Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Sport  (Pročitano 546577 puta)

Van mreže Bart

  • ****
  • Poruke: 9.451
  • Lokacija: Niš
Odg: Sport
« Odgovor #2580 poslato: 01. Decembar 2017. u 17:24 »
Mozemo da prodjemo ali nista nije sigurno jer su tvrde obe ekipe a Kosta Rika i izuzetno borbena... Prve dve utakmice mislim da igramo sa njima pa ce mozda i biti odlucujuce tesko nama ako se vadimo protiv Brazilaca...  :) Zanimljiva grupa je i ova Nemacka, Meksiko i Svedska ali pre svega za borbu za 2. mesto... Nema grupe smrti...

Van mreže ivkeBgd

  • **
  • Poruke: 1.691
  • Lokacija: Umčari-okolina Grocke
Odg: Sport
« Odgovor #2581 poslato: 01. Decembar 2017. u 18:36 »
Kostarika možda borbena,ali svakako prvu sa njima moramo dobiti.Sa švajcarcima albancima se borimo za drugo mesto,sa Brazilom remi ili gubimo.Prva utakmica najbitnija,i nju moramo dobiti ako planiramo da se nadamo u dr.kolu,

Van mreže ciklon

  • ****
  • Poruke: 5.338
  • Starost: 39
  • Lokacija: Vrbas
Odg: Sport
« Odgovor #2582 poslato: 01. Decembar 2017. u 19:03 »
Sve u svemu grupa u kojoj nema lose reprezentacije ali i grupa koja moze da se prodje.

Svajcaerska je veoma dobra i uigrana reprezentacija koja vec duze vreme igra na visokom nivou i ima lepe uspehe na poslednjem EP i SP.
Kostarika najvece iznenadjenje proslog SP kada je prosla neverovatnu grupu, bila prva u grupi gde su jos igrali Engleska, Italija i Urugvaj(ne znam kako je uopste bila moguca ovakva drupa) prosli Grcku pa ispali tek od Holandije u 1/4 finala i to na penale.
Puno bi ima bilo da dva puta ponove slican uspeh.
O Brazilu necu puno trositi reci, po meni sada igraju daleko bolje nego pre cetiri godine kada su bili domacini i pod pritiskom.

Zao mi je sto nismo u prvoj grupi sa Rusijom, Urugvajem i Egiptom, nadao sam se da ce nas ona zapasti, tu bi imali vece sanse.

Prvo treba da resimo probleme koje imamo u nasem dvoristu pa tek onda da razmisljamo o SP. Mislim da je najbitnije pronaci selektora koji ce nas voditi ne samo u Rusiji vec i u sledecim kvalifikacijama za EP i da nam imperativ bude igranje na tom takmicenju. Ovde smo vec ostvarili cilj, plasman na SP je vec veliki uspeh za nas.

Van mreže risbo gr

  • ***
  • Poruke: 3.992
  • Starost: 36
  • Lokacija: Grocka (25km JI od BG-a ~ 100mnv)
Odg: Sport
« Odgovor #2583 poslato: 01. Decembar 2017. u 19:15 »
Prvo nam je i odlicam raspored zapao. Prvo Kostarika,Pa Swica pa Brazil. Dok Brazil dobije obe sa nama ce verovatno odmarati neke igrace pred osminu finala. Kostarika jedna od najborbenijih reprezentacija ali je pobediva svakako, Sa Svajvarcima cemo igrati tvrd mec i verovatno ce to biti odlucujuca utakmica za nas.
Mogli smo i gore da prodjemo, ova grupa uz onu sa Rusijom ili Poljacima nam je realno bila najbolja  :grin:

Van mreže Profiamater

  • Moderator
  • ***
  • Poruke: 3.317
  • Starost: 105
  • Lokacija: Beograd-centar, 130mnv
Odg: Sport
« Odgovor #2584 poslato: 01. Decembar 2017. u 23:16 »
Bravo Zvezdo!  :)
U sezoni u kojoj sam već par puta pisao, uglavnom negativno, o košarkašima Zvezde (i celokupnoj situaciji u klubu i oko njega), ovo je retka situacija da mogu da napišem "Bravo".

Sećam se brojnih ubedljivih poraza Zvezde u Madridu (kada je tim bio mnogo bolji), ali eto "stigla" je i pobeda koja je svakako zaslužena -nakon 13. minuta Real više nije vodio.
Po procentu šuta Real je bio bolji, Zvezda je čak 40 puta šutirala "trojku" (što je svakako nenormalno i igra ne sme da se bazira na tome) i bilo je nekih nerezonskih šuteva ali na kraju je odlučio Pero (sjajnom odbranom na Dončiću i potom trojkom na 8 sekundi pre kraja).

Neću da analiziram detaljno, ali me veoma raduje što se večeras na parketu nije pojavio Radičević (o njemu sam, naravno negativno, već pisao na forumu) -Davidovac je i protiv Baskonije pokazao da na njega može da se računa. Nakon 5 uzastopnih poraza, ova pobeda će valjda malo da "razdrma" momke (i ulije samopouzdanje vrlo mladom treneru, koji nema autoritet -deluje mi da igrači više pažnje obraćaju šta im Pero govori na terenu a čovek ih pošteno "riba") jer među ima onih koji poseduju dovoljan kvalitet da igraju Evroligu (ali svakako ima i onih koji su "zalutali" i za koje ne znam zašto su dovedeni ili zašto su i dalje u prvom timu).

Van mreže Bart

  • ****
  • Poruke: 9.451
  • Lokacija: Niš
Odg: Sport
« Odgovor #2585 poslato: 01. Decembar 2017. u 23:55 »
Znam da ce mnogi Zvezdasi biti protiv ovoga ali za mene Rocesti ne moze da bude prvi plej i tacka... Ne volim igrace koji su rupetina u odbrani moras da budes Harden pa da ti to niko ne zamera a i on nije tolka rupa u NBA ko Rocesti u Evroligi... Pametan potez Alimpijevica sto ga izveo na kraju...Super je on za napad do 5 min pre kraja ali pri kraju kada se stegnu odbrane onda je slab a da ne pricam da mogu da prave lom u napadu napadajuci njega... Nije bez razloga sto on nije u nekoj jacoj ekipi i platezno sposobnijoj :)
Svaka cast za pobedu bas sam se obradovao i nisam ocekivao iskreno...Davidovac dobar igrac uloge...

Van mreže Bart

  • ****
  • Poruke: 9.451
  • Lokacija: Niš
Odg: Sport
« Odgovor #2586 poslato: 02. Decembar 2017. u 13:57 »
Ako budemo drugi isli bi na Nemce sto i nije lose...Znamo mi sa njima da izadjemo na kraj jos od Drugog Svetskog rata  :grin:(mozda malo preterao sa salom  :))
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2017&mm=12&dd=02&nav_id=1331714

Van mreže Sapcanin123

  • **
  • Poruke: 618
  • Lokacija: Sabac-centar
Odg: Sport
« Odgovor #2587 poslato: 08. Decembar 2017. u 00:50 »
Prolece na Marakanu slece!!!
Kakav uspeh Crvene Zvezde.Licno sam veliki zvezdas,ali nisam ocekivao ovakav uspeh.Kada smo izvukli Spartu u trecem kolu mislio sam da je to kraj u evropi,ali ova ekipa je pokazala i pomerala granice iz utakmice u utakmicu.
Naravno cestitam i Partizanu na istom uspehu.
Fudbal se vratio na velika vrata.Prvo reprezentacija pa onda i veciti.
Bice uzivanje gledati derbi u sredu.
Nadam se malo laksim protivnicima u Ligi evrope u sesnaestini finala.

Van mreže Profiamater

  • Moderator
  • ***
  • Poruke: 3.317
  • Starost: 105
  • Lokacija: Beograd-centar, 130mnv
Odg: Sport
« Odgovor #2588 poslato: 08. Decembar 2017. u 12:58 »
Čestitam treneru i igračima Zvezde (dakle ne i "svima u Upravi kluba"), o igri neću da pišem (bilo je u grupnoj fazi utakmica u kojima smo imali sreće ali i malera) -raduje me da je Zvezda konačno "dobacila" do proleća u Evropi.
Želim da napišem da se kao čovek koji od sredine 70-ih ide na utakmice (OK, tada sam bio klinac ali od sredine 80-ih idem samostalno i dobro se sećam mnogih velikih utakmica kada je bila "ludnica" oko stadiona) ne sećam neke utakmice zbog koje je bilo teže doći do stadiona. Konkretan primer: želeo sam da dođem do "istoka" idući peške nizbrdo kroz Bulevar Oslobođenja (ulica je od Autokomande do ugla sa Koste Jovanovića bila zatvorena za saobraćaj). Oko 100m pre semafora na raskrsnici sa ulicom Veljka Lukića Kurjaka, "jake policijske snage" nisu dozvoljavale dalji prolazak već su svi morali da skrenu levo na blatnjavi puteljak kroz šumu do ulice Veljka Lukića Kurjaka. Odatle do "istoka" ima 350-400m ali objašnjenje je bilo da "ne sme tuda (dalje kroz Bulevar oslobođenja) da se hoda zbog navijača Kelna koji su na južnoj tribini"!? U to vreme, navijači Kelna su zaista već bili na južnoj tribini i prolazak Bulevarom oslobođenja do "istoka" nikako ne bi mogao da ugrozi bilo koga od navijača koji su na južnoj tribini i čiji ulaz je bio potpuno/fizički odvojen (o broju policijaca i pripadnika Žandarmerije bolje da ne govorim) i bilo je nemoguće sa "istoka" doći do njih (čak i kada bi neko želeo). Kada smo svi bili upućeni da "kružimo" kroz šumu pa kroz ulicu Veljka Lukića Kurjaka i potom kroz ulicu Rajka Mitića (bivša Banjički venac) došlo se do granice između "zapada" i "juga" i tu nije bilo dozvoljeno da se prođe pored "zapada" i potom "severa" na putu ka "istoku" (jer pored "juga" svakako nije moglo) već su svi sa kartama za "istok" morali da odu skroz niz Ljutice Bogdana pa desno ka Autokomandi i potom uzbrdo uz Bulevar oslobođenja do mesta predviđenog za ulaz na "istok"! To mesto (ulaz za istok) je 300m od već spomenute raskrsnice Bulevara i ulice Veljka Lukića i ostaje potpuno nejasno zašto je neki "genije" ili "briljantan um" zabranio da se tih 300m prehoda sa gornje strane jer je više nego očigledno da niko time ne bi mogao da "ugrozi" navijače Kelna na južnoj tribini. Neko je rekao -tu su parkirani autobusi koji čekaju navijače Kelna nakon utakmice pa bi možda to neko mogao da ošteti/polupa. Pored izrazito jakih policijskih snaga to bi bilo nemoguće (čak i ako bi neki ludak nešto loše želeo da uradi) ali nakon utakmice je bio dozvoljen prolaz baš tim istim delom Bulevara pored svih tih autobusa koji "čekaju" navijače Kelna! Nema logike...
Vredi napomenuti da su sami pripadnici policije i/ili žandarmerije bili sasvim OK u razgovoru i svakako da niko od njih (mnogi su se satima "smrzavali") nije lično smislio "genijalan" plan ali onaj ko jeste -nije uradio dobar posao i mnogi su imali primedbe na organizaciju.
Uzgred, toliko brižno čuvani navijači Kelna su uneli silne baklje pa čak i "mini-lansere" kojima su baklje "ispaljivali" daleko na teren (prva je pala baš na igrače Kelna pre početka utakmice) ili na navijače na suprotnom delu "juga" i "zapada". Bar 10-ak baklji je bačeno na "jug" (onaj drugi deo, na kojem nisu bili navijači Kelna) i niko nije intervenisao. Dve baklje su pale i na same pripadnike policije (jedna na kordon koji je na "jugu" obezbeđivao "tampon zonu") koji su verovatno imali različite metode kojima bi situaciju mogli da "dovedu u red" ali očigledno je postojala komanda sa "višeg mesta" da se "dragi navijači Kelna" brižljivo čuvaju pa makar naši ljudi (navijači i policija) trpeli baklje koje padaju po njima. Znaima me da li je delegat u zapisnik uneo šta se tačno dešavalo a od UEFE naravno  ;) očekujem da kazni Zvezdu zbog svega (i zbog unošenja baklji od strane navijača Kelna ali i zbog ponašanja tih istih navijača!?) a da su navijači Zvezde bacili 10-ak baklji na "jugozapad" mislim da bi prekinuli utakmicu (dve baklje koje su bačene na naše navijače su "vraćene pošiljaocu" i verujem da će se u izveštaju delegata to naći pre nego 10-15 baklji bačenih od strane navijača Kelna na navijače Zvezde -baklje koje su bačele na atletsku stazu ne brojim).
Uzgred, naravno da ne mislim da su svi navijači Kelna pravili probleme kao što ne mislim da su "najvatreniji" Zvezdini navijači "cvećke" i da im je najveći problem što nema dovoljno biblioteka iz kojih mogu da pozajme knjige radi daljeg usavršavanja  ;) ali sinoć su probleme pravili navijači Kelna a organizacija utakmice (prvenstveno organizacija pristupa stadionu) je bila loša.

P.S. Kada sam napisao da bi UEFA Zvezdu odmah kaznila da su njeni navijači bacili 15 baklji na "glave" protivničkim navijačima, to ne znači da mislim da bi prema Partizanu bili blagonakloni -dobro znamo kako su njih "odrapili" za neke situacije u kojima navijači nekih drugih timova nisu bili ni približno kažnjeni.

Van mreže Profiamater

  • Moderator
  • ***
  • Poruke: 3.317
  • Starost: 105
  • Lokacija: Beograd-centar, 130mnv
Odg: Sport
« Odgovor #2589 poslato: 13. Decembar 2017. u 17:23 »
http://sport.blic.rs/fudbal/domaci-fudbal/urnebesna-najava-derbija-celnika-partizana-i-valjanje-u-snegu-video/cctnr5j

Mislim da je "medved" koji "uživa na snegu" docent na Pravnom fakultetu u Beogradu (to je u intelektualnim krugovima nešto što se svakako ceni mnogo više od "potpredsednik FK Partizan"). Očekujem da mu se uskoro pridruži i neko iz FK Crvena Zvezda, ima i tamo "kvalitetnih kandidata"  ;) za snimanje ovakvih kadrova... Kada pogledam ko sedi u upravama "naša dva najveća kluba", kakva saopštenja pišu, kakve urlike puštaju kada misle da ih niko ne snima, kako omalovažavaju sve oko sebe (a većine njih se stide mnogi pravi, iskreni navijači oba kluba) ... pomislim da bih se na ulici "u prolazu" ljubazno javio samo aktuelnim trenerima oba kluba a od mnogih bih okrenuo glavu.

Van mreže Bart

  • ****
  • Poruke: 9.451
  • Lokacija: Niš
Odg: Sport
« Odgovor #2590 poslato: 13. Decembar 2017. u 17:38 »
Sta cemo sve da uradimo samo da nam sviraju penal na derbiju  ;)  :grin:
Bez sale ovo je veoma glupo...To sto je docent to ne govori o njegovom karakteru, jednostavno bio uporan, koncentrisan u ucenju imao bolje uslove itd. Ili imao neke veze kao sto se to radi...
Procitah pre nekog vremena na sajtu partizannet ovaj tekst...
http://partizan.net/srpski/?p=15951

Hvala Bogu da je smenjen Muta i dosao Canak pa kako bude...

Van mreže Bart

  • ****
  • Poruke: 9.451
  • Lokacija: Niš
Odg: Sport
« Odgovor #2591 poslato: 13. Decembar 2017. u 19:55 »
1:1 na kraju, Zvezda imala bolje sanse ali nije i da ovo nije realan rezultat... Kakva je nasa liga i Partizan, Zvezda je pred titulom...

Ovaj covek je ludim zimskim plesom prizvao penal za Partizan posle 22 godine...   :laugh:  :rotf:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=X1joK6gCpOU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=X1joK6gCpOU</a>


Van mreže Niksic 3

  • **
  • Poruke: 570
  • Starost: 24
  • Lokacija: Nikšić,Crna Gora.
Odg: Sport
« Odgovor #2592 poslato: 13. Decembar 2017. u 22:40 »
Napeto je i u CG kad igraju Zvezda i Partizan. :whistling:

Van mreže Bart

  • ****
  • Poruke: 9.451
  • Lokacija: Niš
Odg: Sport
« Odgovor #2593 poslato: 15. Decembar 2017. u 22:34 »
Svaka cast pre svega Alimpijevicu odlicne poteze je veceras povukao pre svega zamenom Rocestija pred kraj a onda vracanjem u zadnji minut...Svi su bili dobri ali borbenost Pere Antica, trojka njegova i njegova odbrana na kraju su bili glavni pokretac preokreta sa -13 do pobede u poslednjoj cetvrtini  :comeon:

Van mreže Bart

  • ****
  • Poruke: 9.451
  • Lokacija: Niš
Odg: Sport
« Odgovor #2594 poslato: 10. Januar 2018. u 11:58 »
The Return of the King

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=4cpUBg5Xqy0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=4cpUBg5Xqy0</a>

Van mreže Profiamater

  • Moderator
  • ***
  • Poruke: 3.317
  • Starost: 105
  • Lokacija: Beograd-centar, 130mnv
Odg: Sport
« Odgovor #2595 poslato: 15. Januar 2018. u 23:27 »
Vujović: Napravili cirkus od rukometa, vode ga debili!

https://www.b92.net/sport/rukomet/vesti.php?yyyy=2018&mm=01&dd=15&nav_id=1347451

Ne - ne, legendarni Vujović nije mislio na Rukometni savez Srbije  ;)

Van mreže Aleksa

  • ***
  • Poruke: 2.973
  • Lokacija: Sovljak (Opština Bogatić)
Odg: Sport
« Odgovor #2596 poslato: 16. Januar 2018. u 21:43 »
Svedjani vode, i to ne malom razlikom. Ima dosta do kraja, ali izgleda da ipak ima sanse da odemo u drugu fazu.

Van mreže Profiamater

  • Moderator
  • ***
  • Poruke: 3.317
  • Starost: 105
  • Lokacija: Beograd-centar, 130mnv
Odg: Sport
« Odgovor #2597 poslato: 17. Januar 2018. u 12:02 »
http://www.espn.com/nba/story/_/id/22125561/arron-afflalo-orlando-magic-nemanja-bjelica-minnesota-timberwolves-ejected-fight

Bjelica je reagovao brzo, inteligentno i džentlmenski ali je ipak isključen -izbegao je kroše, elegantno "onesposobio" napadača tj. sprečio dalji napad i nije ni pokušao da uzvrati (iako je mogao jer je Aflalo bio "zaključan"). Nadam se da "Beli" neće dobiti suspenziju... čudna je NBA (ili bitno drugačija nego tokom drugog dela 80-ih i prvog dela 90-ih), da je Bjelica ili bilo koji "beli" igrač prvi napao "tamnoputog" sigurno bi dobio drastičnu kaznu...

Van mreže Boce

  • Moderator
  • *****
  • Poruke: 12.791
  • Starost: 51
  • Lokacija: Knjaževac
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
Odg: Sport
« Odgovor #2598 poslato: 17. Januar 2018. u 12:20 »
gledao ... Bjelica nijeni  pipnuo ovog ludaka ... samo ga umirio i spasio sebe

Van mreže Bart

  • ****
  • Poruke: 9.451
  • Lokacija: Niš
Odg: Sport
« Odgovor #2599 poslato: 17. Januar 2018. u 13:51 »
Al ga zakljuca... :laugh: Afalo izgledao kao budala posle onog promasenog udarca i kad ga Bjelica zakljuca... Hehehe bravo Beli ispao si gospodin! Ne zasluzuje kaznu ali ko zna sta ce odluciti...