Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Vazdušna bitka s gradonosnim oblacima 13.06.2009  (Pročitano 1343 puta)

Van mreže Mili-CQ

  • **
  • Poruke: 720
  • Starost: 38
  • Lokacija: - Novi Sad -
Vazdušna bitka s gradonosnim oblacima 13.06.2009
« poslato: 16. Jun 2009. u 21:04 »
Vršac – Ako sve bude teklo po planu, od naredne godine tri aviona tipa „pajper čejen” iz flote Pilotske akademije „Jata” u Vršcu uništavaće gradonosne oblake nad čitavim Banatom, srpskim i rumunskim. Tako će, u sadejstvu sa protivgradnom odbranom sa zemlje, biti znatno podignut stepen zaštite useva i drugih poljoprivrednih kultura na ovom području.

Pre nekoliko dana, predstavnici privrede, osiguravajućih društava i ministarstava poljoprivrede Srbije i Rumunije u Temišvaru su postigli dogovor da kod pretpristupnih fondova Evropske unije konkurišu za sredstva nužna za realizaciju ovog inače veoma skupog projekta, čije ostvarenje podrazumeva i podizanje novih meteoroloških stanica, koje će „skenirati” nebo i o tome redovno informisati centar za protivgradno delovanje. Avioni će, nakon „signala za uzbunu” iz radarskih meteoroloških stanica u Srbiji i Rumuniji, poletati sa vršačkog aerodroma, koji će im biti baza.

Politika 13.06.2009
storm spotter/chaser

Van mreže jocozr

  • ***
  • Poruke: 3.724
  • Starost: 30
  • Lokacija: Zrenjanin
Re: Vazdušna bitka s gradonosnim oblacima 13.06.2009
« Odgovor #1 poslato: 16. Jun 2009. u 21:14 »
A gde će biti proizvođeni  :?:
U Zrenjaninu  ;)

Koliko sam ja načuo,zaista će ove avione proizvoditi VIZIUM AIR. . .a upravo ta kompanija odlučila je da gradi fabriku u Zrenjaninu.

Kako volem Banat,ta idi,bićemo najmoderniji po pitanju meteorologije i merenja u ovom delu Evrope

 :lmao: :lmao: ;D

Citat
26/08/2008

Gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević, generalni direktor kompanije "Vizium Er" Slađana Rajzinger i direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Branislav Knežević potpisali su danas ugovor o investiranju, na osnovu kog će ova kompanija sa austrijskim kapitalom u Zrenjaninu otvoriti dva proizvodna pogona, servisni centar i avio-školu. Današnjom svečanošću u zrenjaninskoj Gradskoj kući ozvaničeni su pregovori vezani za realizaciju jedne od najznačajnijih stranih investicija ne samo u ovoj sredini, a kao rok za završetak izgradnje proizvodnih kapaciteta kompanije "Vizium Er" u Zrenjaninu označena je period od godinu do godinu ipo dana. U prvoj fazi biće izgrađeni pogoni za servisiranje i izradu manjih delova letelica za koje su već poznati kupci, dok će naredni korak biti proizvodnja kompletnih letelica, uz planirano zapošljavanje oko 400 radnika.
   
   

Kompanija "Vizium Er", koja je sada registrovana u Zrenjaninu, generalni je zastupnik kompanije "Dajmond Erkraft" ("Diamond Aircraft") iz Vinernojštata, najvećeg proizvođača sportskih letelica u Evropi i trećeg u svetu. Komercijalni direktor i vlasnik kompanije "Vizium Er" Elvir Šehić rekao je da je gradska uprava u Zrenjaninu u rekordnom vremenu reagovala na ponudu i zahteve kompanije i da je dogovor o investiranju postignut na obostrano zadovoljstvo. On je dodao da će "Vizium Er" već tokom predstojećih Dana piva na aerodromu "Ečka" predstaviti proizvodni program "Dajmond Erkraft-a".

- U prvoj fazi gradimo oko 9.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora, u kom će biti smešten servisni centar i prvi deo proizvodnje, a u narednom periodu, u zavisnosti od tempa realizacije investicije, biće reči i o razvoju proizvodnih aktivnosti u Zrenjaninu, koje sada delom spadaju i u poslovnu tajnu – istakao je Šehić.

- S "Vizium Erom" simbolično se ostvaruje i vizija razvoja Zrenjanina. Ovim potezom mi prelazimo u sledeću fazu rada s investitorima, a to je oblast visokih tehnologija i usluga. U Zrenjaninu će se, dakle, proizvoditi avioni. Ja sam bio u prilici da posetim tu fabriku u Austriji i to je, zaista, impresivno. Uveren sam da će tako izgledati i proizvodni pogoni u Zrenjaninu. Ovde će biti otvoren i servis za čitavu Evropu, a obučavaće se piloti iz celog sveta, što su za sve nas u ovom trenutku izuzetno dobre vesti – rekao je gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević.

Investicija kompanije "Vizium Er" u Zrenjaninu vredna je 30 miliona evra. Proizvodni pogoni kompanije biće podignuti na 5 hektara zakupljene površine u neposrednoj blizini aerodroma "Ečka", dok je u narednoj fazi planirano i proširenje površine namenjene investiranju.