Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Zima 2019/2020  (Pročitano 48815 puta)

Van mreže dragankralj

  • *
  • Poruke: 155
  • Lokacija: Prokuplje
Odg: Zima 2019/2020
« Odgovor #60 poslato: 18. Februar 2020. u 00:24 »
U RHMZ biltenima za decembar i januar padavine su osim u Timockoj krajini bile u kategoriji "normalno". Meni je to fascinantno zato sto mislim da su ova jesen i zima (decembar-januar) jedne od najsusnijih ikada. I imam i potvrdu za to. Bresnicko jezero podno Jastrebca odakle se Prokuplje snabdeva vodom je napunjeno 1980 godine, od tada do danas je 2 puta bilo potpuno prazno (oba puta nakon izuzetno susne jeseni i zime): januar-april 2001, februar 2012 i evo sada (nije kompletno prazno ali ima jos 1-2 metra vode). Znaci katastrofalna susa. Ipak nadam se da nece ostati skroz bez vode zahvaljujuci topljenju snega na Jastrebcu.
Posto smo iz istog grada danas jedan moj komsija proveravao bunar u svom dvoristu i kaze da nikada do sada nije bio skoro prazan kao sada a sigurno ima 30 godina kako je iskopan.