Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Utjecaj vremena na biljni i životinjski svet  (Pročitano 27231 puta)

Van mreže JOPA

  • ***
  • Poruke: 2.340
  • Starost: 2019
  • Lokacija: Split
Utjecaj vremena na biljni i životinjski svet
« poslato: 09. Januar 2007. u 10:09 »
U jednom malom selu Kutarevu desio se šokantan prizor napada medvjeda uznemirenog zbog nedostatka zimskog sna na čuvara i volonterku:

Pogledajte video:

http://dnevnik.hr/bin/article.php?article_id=8146&show_media=23307

(za one osjetljive,bilo bi dobro da ne gledaju)

Van mreže JOPA

  • ***
  • Poruke: 2.340
  • Starost: 2019
  • Lokacija: Split
Utjecaj vremena na biljni i životinjski svet
« Odgovor #1 poslato: 09. Januar 2007. u 14:45 »
Nepovoljne vremenske prilike utječu loše na sve biljke i životinje.
Medvjedi nikako da zaspu,a za spavanje bi dakako bilo potrebno hladnije vrijeme.Cvatu biljke,a samo šta i trešnje ne rode.Postoje razne vrste medvjeda i oni najčešče žive u šumama pa se moraju sami snalaziti za hranu i ostalo kako bi preživjeli.Oni su više poznati kao dobre životinje,ali često kao na onoj gore snimci u iznerviranosti zbog umora te nespavanja sposobni su napasti i čovjeka! :cry:

Van mreže Joe

  • Administrator
  • ******
  • Poruke: 10.802
  • Starost: 42
  • Lokacija: Novi Sad, Liman
Utjecaj vremena na biljni i životinjski svet
« Odgovor #2 poslato: 09. Januar 2007. u 15:02 »
Neverovatno.  :shock:  :(  Pogledao sam snimak. Tragično. Drago mi je da nije bilo ljudskih žrtava.
Podhitno mora doći do zahlađenja.  :evil:  Ovo neće na dobro da izađe.

Van mreže JOPA

  • ***
  • Poruke: 2.340
  • Starost: 2019
  • Lokacija: Split
Utjecaj vremena na biljni i životinjski svet
« Odgovor #3 poslato: 10. Januar 2007. u 11:46 »
Ruski medvjedi napokon zaspali

Izvor:dnevnik.hr

 Ruski medvjedi napokon zaspali
Ruski medvjedi u moskovskom zoološkom vrtu napokon su zaspali zimskim snom nakon mjeseci nesanice zbog rekordno tople zime, izjavili su dužnosnici zoološkog vrta.


Medvjedi
Arktičke zime u Rusiji, koje su osujetile okupacijske planove Napolena Bonaparte i Adolfa Hitlera, ove godine nisu došle u europski dio zemlje. Vrijeme je pretoplo za ovaj dio godine i zbunilo je medvjede koji se nisu mogli prepustiti hibernaciji nego su tumarali po
svojim nastambama."Medvjedi su konačno zaspali i zasad se ne bude", rekla je
glasnogovornica zoološkog vrta Natalija Istratova.

Slovenski medvjedi naselili francusku

Kako u srijedu piše slovenski tisak, program što su ga lani
dogovorile dvije vlade popularizirao je Sloveniju u jednoj od vodećih država Europske unije, ali i izazvao žestoke reakcije lokalnih stanovnika koji francusku ministricu za okoliš i prostor optužuju da uvozom medvjeda uništava tamošnje ovčarstvo.Štoviše, navodi u srijedu ljubljansko "Delo", parlamentarni zastupnik Saveza za francusku demokraciju (UDF) Jean Lassalle optužio je ministricu, koja se o uvozu medvjeda dogovorila sa svojim slovenskim kolegom Janezom Podobnikom, da je svih šest slovenskih medvjeda u Pirineje naseljeno "ilegalno" i da se francuska vlada u vezi s tim ponašala na način "koji podsjeća na najteže razdoblje režima iz Vichyja", aludirajući na kolaboraciju Petainove vlade s Nijemcima za vrijeme drugog svjetskog rata.
medvjed
Ministrica je protiv Lassallea najavila tužbu zbog klevete, pa su slovenski medvjedi u Francuskoj postali prava politička tema u obračunu vlade i opozicije, navodi slovenski list.U pirinejske šume ove je godine od travnja do kolovoza naseljeno šest mladih smeđih medvjeda iz Slovenije. Među njima je pet ženki i jedan mužjak, a cilj je projekta obnova nekad jake medvjeđe populacije na tom području. Slovenska vlada medvjede je donirala, a francusko Ministarstvo za okoliš i prostor pokrilo je troškove njihova ulova i prijevoza.