Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: pitanja  (Pročitano 22723 puta)

Van mreže dsdsa

  • Poruke: 2
pitanja
« poslato: 08. Februar 2013. u 14:32 »
    Imam neka pitanja za ispit pa ako moze pomoc Objasniti Normanovo pravilo nejednakosti Td<Tw<T gde su ovo temp tacke rose?
    Objasniti pojavu konvektivne nestabilnosti. Zasto u vecim visinama ima malo vodene pare? oBJASNITI POJAVU DA se OSTRE DOLINE sa jakim gradijentima pritiska cesto srecu dok se ostri grebeni sa jakim grad pr skoro nikad ne desavaju? Sta su karte relativne topografije? Hvala

Van mreže dsdsa

  • Poruke: 2
POMOC
« Odgovor #1 poslato: 12. Jun 2013. u 14:32 »
Objasniti pojavu da se ostre doline sa jakim gradijentima pritiska cesto srecu dok se ostri grebeni sa jakim gradijentima pritiska skoro nikad ne desavaju?