Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Ciklon ''Danijel'' 06-08.10.2017.  (Pročitano 20443 puta)

Van mreže dikile

  • Moderator
  • ****
  • Poruke: 8.579
  • Starost: 39
  • Lokacija: Paraćin, 129 m n.v.
Ciklon ''Danijel'' 06-08.10.2017.
« poslato: 05. Oktobar 2017. u 22:04 »
Nakon što tokom noći do oblasti Alpa i Balkana stigne front koji će doneti hladnu vazdušnu masu prouzrokovanu jakim ciklonom koji se premešta preko severnih predela Evrope u zaleđu Alpa doći će do formiranja ciklona kome smo dali ime ''Danijel''. Ciklon će se tokom petka premeštati preko Jadrana donoseći oblačno vreme sa kišom i pljuskovima. Jake nepogode se očekuju na jugu Dalmacije i u priobalnom delu Crne Gore. Po prolasku ciklona na Jadranu će početi da duva olujna bura. U planinskim predelima iznad 1000m padaće sneg uz formiranje snežnog pokrivača. Ciklon će se tokom noći premeštati dalje na istok preko Albanije, Mekedonije i u subotu popodne će njegov centar biti u oblasti Egeja.







U Srbiji se u petak u jutarnjim satima očekuje najpre prolazak fronta sa severa kada će početi da duva umeren severozapadni vetar uz ređu pojavu kiše. U drugom delu dana usled približavanja ciklona najpre na zapadu i jugozapadu, a tokom večeri i u većem delu zemlje padaće kiša. Maksimalne temperature će biti u jutarnjim satima i u mnogim mestima će biti oko 15 stepeni da bi tokom dana temperatura bila u padu pa bi u večernjim satima u većini mesta bila ispod deset stepeni. Usled pada temperature kako na visini tako i u prizemnom sloju na planinama iznad 1000 metara kiša će preći u susnežicu i sneg, a u predelima iznad 1500m doći će do formiranja snežnog pokrivača. Kiša će nastaviti da pada i u subotu u većem delu zemlje, jedino će u predelima severno od Save i Dunava biti suvo sa sunčanim intervalima. U drugom delu dana slabljenje padavina i postepeno razvedravanje. Maksimalna temperatura u južnoj polovini oko 8C dok će na severu biti oko 15C. Očekuju se obilnije padavine u predelima južno od Kragujevca i to u većini mesta od 20-30mm, a na jugu, jugozapadu i jugoistoku i preko 40mm, na severu vrlo malo padavina. Na planinama iznad 1500m očekuje se od 20-30cm snežnog pokrivača.