Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Ponuda poslova u meteo firmama  (Pročitano 30192 puta)

Van mreže Profiamater

  • Moderator
  • ***
  • Poruke: 3.319
  • Starost: 105
  • Lokacija: Beograd-centar, 130mnv
Odg: Ponuda poslova u meteo firmama
« Odgovor #20 poslato: 21. Novembar 2018. u 18:23 »
Nadam se da Profiamater nece imati nista protiv, sto cu ovaj oglas postaviti u ovoj temi. Ako moderatori zele, neka ga premeste.
Posto vec duze vreme pratim oglase za posao u mojoj struci u Sloveniji(bez uspeha :( ), slucajno sam video ovaj oglas, pa sam mislio da bi bilo ok da ga postavim na forum:
VISOKOŠOLSKI UČITELJ ZA PODROČJE METEOROLOGIJE
https://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prosta_delovna_mesta/posamezno?IDEPD=2391146


Aleksa, naravno da je svaki oglas u vezi ponude poslova vezanih za "meteo" struku dobrodošao u ovoj temi  :tu:
Pre neki dan sam napisao da mi je drago ako makar neko prati ovu temu:

Profi, razumijem tvoju reakciju, ali samo jedna molba, u ime onih koji žele učiti, da nastaviš pisati na forumu, dijeliti oglase za posao i sve ostalo što radiš.

Uzgred, drago mi je da je neko spomenuo temu u kojoj sam do sada samo ja pisao tj. ponuda poslova u "meteo firmama" -drago mi je da neko to čita :) i možda će kad-tad neko sa foruma zahvaljujući toj temi doći do šanse za zaposlenje ili promenu aktuelnog posla... biće mi drago ako na bilo koji način uspem da pomognem nekom od "ljubitelja meteorologije" kako ja to volim da kažem.
Kada već to spominjem, raduje me što sam jednom od članova foruma uspeo da pomognem da "dobije" dobar posao u struci u USA kompaniji - namerno sam pod navodnicima napisao "dobije" jer posao nije dobio već zaslužio svojim znanjem, zalaganjem i željom za daljim usavršavanjem.

Danas nije lako "doći" do posla u mnogim strukama, ako je za utehu slično je bilo i pre 20-25 godina (govorim iz ličnog iskustva) i raduje me ako će neki od oglasa pomoći bilo kome ko posećuje ovaj forum. Doduše nisu baš svi zainteresovani da pomognu, takvo je vreme - mnogi gledaju "svoja posla" i pokušavaju da se izbore samo za sebe (po cenu da "gaze preko nekoga"), neka prijateljstva "pucaju" jer na nekom konkursu dva prijatelja postaju jedan drugom velika konkurencija... Pričam o poslovima gde postoji zvaničan konkurs (ili konstantno "otvorena" mogućnost za online prijavljivanje -dakle ne baš "klasičan konkurs") gde se kandidati vrednuju na osnovu kvalifikacija, znanja, iskustva... a ne na osnovu porodičnih, prijateljskih ili partijskih/političkih veza/vezica (konkursa na kojima se unapred zna ko će biti primljen, slično je i sa firmama/kompanijama koje uopšte ni ne objavljuju konkurse a povremeno prime nekoga). Žao mi je kada vidim da se neke osobe bitno promene (na gore, ne na bolje) nakon što počnu da rade "na dobrom mestu" i dojučerašnje prijatelje počnu da gledaju "sa visine" ili naprasno sami sebe doživljavaju kao "mnogo važne"... Posao "dođe i prođe" (nekada ovo drugo dođe veoma brzo) a pravi prijatelj ostaje...

Van mreže Profiamater

  • Moderator
  • ***
  • Poruke: 3.319
  • Starost: 105
  • Lokacija: Beograd-centar, 130mnv
Odg: Ponuda poslova u meteo firmama
« Odgovor #21 poslato: 13. Februar 2020. u 12:36 »
Dugo nisam pisao u ovoj temi, vidim da je prošlo više od godinu dana ...

Evo ponude poslova u kompaniji WetterOnline GmbH:

https://wo.wetteronline.de/karriere

Kao što se vidi ima dosta ponuda za posao, kompanija trenutno ima oko 140 zaposlenih što je za privatnu "meteo" firmu dosta veliki broj ljudi (ali čak ni taj broj nije dovoljan za postojeći obim posla).
Njihova besplatna aplikacija koja "pokriva" ceo svet je dosta kvalitetna (uvek može bolje i radi se na daljem unapređenju) i veoma popularna - u mnogim zemljama Evrope je na prvom mestu i za Android i iOS (što lako može da se proveri) a od nedavno je "aktivna" i na području USA gde je za par meseci od praktično nepoznate aplikacije (na tom tržištu) ispod 100. mesta u kategoriji "weather" došla među prvih 5 tj. među "velike igrače" čije aplikacije postoje više od 20 godina.
Ukoliko je neko, ko ispunjava sve tražene uslove, zainteresovan da se prijavi - to može da uradi direktno putem WO sajta ili može meni da pošalje PP ukoliko ima nekih pitanja ili nejasnoća. Biće mi drago ako nekom od članova foruma mogu da pomognem savetom ili dodatnim informacijama - raduje me što sam makar jednom članu ovog foruma mogao da pomognem u vezi posla (ne u ovoj, već u jednoj USA kompaniji) ali ta osoba je svojim znanjem i kvalitetom to zaslužila. Možda će se nešto slično ponoviti...

Van mreže Profiamater

  • Moderator
  • ***
  • Poruke: 3.319
  • Starost: 105
  • Lokacija: Beograd-centar, 130mnv
Odg: Ponuda poslova u meteo firmama
« Odgovor #22 poslato: 19. Februar 2020. u 19:04 »
Ovo je verovatno tema koja se najmanje čita na ovom forumu (za ostale "meteo" forume u regionu ne znam jer me ne interesuju i ne posećujem ih) i to je manje-više očekivano ali kao večiti optimista  ;) nadao sam se da će se pojaviti makar jedna osoba koja će biti zainteresovana ali (što je još važnije) koja i ispunjava većinu uslova za određenu poziciju (u vezi ponude koju sam naveo pre 6 dana).
To se ipak nije desilo  :( ali me raduje da će dve osobe uz dalji rad na sopstvenom usavršavanju verovatno ispuniti uslove u ne tako dalekoj budućnosti (ne želim da napišem "za dve, najviše 3 godine" jer to zvuči nekako poznato  ;) i ne bih da koristim takvu frazu).

Van mreže Stefano

  • Administrator
  • ******
  • Poruke: 6.474
  • Lokacija: Novi Beograd
Ponuda poslova u meteo firmama
« Odgovor #23 poslato: 19. Februar 2020. u 22:32 »
Ovo je verovatno tema koja se najmanje čita na ovom forumu
Baš me zanima da li je iko sa foruma aplicirao na neki od poslova koje je Profi podelio do sada?

Iz mog ugla, ovo su sjajne prilike za nekog ko želi da mu meteorologija bude nešto više od hobija, obzirom da otvorene pozicije nisu namenjene samo meteorolozima, već je u pitanju širi spektar poslova, a znanje meteorologije je svakako "plus" za ne-meteorološke pozicije u tim kompanijama.

Imajući u vidu da je većina pozicija remote i ne zahtevaju re-lokaciju (Profi ispravi me ako grešim), sigurno je bar neko sa foruma makar poželeo da aplicira, a nije, pa me zanima koji je razlog za to - da li je u pitanju onaj standardni "strah od nepoznatog" ili manjak samopouzdanja u fazonu "ko će mene da izabere"?

Profi, jedan predlog za tebe: siguran sam da nemaš vremena da detaljno prolaziš kroz sve otvorene pozicije, ali možda ne bi bilo loše da u sledećoj iteraciji podeliš samo oglase za junior pozicije. Moja pretpostavka je da će to možda uticati da povećan "odziv".

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Van mreže Profiamater

  • Moderator
  • ***
  • Poruke: 3.319
  • Starost: 105
  • Lokacija: Beograd-centar, 130mnv
Odg: Ponuda poslova u meteo firmama
« Odgovor #24 poslato: 27. Maj 2020. u 10:07 »
Iako ovo nije "oglas" ili ponuda za posao, postavicu u ovoj temi jer ne znam koja bi bila prikladnija.
Na forumu ima par osoba koje ce mozda zanimati...
Bilo bi mi drago da se u magazinu koji redovno dobijam, konacno pojavi jos jedno ime sa ovog foruma (do sada se ime samo jednog clana pojavilo, doduse bas davno).

Be published in the world’s leading meteorological magazine!
Meteorological Technology International is looking for experts from academic institutions, research bodies and associations to contribute original research papers to the August issue of the magazine.

Meteorological Technology International is the world’s first and only publication dedicated to the latest developments in climate, weather and hydrometeorological forecasting, measurement and analysis technologies and service provision.

If you are interested in being part of the next issue then please send around 300 words describing what your paper will be about. This can be something you are already working on or it can be on something entirely new – it just needs to be an original and current topic relevant to the meteorological industry.

Editorial submissions will be selected and included at the editor’s discretion.

The deadline for proposals is 1 June, 2020.

Contact: Helen Norman, editor, Meteorological Technology International
Email: [email protected]
Tel: +44 1306 743744