Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Церак и околина из ваздуха (Видео снимак)  (Pročitano 24639 puta)

Van mreže Јоца

  • ***
  • Poruke: 3.105
  • Starost: 28
  • Lokacija: Београд - Церак
Претходних дана сам нешто чепркао по YouTube-u, и случајно налетех на један занимљив видео клип. Баш као што и наслов теме каже, ради се о једном снимку Церака и околних насеља из ваздуха.

На почетку клипа, види се полетање летелице и први кадрови Церака из ваздуха, затим се након прелетања висине околних зграда, виде Видиковац, Раковица, и у даљини неки делови Лабудовог и Петловог брда. Како се полако окреће у леву страну виде се и Авала, а испред Авале и брдо Стражевица које је било под НАТО агресијом током бомбардовања 1999 год.
Као се летелица помера даље у лево, полако улазе у кадар и Миљаковачка шума, затим Скојевско насеље и мало у лево, ближе жутих зграда на Цераку, види се још један део насеља Церак, то су ове беле зграде са браон крововима, затим навише Филмски град.
 У кадар улазе и прве гудуре Кошутњака, јасно се види и водоторањ на Кошутњаку, затим у даљини Жарково и чини ми се део Бановог брда. Ко се мало боље загледа, видеће и радар РХМЗ-а у даљини (Не знам тачно како се зове овај радар и велики бели круг што вири), за лакше проналажење, он је у кадру још у лево од водоторња на Кошутњаку, затим и насеље стари Церак, то је иначе насеље у којем ја живим ;D, оно је изграђено нешто пре Церака 2, или како се сада каже Церак виногради (Изграђено је негде почетком 70-их) иначе, стари Церак је и једно од најстаријих насеља на општини Чукарица. Кад застане камера на 1:45 виде се и оне беле зграде са црвеним крововима, е ту близу ја живим, мало испред њих, ка Церак виноградима, мислим да сте их виђали на сликама када сам сликао оне олује са североистока :). Како камера још иде у лево, види се  доњи део Церака близу Белих Вода, где иначе живи наш познати члан Мики :D, затим одличан поглед на Срем и посавину, а пошто је мало лошији снимак, не види се најбоље, али уживо се могу видети термоелектрана код Обреновца и планине на западу Србије.

И онда даље Церак 2, испод ових зграда налази се основна школа "Уједињене нације" у коју сам и ја ишао. Онда даље Церски и Виноградски венац, где окреће аутобус на линији 52, а испод се назире и насеље Железник. Онда опет даље у круг као на почетку Видиковац итд.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=v2gwEQsZhao" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=v2gwEQsZhao</a>

Ето, то је то, надам се да вам се свиђа насеље и околина, а и одличан поглед са ове висине. :)

Van mreže Miki

  • ***
  • Poruke: 2.821
  • Starost: 27
  • Lokacija: Beograd - Bele vode (Žarkovo)
Odg: Церак и околина из ваздуха (Видео снимак)
« Odgovor #1 poslato: 06. Decembar 2014. u 20:54 »
Odličan video komša Joco  :) , tek sad zapravo vidim koliko nam je ustvari lep kraj i ceo ovaj deo Čukarice. 
Ono što je najlepše po meni jesu ove lepe zgrade u istim bojama izgrađene prošloga veka načičkane jedna uz drugu i svo zelenilo koje krasi naselje i ceo Cerak.
Milina  :super: 

Van mreže Јоца

  • ***
  • Poruke: 3.105
  • Starost: 28
  • Lokacija: Београд - Церак
Odg: Церак и околина из ваздуха (Видео снимак)
« Odgovor #2 poslato: 07. Decembar 2014. u 00:15 »
Хвала Мики, и мени се највише свиђају паркови и зеленило који красе Церак и још нека околна насеља. А што се тиче ових зграда, баш су их лепо осмислили, све исте, само са различитим бројем спратова, и мало другачијом бојом цигле. Као што се види, има светло жуте,(у Церском и Виноградском Венцу су још светлије, готово беж боје, јер су касније зидане те зграде, па су им мало променили нијансу) и наранџасто-црвена (класична боја цигле :D), а све то од лепе фасадне цигле.
Док када се гледа преко сателита, цео Церак 2, тј. простор између зграда, изгледа као велики лавиринт, чак се  понекад и мени дешавало када сам био млађи, када се замислим и застанем у неком пролазу помислим, " чек, де сам сада" ? :D
Сада једва чекам неки снег да прекрије ове зелене површине и леп крај, па да мало шетам, "шкљоцам" и уживам у идили јужног и брдовитог насеља Београда :D.

Van mreže Marko_bg

  • **
  • Poruke: 1.065
  • Starost: 39
  • Lokacija: јужни Београд, Церак - Жарково
Odg: Церак и околина из ваздуха (Видео снимак)
« Odgovor #3 poslato: 09. Decembar 2014. u 17:57 »
Сјајан видео, таман да свој крај видим и из птичје перспективе.  8)

Иначе ја сам још пре извесног времена отворио тему са сликама Церака, па можда да се та и ова тема споје у једну, да имамо све на једном месту?

 :-:
http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=2958.0

Van mreže Јоца

  • ***
  • Poruke: 3.105
  • Starost: 28
  • Lokacija: Београд - Церак
Odg: Церак и околина из ваздуха (Видео снимак)
« Odgovor #4 poslato: 11. Decembar 2014. u 21:18 »
Хвала Маре, видео сам и ја твоју репортажу Церака (још пре него што сам и направио ову), одлична је :super:..

Па види, ја сам прво размишљао да убацим у твоју репортажу овај видео, али реко шта знам, можда да направим посебну, пошто је твоја у сликама (такав је и сам назив :D ), а ова са видео снимком Церака и још околних насеља, али што кажеш, сигурно би било боље да је све на једном месту. Тако да, ако се модератори сложе и не мрзи их, нека слободно споје у једну, немам ништа против. :)