju 7.4.2021.
« poslato: 07. April 2021. u 20:18 »
Još pre par dana isplanirao sam da se danas provozam do Kosmaja. Nisam bio neki optimista što se tiče snežnog pokrivača u BG-u, ali sinoć kada je krenuo sneg bilo je jasno da će se "isplatiti" da poranim i stignem na Kosmaj dok je još uvek zimska idila.







Usput do Kosmaja snežni pokrivač je bio kompaktan manje-više sve vreme.











Negde oko Sopota je bilo malo manje snega, ali kada je krenuo uspon na Kosmaj snežni pokrivač je ponovo bio kompaktan, a na vrhu Kosmaja je bilo 15 cm snega, negde i više. Temperatura je bila u minusu (-2 C) Kosmaj je bio u stratusu, sunce se nije probijalo tako da nije bilo topljenja.









[/url]

















U povratku je ambijent bio drugačiji, sneg se već dosta otopio jer je bilo sunčano (Kosmaj je i dalje bio u stratusu). A u BG-u sneg je ostao samo u tragovima.





Za kraj jedan time-lapse:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=URpb-2i-wPo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=URpb-2i-wPo</a>