Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Prognoze / Odg: April 2024
« Poslednja poruka Stefano poslato danas u 15:00 »
Hvala za info Kimi! I ti i Miloš ste sigurica za ovu temu :)
2
Aktuelne vremenske prilike / Odg: April 2024 - II dekada
« Poslednja poruka Liki poslato danas u 14:42 »
Evo i sunca ovde, biće interesantno ispratiti nadolazeće slabije razvoje, trebalo bi još malo da pljusne
3
Aktuelne vremenske prilike / Odg: April 2024 - II dekada
« Poslednja poruka dikile poslato danas u 14:37 »
U Paraćinu smena sunca, oblaka i kratkotrajne kiše. Na kratko kroz kišu bude i sitnog grada-sugradice. Temperatura se vrti oko 11 stepeni.
4
Aktuelne vremenske prilike / Odg: April 2024 - II dekada
« Poslednja poruka Milosh poslato danas u 14:20 »
A ovde obrnuto, potpuno podbacile padavine danas. Zalegla neka srednja oblačnost, pa sunce nije provirilo ni na trenutak. Tako da će i ova glavna konvektivna linija što se spušta preko Banata na kraju završiti istočnije. Ali tako nešto i jesu modeli davali u poslednjim izlazima.

Uspelo je da doda merljive padavine, na kraju kod mene 16mm, u centru 15mm. Lepa suma da se barem malo načne ova visemesečna suša, a dobro bi došlo još barem ovoliko u nedelju za neki povratak na normalne vrednosti vlage u zemljištu.
5
Prognoze / Odg: April 2024
« Poslednja poruka Kimi poslato danas u 13:38 »
Neće zameriti kolega što ću ti i ja odgovoriti Stefano. Sneg je sigurica na toj visini, uz obilne padavine ujutru/prepodne nije isključeno da pahulja ponovo bude veoma nisko na zapadu i jugozapadu. Kasnije, naredne noći kada se poremećaj izmesti nad deo Panonije ili Karpata pahulje su moguće kako se čini i na zapadu Vojvodine.

Generalno, ciklon ovom putanjom kojom će ići remeti još ozbiljniji dotok hladnoće koje u centralnoj Evropi (dovoljne za sneg do nizija) ima koliko hoćeš.
6
Aktuelne vremenske prilike / Odg: April 2024 - II dekada
« Poslednja poruka Liki poslato danas u 13:37 »
Ispada se ovde samo tako, 7mm i još pada uz povremene mini pljuskove, uskoro jedan konkretniji nalet pljuskova, lepo natapa nisam se nadao ovako konkretnim padavinama, uvek ovi pljuskovi iznenade
7
Prognoze / Odg: April 2024
« Poslednja poruka Stefano poslato danas u 13:28 »
Izgleda da je ovaj naredni ciklon odlučio da natopi Vojvodinu samo tako. Sad se već globalni modeli prilično dobro slažu oko 30-ak mm u većem delu Vojvodine, južnije od Beograda bi bilo prilično manje.
Ciklon kao nacrtan za dobru kišu u ovom području:
Je l očekuješ da će snežna granica ponovo biti ispod 1000 metara? Da isplaniram da se provozam do Divčibara ili Zlatibora na par sati, ako će biti iole zimski ambijent gore ;)

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
8
Aktuelne vremenske prilike / Odg: April 2024 - II dekada
« Poslednja poruka Naum poslato danas u 12:49 »
U Pančevu pravi jesenji dan, kao oktobar nekada davno.
Ukupno 3,1 mm padavina i malo pojačan SZ vetar sa udarima od 6 m/s.
Temperatura se ceo dan vrti oko 6-7 °C
9
Aktuelne vremenske prilike / Odg: April 2024 - II dekada
« Poslednja poruka Liki poslato danas u 10:20 »
Dolaskom novih odraza i kiša slabog do umerenog inteziteta pojačala, očekujem još koji mm, puno znači to što sve vreme ima rosulje koja samo održava vlagu, ovih 15-20mm na 8 stepeni je značajnije nego ista količina na 30 stepeni
10
Aktuelne vremenske prilike / Odg: April 2024 - II dekada
« Poslednja poruka Milosh poslato danas u 10:06 »
Kod mene bio jedan lep pljuščić u toku noći, dodalo još 2mm, tako je ukupno za sada 15.5mm, zvanično u centru 14.8mm.
Lepa kiša posle jako dugo vremena. A upravo stiže i nova tura sa severa što je Žika pomenuo. Verujem da će tu do kraja dana biti i da se zaokruži na 20mm.

Vidim podatke iz cele zemlje, relativno ujednačene količine 15-20mm u proseku. Nažalost, odstupaju krajnji istok i krajnji sever sa jako malo padavina. Negotin je dobio svega 1mm do sada, a teško da se i danas u zavetrini nešto popravi. Već Zaječar je dobio 6mm.
Stranice: [1] 2 3 4 5 6 ... 10