Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Srednja meteoroloska skola u Beogradu  (Pročitano 25674 puta)

Van mreže Pavlevuk

  • *
  • Poruke: 21
Srednja meteoroloska skola u Beogradu
« poslato: 10. Jun 2014. u 00:45 »
Pozdrav svima ja sam nov clan na ovom forumu.Za par dana radicu prijemni za upis u srednju skolu,ali se dvoumim koju da upisem.Obozavam meterologiju i ovaj forum pratim vec dugo.Dvoumim se da li da upisem gimnaziju ili meterolosku skolu jak vr.dobar sam djak jedne godine sam bio i odlacan. Puno volim geografiju i iz nje imam peticu,brinem se zbog matematike i fizike one mi idu najslabije i iz njih imam trojike.Jos jedna stvar koja mi se svidja oko ove srednje skole je i ta da posle nje mogu da upisem i sve drustvene i prirodne fakultete.Posto je za ovu skolu potrebno 72 poena a ja cu sigurno imati oko 80 mozda malo  manje ili vise iz toga vidim da ja nju mogu lako upisati.Moje pitanje je koju skolu mi vi preporucujete i da li je moguce zavrsiti meteoroloski fax, posto je sto puta tezi od srednje skole, ako nam fizika i matematika nisu jaca strana?Takodje ne znam da li ce mi ova srednja skola pruziti vise znanja od gimnazije.Izvinjavam se na novotvorenoj temi i ovolikim brojem pitanja jer prosto nisam mogao da nadjem nista u vezi te srednje skole.

Van mreže skomimaster

  • ***
  • Poruke: 3.004
  • Starost: 31
  • Lokacija: Beograd-Borča (72m n.v.)
    • AMS Beograd - Borča
Odg: Srednja meteoroloska skola u Beogradu
« Odgovor #1 poslato: 10. Jun 2014. u 01:18 »
Ja sam zavrsio srednju meteorolosku,i sad sam druga godina na meteorologiji na ff-u i ona zaista pruzi lep teorijski uvod u meteorologiju,medjutim kad dodjes na fax to je druga prica skroz. Ja bih ti pre preporucio gimnaziju,jer ces steci bolju podlogu u vidu matematike i fizike nego sto ces u srednjoj meteoroloskoj. Takodje ces u gimnaziji verovatno raditi malo programiranja,sto ce ti takodje biti korisno ako planiras da upises meteorologiju. Ja ti ovo govorim iz najbolje namere,jer ja jesam imao 5 i iz fizike i iz mate u srednjoj meteoroloskoj,ali msm da su te 5-ice 3-ke u gimnaziji,tako da sam morao puno da nadomestim kako bih savladao gradivo na fakultetu. Na meteoroloskom faksu je sve matematika i fizika,tako da ti je moj iskren savet gimnazija.

Van mreže Milosh

  • Moderator
  • ******
  • Poruke: 22.351
  • Starost: 34
  • Lokacija: Miljakovac, jugozapad BG
Odg: Srednja meteoroloska skola u Beogradu
« Odgovor #2 poslato: 10. Jun 2014. u 09:29 »
Slažem se sa kolegom. Ukoliko želiš da upišeš da studiraš meteorologiju, najbolje predznanje možeš steći u gimnaziji (prirodno-matematički smjer), jer kad dođeš na faks najpotrebnije je jako predznanje iz fizike i naročito matematike. Znam da su moje kolege koji su završili srednju meteorološku i druge stručne srednje škole muku mučili sa matematikom na prvoj godini, dok smo mi gimnazijalci to lakše prošli. Naravno, ovo što pričam važi uglavnom za prvu godinu, kasnije predznanje iz srednje škole ne znači mnogo, uče se nove stvari koje se ne rade ni u jednoj srednjoj školi, ali svakako da je prva godina najvažnija.


padavine u februaru 2024:
Vračar - 4.3mm
Miljakovac 4.8mm
prosek - 43.5mm

padavine u martu 2024:
Vračar - 26.0mm
Miljakovac - 27.2mm
prosek - 48.7mm

Van mreže Pavlevuk

  • *
  • Poruke: 21
Odg: Srednja meteoroloska skola u Beogradu
« Odgovor #3 poslato: 10. Jun 2014. u 11:32 »
Hvala na iscrpnim i opsirnim odgovorima.Najverovatnije ce moj izbor pasti na gimnaziju,ali svakako moram jos da razmislim.