Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jake nestabilnosti u Valjevu 18. 06. 2019.  (Pročitano 21080 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

  • **
  • Poruke: 1.161
  • Starost: 36
  • Lokacija: Valjevo
Jake nestabilnosti u Valjevu 18. 06. 2019.
« poslato: 19. Jun 2019. u 17:12 »
S' obzirom na stanje juče i ogromnu energiju i sparinu i ovaj put prikaz estofex-a da su se oblaci koje sam slikao juče dovukli koji kilometar bleže, verovatno bi scene u Valjevu bile nalik onim od 29-og maja ili onim što je Liky uslikao dan ranije u Crepaji.


No ja sam imao sreće da me podivljali istočni sporać ne proguta, ali zbog menjanih lokacija i premora sinoć ipak sam uradio reportažu dok ima razloga i šta da se prati. Slično ko i u mojoj kontroverznoj reportaži od 5-og juna (kad je Krupanj dosta postradao i oblaci naglo okrenuli strujanje i ubrzali) oblaci su ovaj put kontinualno držali sporu putanju samo sa kontra strane. Naravno mislim na istok, jugoistok i severoistok. Polazim do lekara i apoteke taman da nešto ispratim i sa juga, jugoistoka i istoka jak razvoj prema Maljenu i Suvoboru uz konstantnu grmljavinu. Dok pešačim skuvah se od sparine. :ufff: A bilo je i prilikom odlaska i povratka puno mrava i mravinjaka pored i posred puta. :blush:

Jug.


Jugozapad gde takodje kreće serijski razvoj.




Nakon što sam završio kod doktora i u apoteci neke proceduralne stvari čim sam izašao iz apoteke prema istoku mnogo ozbiljnije grmi.




Prilikom povratka kući kroz naseljeno područje iza mojih ledja oblaci postaju sve opasniji.


Kad sam se vratio kući nazire se nešto što bi moglo da zaliči Shelf Cloud na istoku uz intenzivnije munje. Ko zna kako je bilo u selima izmedju Valjeva i Lajkovca i Valjeva i Uba i Valjeva i Koceljeve.














Količina padavina mi nije jasna i ne bi rekao da je neka ozbiljna količina ko u nedelju uveče sa 15lm2 dok u utorak ne verujem da je sastavilo i trećinu od toga, a ako i jeste onda je to zbog dugotrajnih padavina oko tri sata u kontinuitetu. Uglavnom lepo je osvežilo. :tu: E, sad jbg. Ja nemam auto ko Liky da obidjem sela prema Ubu, (Donja Grabovica, Jasenica, Popučke, Zabrdica, Babina Luka, Dokmir, Bogdanovići, Stepanje, Bajevac i Murgaš) prema Lajkovcu (Popučke, Lukavac, Klanica, Divci, moje selo Loznica, Slovac, Nepričava i Rubibreza) i prema Koceljevi (Donja i Gornja Grabovica, Jazovik, Kozličić, Zabrdica, Brankovina, Blizonje, Kršna Glava, Kotešica, Gola Glava, Čučuge, Pambukovica, Trlić i Družetić). Nema šanse da bar u jednom od ovih sela nije bio BUKVALNO POTOP. :hm:
« Poslednja izmena: 19. Jun 2019. u 17:29 Stefan Valjevo »