Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Pljusak sa grmljavinom i jaki razvoji u Valjevu 13. 06. 2016.  (Pročitano 974 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

  • **
  • Poruke: 1.160
  • Starost: 36
  • Lokacija: Valjevo
Nakon velike oluje u Bratuncu dan ranije, od jutra je bilo slično kao i prethodni dan. Počelo je sa jesenjom kišicom, a potom se razvedrilo i počelo da pregreva. Oko 13h sam pošao kući za Valjevo, a jaki razvoji su me sve vreme pratili, da bi doživeli kulminaciju baš u Valjevu izmedju 15h i 16h. Sa zapada je počelo da se bliži još jedno nevreme, ali ne tako žestoko kao dan ranije u Bratuncu. Oblaci su se razvili izmedju Drine i Valjeva. Ovako je bilo kad sam stigao kući:

Razvoj u punoj snazi.










Počinje opasno da se bliži, a kreće i grmljavina.






Munje udaraju sve niže, a kreće i da dejstvuje protivgradna odbrana.














Vreme je da se beži u kuću zbog udara groma. Potom je usledio jak pljusak uz jaku grmljavinu. Nije bilo kao prethodni dan kada je bila velika provala oblaka čije sam posledice video čim sam stigao kući. Ubrzo sam zaspao od umora i nisam ispratio odlazak ove neočekivano manje oluje nego što su oblaci izgledali. Probudio sam se oko 18:30h kada se sve uveliko smirilo. Palo je lepih 9mm vodenog taloga.