Razno > Nauka i svet oko nas

Vesti iz astronomije

(1/18) > >>

Ljubiša:
Pokrećem ovu temu jer sam primetio da postoje teme vezane za astronomiju sa po samo jednim postom. Ovako, ovde možemo pisati sve što je aktuelno iz oblasti ove nauke.
Aktuelne vesti, misije, nebeski događaji, najave astronomskih okupljanja, astronomske fotografije ...jQuery(document).ready(function($){jQuery(function(){jQuery("#msg_118320").css("overflow-y", "hidden");});});Tweet

Mili-CQ:
Evo najave za 23.09. :
http://www.nocistrazivaca.rs/program.html

Ljubiša:
Dan D! Danas se očekuje pad NASA-inog satelita UARS. Još uvek se ne zna gde će ovaj satelit pasti ili bolje rečeno, iznad kog dela planete će početi da sagoreva u gornjim delovima atmosfere. Šansa sa delovi padnu na Zemlju su veoma mali ali ipak postoje.
http://www.voanews.com/serbian/news/nasa-satelite-earth-09-22-2011-130372283.html

Ljubiša:
Savez astronomskih društava i astronomskih sekcija Vojvodine najavljuju događaj pod sloganom "Šta Mesec znači za tebe?" koji će se održati 8. oktobra u okviru velikog međunarodnog projekta posmatranja Meseca.
http://sadasvoj.org/
http://observethemoonnight.org/

Ljubiša:
U okviru Međunarodne noći posmatranja Meseca, astronomska udruženja Srbije organizuju "Srbija fotografiše Mesec, budi deo slagalice". Ukoliko imate bilo kakav teleskop, pokušajte sa mobilnim telefonom ili fotoaparatom da ga uslikate i učestvujte u ovom zanimljivom projektu. Svaki deo Srbije je dobio određeno "parče" Meseca za slikanje. Najbolje slike će biti objavljene na zajedničkom posteru (mozaiku), ostale će se naći u zajedničkom foto albumu.
http://www.astronomija.co.rs/posmatranja/4771-akcija-srbija-fotografie-mesec.html

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju