Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Sneg u Beogradu - 17. januar 2016.  (Pročitano 1378 puta)

Van mreže Vindsval

  • *
  • Poruke: 70
  • Lokacija: Banovo brdo - Beograd
Sneg u Beogradu - 17. januar 2016.
« poslato: 18. Januar 2016. u 01:41 »
Poštovane forumske kolege, reših i ja da napravim jednu kraću i skromniju foto-reportažu. :) Inače, do sada nisam imao iskustva sa postavljanjem slika na neki forum i baš mi je drago da sam to po prvi put uradio upravo ovde. Povod je svakako bio lep... Kao "snegoljubac" sam iskoristio priliku da u šetnji od Banovog brda preko Topčiderske doline, istoimenog brda i Autokomande do centra Beograda (JDP) i nazad, napravim nekoliko fotografija i podelim ih sa vama.

Osim uživanja u snežnom ambijentu, šetnja poput ove, od 10-12 km, ima još dobrih strana... Kao što znate, zdravo je boraviti na otvorenom, biti u pokretu... Još ako je tempo hoda nešto brži, ovakva aktivnost može vam poslužiti kao manji trening.

Izvinjavam se zbog lošijeg kvaliteta slika, fotoaparat nemam, pa sam ovu mini-reportažu zabeležio svojim "pametnim" telefonom u periodu od 18h50' do 21h30'. Vraćao sam se kući preko Sajma, tako da u povratku gotovo da i nisam slikao snežnu idilu, jer je ovaj deo grada (da se tako izrazim) izuzetno neatraktivan. :D

Uglavnom, sneg je bio veoma lep i suv, što bi se reklo "pucketa pod nogama" i na celom potezu visina snežnog pokrivača bila je poprilično ujednačena, oko 4-5 cm na tlu, uz temperaturu od -3°C do -4°C.



































Na putu od Autokomande ka "Franšu", oko 20h, sneg je poprilično oslabio, a nedugo zatim je i prestao da pada.








Napravio sam kraću pauzu i svratio da se ugrejem uz kapućino i carrot cake. :) Slučajno sam uslikao i cigarete...  :angry: A u uvodnom delu posta promovisah šetnju kao jedan od vidova rekreacije i zdravog života, kakav oksimoron. :facepalm: :grin:










Toliko od mene ovaj put, hvala na pažnji, snežni pozdrav! :snowball: