Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Aktuelne vremenske prilike / Odg: Avgust 2017 - III dekada
« Poslednja poruka Srđan poslato danas u 00:30 »
Vedra i veoma sveža noć u Srbiji. Vetar je slab, promenljiv (uglavnom zapadni i severozapadni). Trenutna temperatura se na većini AMS kreće od 10 do 14ºC, samo je 9ºC u Dimitrovgradu, te je 15ºC na Paliću i 17ºC u Beogradu. Od AMS u višim predelima najhladnije je na Kopaoniku sa samo 4ºC, u Sjenici je samo 5ºC, na Crnom Vrhu 10ºC, a na Zlatiboru 11ºC.

(Temperature su zaokružene na ceo stepen)Tokom noći će biti vedro i gotovo bez vetra, tako da će izračivanje biti dovedeno do maksimuma. Očekuje nas veoma sveža noć, a sutrašnje minimalne temperature će u mnogim krajevima biti još malo niže nego jutrošnje (sada već jučerašnje) i iznosiće od 7ºC u pojedinim kotlinama do 14ºC u centru Beograda i na krajnjem istoku zemlje (okolina Negotina). U višim predelima će biti hladnije sa minimalnom temperaturom oko 2ºC u Sjenici, oko 3ºC na Kopaoniku, oko 8ºC na Crnom vrhu i oko 9ºC na Zlatiboru.

Između ostalog, usled mirnog vremena, gotovo bez vetra, stvoriće se povoljni uslovi za pojavu temperaturne inverzije, pa se pred jutro i sutra ujutru mestimično po kotlinama i na visoravnima, kao i ponegde u dolinama reka očekuje kratkotrajna magla.
2
Pričaonica / Odg: Meteo chat
« Poslednja poruka Niksic 3 poslato danas u 00:03 »
Sta bi bilo od BG da ima padavina kao Niksic?
3
Pričaonica / Odg: Meteo chat
« Poslednja poruka real madrid poslato juče u 22:05 »
Druga polovina ovog meseca uopste nije niti ce da bude tako losa.
4
(automatske) meteorološke stanice / Odg: Automatske meteorološke stanice
« Poslednja poruka Bart poslato juče u 21:47 »
 ^^ Ne bih rekao da kod ove zaklon igra neku bitniju ulogu mislim da sam pre citao da im nije potreban ipak ovo je koliko znam oko 500evra... Inace i sada je slicna temperatura kao u Le i 16C je, a noc je... Mislim da nesto nije bas dobro podesena... Ne znam mozda lupam ali sada ne bi trebalo da zaklon ima neku ulogu... Ustvari ne znamo lokaciju, mozda nesto jos utice na povecanje temperature...
5
Da kucica je  zakom, ali ova stanica nije postavljena za nas da bih pratili relevantne meteo podatke vec za potrebe HE Vrla :D
6
(automatske) meteorološke stanice / Odg: Automatske meteorološke stanice
« Poslednja poruka Naum poslato juče u 21:39 »
Ništa bez meteo zaklona, tj. kućice :)

Vaistinu tako.
7
Aktuelne vremenske prilike / Odg: Avgust 2017 - III dekada
« Poslednja poruka dikile poslato juče u 21:32 »
Danas svež dan u Paraćinu uz što Kimi kaže mlečno belo nebo. Tmin 11.6C, Tmax 24.9C.
Trenutno je vedro 17.5C, očekuje nas još jedna vrlo sveža noć. Oseća se jesen u vazduhu, a svemu tome doprinosi i lišće koje je skroz požutelo od suše.
8
(automatske) meteorološke stanice / Odg: Automatske meteorološke stanice
« Poslednja poruka dikile poslato juče u 21:29 »
Ništa bez meteo zaklona, tj. kućice :)
9
(automatske) meteorološke stanice / Odg: Automatske meteorološke stanice
« Poslednja poruka Darko_9 poslato juče u 20:50 »
I AMS Kladovo i Grabovica pokazuju par stepeni vise od realnih temperatura , moja procena oko 3-4 stepena vise , deluje totalno nerealno da su te dve stanice najtoplije od svih u AMS serbianmeteo pogotovo kada su bili oni tropski talasi.
10
Lepo ali me malo čude podaci ako je stanica na 1215 m.n.v.
Vidim da je mereno ovog leta 39.1°C a trenutnih 22.6°C je u rangu temperature u Leskovcu.
Da stanica pokazuje visu T i mne to cudi...razlog moze da bude posto je ova stanica postavljena pored jezera nedaleko od obale :) i verovatno to podize temperaturu.

Stranice: [1] 2 3 4 5 6 ... 10