Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Nevreme u Valjevu 03. 06. 2019.  (Pročitano 21047 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

  • **
  • Poruke: 1.160
  • Starost: 36
  • Lokacija: Valjevo
Nevreme u Valjevu 03. 06. 2019.
« poslato: 04. Jun 2019. u 03:34 »
Posle pet dana u Valjevu novo nevreme samo ovaj put vidno slabije, bez grada, bez poplave, sa tri puta manje padavina (ukoliko računam ukupno u srede sa večernjim naletom) i ovaj put u istočnoj-severoistočnoj struji. Bio je znatno manji i kratak downburst nekoliko sekundi. Hvala Bogu ne onako razorno ko u Centralnoj Srbiji. :oboze: Kao i prošle srede počelo serijom malih pljuskova pa stanu posle par sekundi od 11:30 do 12:00h.

Radar u 11:45h


Kišne zavese se približavaju. Pogled na istok i jugoistok oko podne.




Prilazak sistema iz pravca Lajkovca.




Pogled na jug gde se vidi pojačanje vetra i brzo kretanje oblaka s' leva na desno.


Kreće veliki monsun.




Pogled na sever gde se vidi prednji deo ovog sistema iz Šumadije.


Radar na početku ove oluje.


Evo i jedan kraći video zapis
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ygjrdMXjRBE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ygjrdMXjRBE</a>

Sručilo se na kraju 22lm2 u narednih sat vremena od podne do 13h da kažem "srećom" jer moglo je ne daj Bože i više jer na onu sredu sa 65lm2 takav scenario reke i potoci ne bi izdržali, a nestabilnosti i nepogode su moguće i naredna dva dana. :worthy:

Pogled na jugozapad odakle se čuje umerena grmljavina i odlazak sistema u Bosnu.


Razvoji u toku dana na istoku, ali ništa ozbiljno.


U toku noći je sevalo iz jednog jakog razvoja prema jugoistoku u pravcu Ljiga i bilo malo grmljavine, ali je sve to oslabilo, obišlo i raspalo se. Ostalo je na 22lm2 vodenog taloga. Šta će biti u naredna tri dana nek nam je Bog u pomoći. ::) :oboze: