Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Nestabilnosti u Valjevu 21. 04. 2012.  (Pročitano 1390 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

  • **
  • Poruke: 1.156
  • Starost: 36
  • Lokacija: Valjevo
Nestabilnosti u Valjevu 21. 04. 2012.
« poslato: 24. April 2012. u 19:25 »
Dugo sam se premišljao: "Da li da uopšte izbacim ove slike, jer sam planirao da predhodnu i ovu reportažu spojim u jednu, ali zbog velikog broja slika od petka, morao sam da ih razdvojim". Bilo bi preko 100 slika :D, pa je možda ovako bolje ???? Izvinite što kasnim tri dana, ali zbog obaveza u nedelju i mnogo slika od predhodnog dana sam kasnio. I ovaj dan je bio zanimljiv kao i predhodni, ali nisam nigde išao od kuće da bi' tražio povoljnije pozicije. Kao i dan ranije, počelo je oko 12:30 h sa jednim kratkotrajnim pljuskom, a onda su usledila još dva, od kojih je treći (kao i juče) bio praćen grmljavinom. Nije bilo kumulusujade kao predhpdni dan, ali se u predveče vratila nestabilnost. Nažalost, u mom komšiluku je bilo dosta kuća, koje su mi pravile problem, ali nisam mogao da ih rušim ;D. Prvi pljusak nisam propratio, ali drugi i treći jesam.

Kao i predhodni dan, slični oblaci i kišne zavese. Pogled na zapad.




Pogled ka severozapadu.




Zatim je počeo pljusak, koji je trajao 5-10 minuta i palo je oko 2mm vodenog taloga.

Nakon pljuska, pogled na istok.


Kao i predhodni dan, nakovanj posle pljuska. Pogled na severoistok.


Mokar put.


Nove nestabilnosti na zapadu, ali sve se to raspalo i brzo se potpuno razvedrilo, tako da do 18:00 h nije bilo ničeg vrednog pažnje.


Dok sam sredjivao slike od predhodnog dana, oko 18:00 h na krilu od prozora se ogledao ovaj kumulus. Čim sam ga uočio, otrčao sam kod strica na sprat da ga uslikam. Pogled na jugoistok.




Nije se radilo ni o čemu ozbiljnom, ali kao da me pozvao napolje da obratim pažnju na nove nestabilnosti koje su krenule sa zapada.

Pogled na zapad oko 18:00 h.




Deset minuta kasnije počinje grmljavina i kišne zavese dolaze do izražaja.


Nekoliko munja se bacilo sa desne strane, ali su bile slabo vidljive.


Na Valjevo se spušta jugozapadni deo.




Sunce se probija iza kišnih zavesa. Grmljavina se pojačava.


Za razliku od predhodnog dana, kada je treći pljusak bio najjači, ovaj put je treći pljusak bio najslabiji, ali su grmljavina i munje bili jači nego dan ranije. Slaba do umerena kiša je padala oko 15. minuta.

Pogled prema istoku, odakle se bacila jedna munja, koju nisam uhvatio :(.


Razvedravanje na zapadu.




U odnosu na predhodni dan, kad sam bio aktivan, ovaj dan sam bio pasivan i nisam nigde išao od kuće. Mnogo je slika još ostalo, ali su ispale lošije i nisam hteo da forum zatrpam njima kao u predhodnoj reportaži. Uglavnom sam fotkao sa sprata (kod strica). Smanjio sam na kvantitetu, ali mi je još mnogo potrebno da poradim na kvalitetu. Pozdrav :-*.