Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Munje u Valjevu - Light show 27. 06. 2017.  (Pročitano 876 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

  • **
  • Poruke: 1.156
  • Starost: 36
  • Lokacija: Valjevo
Munje u Valjevu - Light show 27. 06. 2017.
« poslato: 28. Jun 2017. u 05:30 »
Iako je estofex danas za moj kraj dao šanse za nekakva dešavanja, ja sam posle promašaja u nedelju i ponedeljak od kog sam zaista više  očekivao, ovaj utorak sam očekivao samu običan vruć dan poput subote. Medjutim estofex me nije stavio nigde 21-og juna, a bila su strašna električna pražnjenja uz manje padavine. Ni taj dan nisam očekivao ništa i bio sam iznenadjen, a pogotovo danas.


Oko 16h su se počeli navlačiti oblaci, ali nisam se ničemu naročito nadao. Medjutim, kada sam pogledao beogradski radar je pokazao snažan sistem u BiH i nakon što sam se čuo sa ćalom koji je otišao u Bratunac (selo 7km od grada) da pokosi travu, istrčao sam napolje i zatekao stamnjivanje prema zapadu.










Malo se čula i grmljavina, ali je sve to oslabilo i gnjavilo je do kasno uveče. Nizali su se sistemi iz srednje Bosne u srednje Podrinje, ali sasvim oslabljeni su prilazili Drini dok je unutar BiH verovatno bio haos. I kako je palo veče, rešio sa da se okupam oko 20h, medjutim kad sam sve završio oko 21h. Rešio sam da izadjem malo napolje i video sve ozbilljnije sevanje prema zapadu. Nisam to smatrao za ozbiljno i bio sam gotovo 100% siguran ni jedan od tih bosanskih sistema ne može preći Drinu ili da iako malo predje, neće daleko dogurati. Prevario sam se. :blush: Pošao sam do grada, a onda je sevanje sa jugozapada i zapada učestalo i postalo sve ozbiljnije. Nisam ni 500m celih sastavio, sevanje je postalo neprestano, a počela je i grmljavina i pomalo kiša. Uhvatio sam beg kući i zgrabio aparat, ali i dalje uveren da nije ništa ozbiljno jer kompozitni radar ne radi, a beogradski zna i da zabaguje. Medjutim, beogradski radar je bio u pravu jer je sistem iz BiH zaista provalio u Srbiju i počeo da rešeta munjama prvo moj kraj što sam ja odlučio propratiti sad mojim polu-pokvarenim fotoaparatom.  :) Da su ovde iskusniji članovi, sve bi to bilo još i lepše jer je kapaciteta za materijal bilo u izobilju. Možda i više nego u petak. Gromovi su tukli više po visini, a i glavnina me je promašila za razliku od prošle srede i pogotovo petka kada je bilo nevreme i gromovi su pucali na manje od 500m od mene. :ufff:

Uživao sam prvo da slikam dolazak sa jugozapada i juga. :D Slike nisu nešto, ali tolike su moje mogućnosti.  :confused:














Potom je usledilo nekoliko jačih pljuskova, ali su bili vrlo kratki i praćeni spektakularnim munjama. Pošto ja živim u prizemlju, a stric na spratu i spavao je, nisam mogao sa njegovog balkona da slikam ovaj spektakl, a pa sam prišao mom prozoru sa istočne strane koji ima mrežu zbog buba, ali se munje i pored mrežaste prepreke savršeno vide.

Fotkao sam istok i jugoistok do iznemoglosti više od pola sata i uslikao to što sam uslikao. :innocent:


















Kad bi bar imao još pet ovakvih dana ove sezone, mislim da bi naučio da fotkam munje kako treba. Dan od koga apsolutno ništa nisam očekivao, a dobio sam mnogo. :D Ja sam potpuno prezadovoljan. :laie: Padavine su daj bože jedan ceo litar. :rofl:
« Poslednja izmena: 28. Jun 2017. u 05:45 Stefan Valjevo »

Van mreže Miki

  • ***
  • Poruke: 2.821
  • Starost: 27
  • Lokacija: Beograd - Bele vode (Žarkovo)
Odg: Munje u Valjevu - Light show 27. 06. 2017.
« Odgovor #1 poslato: 28. Jun 2017. u 06:47 »
Sve pohvale za trud koji si uložio, nema oluje koju nisi ispratio ove godine u Valjevu.  :tu:

Van mreže zec

  • ***
  • Poruke: 2.839
Odg: Munje u Valjevu - Light show 27. 06. 2017.
« Odgovor #2 poslato: 28. Jun 2017. u 15:44 »
Lepo si ti to ispratio! :laie: Nadam se da je bio dobar kupanjac!  :comeon:

Van mreže Stefan Valjevo

  • **
  • Poruke: 1.156
  • Starost: 36
  • Lokacija: Valjevo
Odg: Munje u Valjevu - Light show 27. 06. 2017.
« Odgovor #3 poslato: 28. Jun 2017. u 20:58 »
Sve pohvale za trud koji si uložio, nema oluje koju nisi ispratio ove godine u Valjevu.  :tu:

Hvala Miki.  :D

Lepo si ti to ispratio! :laie: Nadam se da je bio dobar kupanjac!  :comeon:
Jeste u kupatilu, a za kupanjac s' neba, više vode izluči moja bešika ujutru kad ustanem nego što je palo kiše.  :rofl: :laught: