Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jul 2013 - III dekada  (Pročitano 70860 puta)

Van mreže zec

  • ***
  • Poruke: 2.839
Odg: Jul 2013 - III dekada
« Odgovor #220 poslato: 31. Jul 2013. u 21:00 »
Danas je bio vrlo prijatan dan! Juče pre podne je bilo obilnijih pljuskova sa jakom grmljavinom, dok je dan pre toga bilo izuzetno toplo. Na teritoriji je Srbije je dejstvovalo dva radarska centra - Fruška Gora i Kruševac. U Sremskoj Mitrovici je prijavljena sugradica, a na te oblake je ispaljeno 29 protivgradnih raketa - sa RC Fruška Gora. Dakle, ipak je bilo kakve-takve akcije. Naravno, Ljubiša je to bolje ispratio. :)  :super:
A evo i grafika kretanja beogradske temperature u prethodnih sedam dana.



Ipak, ultraljubičasto zračenje je, posle pada temperature, intenzivnije.



Trenutno je kod mene vedro, uz prijatnu temperature.
Trenutno sam u sjeverozapadnoj Bosni, nekih 100km od ESTOFEX-ove trojke. Biće zanimljivo pratiti nailazak fronta večeras, možda i do ovamo dogura nešto:



S obzirom na nadmorsku visinu od 900m, vrlo je toplo uz 32°C.

Zaista sam se iznenadio kada sam video da je ESTOFEX stavio trojku za sever Italije. U analizi ništa nije ni rečeno, zapravo. Za Češku je ok, tamo je zaista bilo gadno. Dvojka je bila sasvim dovoljna, jer su parametri sa sondaže i vertikalni profili bili slčini onima kao kod nas krajem juna. A tako je bilo i u praksi. Dosta padavina i grmljavina, ali ne i prave oluje za trojku. Olujni vetar u delovima Hrvatske zanemarujem, to je i za očekivati pri prelasku hladnog fronta.  :blahblah:

Van mreže mareeram

  • ****
  • Poruke: 5.291
  • Lokacija: Beograd
Odg: Jul 2013 - III dekada
« Odgovor #221 poslato: 31. Jul 2013. u 21:50 »
Свежије доста него ранијих дана, али на сунцу није пријатно.

Тренутна температура 27.5 C.

Код мене ситуација са падавина није много лоша, скупило се ту око 40  литара сигурно, највише захваљујући невремену 10 јула које је донело преко 30 литара воденог талога.

Pa ne znam sta bih ti rekao, jedino da pocnem da verujem u ono da je zapravo Novi most na Adi jedan veliki haarp sistem! :lmao: :lmao:

Inace sad kad sam u nedelju bio kod tebe tamo, video sam da je dosta zeleno unaokolo, nije lose.. :)

Van mreže mareeram

  • ****
  • Poruke: 5.291
  • Lokacija: Beograd
Odg: Jul 2013 - III dekada
« Odgovor #222 poslato: 31. Jul 2013. u 23:40 »
@ zec

A jesi li video u Ljubljani izvestaje o oluji? Jel ono nije bilo za trojku? Po kartama stoji dvojka za Ljubljanu.