Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Meteorologija - master  (Pročitano 23423 puta)

Van mreže dusan.dimitrijevic

  • Poruke: 1
Meteorologija - master
« poslato: 30. Jun 2013. u 23:11 »
Pozdrav svima,

Trenutno sam na osnovnim akademskim studijama geografije na geografskom fakultetu, interesuje me da li nakon mojih osnovnih studija mogu da upišem master na fizičkom fakultetu - smer meteorologija?

Van mreže Pijedmon

  • Poruke: 3
Odg: Meteorologija - master
« Odgovor #1 poslato: 09. Jul 2013. u 01:26 »
Pozdrav kolega! Ja uskoro završavam master akademske studije na Geografskom fakultetu, smer geografija. Pošto sam i ja, isto kao i ti, hteo da master upišem na Fizičkom fakultetu, na meteorologiji, onda da ti prenesem iskustva. Odgovor je da, možeš, ali prethodno treba da položiš četiri diferencijalna ispita. To su ispiti iz Meteorologije 1 i 2, Sinoptičke meteorologije, tj. Analize i Prognoze vremena i Dinamičke meteorologije. Problem mogu da predstavljaju Dinamička meteorologija i Prognoza vremena. Da bi položio Dinamičku treba da imaš predznanje iz matematika, fizike kontinuuma, osnova matematičke fizike, itd., a u Prognozi vremena imaš razne prognostičke modele, koji nisu nimalo laki. Tj., sve one predmete koje mi na Geografiji nismo slušali. Ali, ako stojiš dobro sa matematikom i fizikom, ako imaš volje, uz trud sve se može. Moja preporuka je da se obratiš i njihovom prodekanu za nastavu, pa će ti sve objasniti. Takođe, treba da imaš u vidu da pri konkursu na master studije prednost imaju studenti sa matičnog fakulteta, bez obzira na tvoju prosečnu ocenu, tako da postoji velika verovatnoća i da ne upadneš na budžet.

Van mreže Supergirl27

  • Poruke: 1
Odg: Meteorologija - master
« Odgovor #2 poslato: 09. Mart 2014. u 22:02 »
Pozdrav svima,

interesuje me da li nakon završenih studija po starom programu, na Rudarsko-geološkom fakultetu, imam pravo upisa na Master studije Meteorologije?

Da li bih morala da polažem nekakvu razliku ispita?