Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Skorašnje poruke

Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10
31
Aktuelne vremenske prilike / Odg: April 2024 - II dekada
« Poslednja poruka Georgi Zahariev poslato danas u 05:40 »
Здравейте,
С разкъсана облачност е времето във Враца. Тихо е и топло.
Т е 19С след 33С вчера.
По брега на Дунава има места с Т до 22С.
32
Pričaonica / Odg: Meteo chat
« Poslednja poruka Stefano poslato danas u 02:07 »
u Dubaiju sutra 100 i kusur mm ko od šale.
Jedne godine sam se zatekao u Dubaiju i to veče je palo nešto tipa 20-30 mm kiše. Sutradan je bio haos po ulicama, poplavljene garaže, zatvoreni podvožnjaci... (nemaju kišnu kanalizaciju). Pretprošle godine isto sam se zatekao na jugu Jordana, posle ništa posebno pljuska (10-15 mm) ulice u izgledale kao u BG posle najjačih pljuskova. Mogu samo da zamislim kako će biti posle 100 mm.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
33
Aktuelne vremenske prilike / Odg: April 2024 - II dekada
« Poslednja poruka dejca poslato juče u 21:23 »
Beše si ubavo do sad, i to je to što smo si sedeli po bašte i trase a od sredu pa će si ložimo. 🫤Al dobro mora i kiša da padne, nego za na dalje se i ne vidi neka stabilizacija. Ec vidi i dobru kišu za kod mene narednog vikenda.
Leskovac išo danas od 5,3 do 31,8.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

34
Pričaonica / Odg: Meteo chat
« Poslednja poruka Milosh poslato juče u 21:04 »
I dok mi većamo ima li još nade da u zbiru padne dvocifrena količina padavina od predstojećeg ciklona, u Dubaiju sutra 100 i kusur mm ko od šale. U Beogradu je pitanje hoće li se ovoliko skupiti ukupno u prvoj polovini ove godine:

35
Prognoze / Odg: April 2024
« Poslednja poruka dikile poslato juče u 20:23 »
Sada već većina modela, a i onih finorezolucijskih forsira tu neku prugicu jačih padavina od jigozapada ka severoistoku između Kragujevca i Kruševca. Interesantno je, da je na primer kod GFS-a u jednom periodu temperatura na dva metra samo 3 stepena, uz nultu izotermu na 400-500 m.n.v. u delu oko  sastava Morava.  Posle današnjih 33, da u sredu bude u isto vreme samo 3, ne dešava se tako često.

Za dalje je suvišno pričati. Moraćemo još da sačekamo.
36
Aktuelne vremenske prilike / Odg: April 2024 - II dekada
« Poslednja poruka Sofronije poslato juče u 19:16 »
Ce duginemo od vrucinu nacisto...

Posle nekoliko godina kisetine, ovo je pun pogodak... meni apsolutno odgovara...  8)

Takt je 26.2 C, navukla se visoka oblacnost, T-max danas 30.7... t-min ni manje ni vise nego 6.3C :/
37
Aktuelne vremenske prilike / Odg: April 2024 - II dekada
« Poslednja poruka Liki poslato juče u 18:10 »
Nazire se prvi kumulus posle dosta vremena i dana i dana visoke oblačnosti, lepo ih je videti, nadam se nekoj dinamici sutra popodne
38
Prognoze / Odg: April 2024
« Poslednja poruka Milosh poslato juče u 18:02 »
Kao i uvek što se dešava, dovoljno je da jedan model u jednom samo run-u daje suvlji scenario, odmah će "povući" sve ostale na tu stranu. Nije EC ostao na onih 2mm od sinoć, to bi već bilo nerealno, ali je na plafon 7-8mm ukupno trenutno. To su počeli da prihvataju i drugi modeli, opet se "isušio" četvrtak. Sad je već prosek modela na nekih 10-ak mm, ali pitanje je hoće li šta od toga ostati do sutra ovim tempom.
ICON je sada sam protiv svih u scenariju sa prilično više padavina, ali verovatno će već u sledećem izlazu i on odustati od toga.
Ali dobro, na sve ovo smo i navikli, to je praktično i nešto podrazumevano kada stiže ciklon nakon dugog sušnog perioda, ali istorija kaže da svakoj suši pre ili kasnije dođe kraj. Ako ne sada, onda nekom narednom prilikom u maju, junu...
39
Који удари ветра, нагло појачава ветар,пуцају мање гране. Али се и разведрило па је сасвим пријатно

Poslato sa STK-LX1 pomoću Tapatoka

40
Aktuelne vremenske prilike / Odg: April 2024 - II dekada
« Poslednja poruka Antarktik poslato juče u 16:19 »
Обуците се добро и слојевито, ако излазите напоље. Нема ни 35 степени Целзијуса, а већ је 15-и април. Можда ће ово за неколико деценија бити нова реалност :facepalm: :facepalm: :facepalm:.
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10