Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jak olujni sustav nad Mariborom - 26.5.2009  (Pročitano 1800 puta)

Van mreže slovenka

  • **
  • Poruke: 1.872
  • Starost: 38
  • Lokacija: Prebold / Miklavž pri Taboru / Slovenija
  • I Love Winter and Summer!!
    • CIKLON.SI
Jak olujni sustav nad Mariborom - 26.5.2009
« poslato: 26. Maj 2009. u 22:57 »
Čeprav se hudo ponedeljkovo neurje ni ponovilo, pa je na vzhodu države vseeno klestila toča. Neurja so se razbesnela v okolici Maribora, kjer je meteorna voda zalila objekte, v Zgornjih Poljčanah pa se je sprožil tudi zemeljski plaz.

Napovedi vremenoslovcev o popoldanskih nevihtah z možnimi neurji s točo, nalivi in močnim vetrom, se, kot kaže, ne bodo uresničile. Iz sosednje Avstrije je sicer k nam prišla nevihtna celica, ki pa je bila manjša in z manjšo intenziteto, kot jo je imela včerajšnja, zato se tako močno neurje s točo, kot je bilo včeraj, ni ponovilo.

Naši bralci pa so nam sporočili, da je toča padala v okolici Maribora, in sicer v Rušah, kjer naj bi samo danes padala kar štirikrat. O toči pa pišejo tudi bralci iz okolice Slovenske Bistrice in Hoč. Sicer pa je nevihta zajela predvsem vzhod države. Kot piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, je meteorna voda v občini Hoče - Slivnica zalila šest objektov in železniški podvoz. V Miklavžu na Dravskem polju je meteorna voda zalila pet objektov, v Zgornjih Poljčanih pa se je sprožil tudi zemeljski plaz. Zaradi neurja pa je meteorna voda zalila cesto Radlje ob Dravi - Maribor, v kraju Vurmat. Cesta je bila popljavljena v dolžini enega kilometra. V občini Rače - Fram pa je veter razkril streho objekta.

U Mariboru nek bi u dva sata palo više od 70mm kiše! :o :o :o


Foto: Mitja Mulec


Foto: Mitja Mulec


Foto: Peter Janota


Foto: Peter Janota


Foto: Peter Janota


Foto: Peter Janota


Foto: Jani Dolinšek


Foto: Jani Dolinšek


Foto: Jani Dolinšek


Foto: Peter Janota


Foto: Peter Janota

Izvor: http://24ur.com/novice/slovenija/po-hudi-vrocini-veter-dez-in-mraz.html
I LOVE WINTER AND SUMMER!!!

CIKLON.SI

http://ciklon.si/

http://ciklon.si/forum/

Van mreže Mili-CQ

  • **
  • Poruke: 720
  • Starost: 38
  • Lokacija: - Novi Sad -
Re: Jak olujni sustav nad Mariborom - 26.5.2009
« Odgovor #1 poslato: 27. Maj 2009. u 02:02 »
Zima zima e pa sta je...
*Salim se malo
storm spotter/chaser