Meteorološki Forum

Razno => Pričaonica => Temu započeo: lazar 20. Avgust 2010. u 23:53

Naslov: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: lazar 20. Avgust 2010. u 23:53
Otvaram ovu temu zato sto je internet postao preplavljen raznoraznim informacijama o tragovima koje ispustaju avioni.
Postoje verovanja da smo deo velikog projekta hemijskog zaprasivanja atmosfere dok vlade i zvanicnici mnogih zemalja pre svega velikih sila kao i NASA potpuno opovrgavaju i demantuju cinjenice koje su potkrepljene dokazima hemijskih strucnjaka kao i velikog broja meteorologa da to nisu kako oni tvrde obicni kondenzacijski tragovi vec hemijski tragovi  :o e sad kako ti tragovi uticu na ljudsko zdravlje i na klimu to jos nije sa sigurnoscu utvrdjeno jedni tvrde da ima velikog uticaja na zdravlje ljudi, skodi i pcelama, dok drugi tvrde da se to iskljucivo radi u  nameri da bi se vestacki uticalo na klimu a postoji i treca struja koja tvrdi da utice na oba...Svetski lideri o tome cute ili se malo izjasnjavaju tako sto javnosti zapuse usta recima da su to obicni kondenzacioni tragovi ali se mnogo i ne trude da to i dokazu, zapravo vrlo je lako vizuelno razlikovati normalne od "hemijskih".


Ima ih i kod nas.... evo juce i danas ih je bilo kao sto sam i naveo u aktuelnim vremenskim prilikama, neretko ih ima previse tako da ako je dan lep i nebo cisto plavo, posle njihovog prolaska posto se dugo zadrzavaju na nebu spajaju i sire i formiraju groznu izmaglicu tako da vrlo kratko uzivam u lepoti neba, ponekad pri zalasku Sunca dobiju prelepu purpurnu boju pa nebo lici na umetnicku sliku - imam jedan prelep primerak koji sam uslikao januara 2007-e. koju cu kasnije okaciti, a ponekad ako ih ima ranije u toku dana desi se da formiraju gustu belu maglu zaklone Sunce i vremenom potamne tako da me je jednom moja baba koja nije upucena u sve to posavetovala da prilikom izlaska iz stana ponesem kisobran jer je mislila da se naoblacilo i da ce uskoro kisa!   :lmao: :rofl:

Ovo su moje licne impresije, interesuje me kakvo je vase misljenje o svemu ovome najpre pogledajte video koji ce to bolje objasniti od mene...



http://www.youtube.com/watch?v=DmGSV-yD4f4
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: lazar 21. Avgust 2010. u 04:04
Evo i slika kao sto sam i obecao. Prva slika je iz januara 2007.pogled sa moje terase gde se vidi kako Sunce pri zalasku osvetlljava trag koji je ostavljen na nebu najamanje pola 20-ak minuta pred slikanje.



(http://img830.imageshack.us/img830/1313/image043a.jpg)






Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: Mili-CQ 21. Avgust 2010. u 07:32
 :nelupaj:
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: Zika 21. Avgust 2010. u 15:15
Sta reci  :o Jedino se nadam da od ovoga ima neke koristi  ::)
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: lazar 21. Avgust 2010. u 17:25
Odlicna hrvatska emisija "Na rubu znanosti" ima chemtrailove za temu  :super: Ovo je prvi deo ostatak mozete pogledati na youtub-u

http://www.youtube.com/watch?v=mbnVd_AqxOQ

Evo i primera iz Beograda...

http://www.youtube.com/watch?v=BwQbwJSKnBw


http://www.youtube.com/watch?v=gbxpxwr01x0
 Strasno!!!
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: Mili-CQ 21. Avgust 2010. u 21:03
Prijatelj mi radi u oblasnoj kontroli leta,recicu samo da u jednom satu preko nase teritorije preleti oko 100 aviona.
E sad posto avioni trose kerozin a kerozin je ugljovodonik.
Sagorevanjem istog se dobija CO2 + H2O.
Prosecna visina leta je od 12 000m do 20 000m + H2O u vidu vodene pare...
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: lazar 22. Avgust 2010. u 19:47
Hvala na odgovoru, samo sto sve sto si naveo ne bi moglo da opstane da bude vidljivo u atmosferi duze od 20 minuta a kamoli sat vremena i vise....
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: ptprince 23. Avgust 2010. u 10:50
Evo me posle duže pauze. Drago mi je da ima novih interesantnih tema. To znači da ste razmišljali o malo više od svakodnevnih stvari. Super!

Što se ove teme tiče, moram da razjasnim sledeće. Na osnovu diplomskog rada (koji je uradila ptprinceza) iz 1998. godine (ko zna, zna), naučio sam dosta o tragovima kondenzacije u atmosferi (contrails). Kondenzacioni tragovi su ujedno i hemijski tragovi (chemtrails), jer tu se ne ispušta samo vodena para i ugljen dioksid, već i ostalči produkti sagorevanja kerozina, odnosno avionskog goriva. Ne postoje nikakve tajne niti nerazjašnjene supstance koje se ispuštaju u atmosferu iz komercijalnih vazduhoplova.

Prijatelj mi radi u oblasnoj kontroli leta,recicu samo da u jednom satu preko nase teritorije preleti oko 100 aviona.
E sad posto avioni trose kerozin a kerozin je ugljovodonik.
Sagorevanjem istog se dobija CO2 + H2O.
Prosecna visina leta je od 12 000m do 20 000m + H2O u vidu vodene pare...

Ovaj post je samo već izneta potvrda ovih reči (odnosno, obrnuto).
Tragovi kondenzacije opstaju vidljivi u atmosferi dok se ne steknu uslovi da ponovo pređu u gasnu fazu, što zavisi od vlažnosti i temperature vazduha na visini leta. Ipak, ugrubo se može reći da kondenzacioni tragovi kraće opstaju pri lepom vremenu (ponekad ti tragovi i izostanu, što se može videti), dok pred promenu vremena u toploj i relativno vlažnoj vazdušnoj masi (ponavljam: na visini leta) isparavanje tih tragova traje i po nekoliko sati.

Hvala na odgovoru, samo sto sve sto si naveo ne bi moglo da opstane da bude vidljivo u atmosferi duze od 20 minuta a kamoli sat vremena i vise....

Kao što ovde navodim, može, i to nekoliko sati. Ništa čudno.

Dakle, ispusti ovog tipa se polako spuštaju ka zemlji, brzinom od nekoliko desetina santimetara u sekundi. Pri tome oni se polako šire i samim tim i razređuju, pa od prividno tanke linije u vremenu nastajanja traga dolazi do prividnog zadebljanja. Ustvari, ti tragovi padaju i šire se, pa se zato čine širokim. U nekom trenutku, na nekoj nižoj visini, ti tragovi ipak nestaju, ali sve se to neminovno sruči na zemlju. Ipak, merenja na zemlji ne ukazuju da su te materije o tolikoj meri opasne. Čak manje su opasne od industrije na samoj površini tla. Hemisjko zagađenje sa te strane zaista nije toliko dramatično. Najzad, to se dešava već decenijama, otkad je tih letova.
Drugačije je u Americi, gde tih letova ima znatno više, a ima i nekomercijalnih, vojnih ili ko zna kakvih letova, te ovde pustite mašti na volju, budite Majkl Mur i smislite neku priču iz konspiracije i pišite knjige, snimajte filmove i obogatite se na nečem običnom što svi vide svaki dan. To u Americi pali, a što ne bi ovde? Kao da smo mi pa mnogo pametniji... Neznanje je moć (Orvel, 1984).

Dakle, lepo je to što pratite tragove aviona, ali imajte na umu da su to pre sevga kondenzacioni tragovi i da je sve to normalno. Pustite konspiraciju i priče o hemijskom zagađenju. Ako vam je do hemijskog zagađenja, ono je znatno veće u vašem tanjiru nego u vazduhu koji udišete. No, da vam ne zgadim jelo, nije mi to namera, uzmite neku 'neprskanu' jabuku, sa uživanjem je grizite i uživajte u šarama na nebu, i zahvalite se postojanju avio letova na tome.

Ono što ne želite da zante jeste da se iz aviona svašta nešto ispušta, što neminovno, pre ili kasnije, pada na zemlju, uključujući čak i razni otpadni materijali tipa fekalija (čelične ptice i kake u letu). Poznat je slučaj neobične ledene sante koja je osamdesetih godina pala kod Rožaja (mislim da je o tome pisala i tadašnja Politika). Stručnjaci RHMZ Srbije su uzeli uzorak te ledene sante i ispostavilo se (što ne piše u novinama) da ima dosta amonijaka, pa čak i urina. Najzad, razjašnjeno je tako što je neki komercijalni let (kao) slučajno ispustio takav otpad iznad relativno naselejnog (umesto nenaselejnog) područja. Eto, ima i toga.

Nadam se da sam neke urbane legende koje su ovde navedene bez mnogo čvrstih osnova razbijene u samom početku. To mi je moderatorska dužnost.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: lazar 03. Septembar 2010. u 02:02
Niko sa sigurnoscu ne moze reci da se radi o hemijskom zagadjenju, zagadjenje je vec veliki planetarni problem tako da iskreno ne verujem da nekome to moze da bude cilj, da pogorsa citavu stvar na kraju krajeva svi udisemo isti vazduh, ako truju nas truju i sebe. Mozda se ipak radi o kontroli vremena, ipak treba uzeti u obzir da je to oduvek bila ljudska preokupacija i da se to oduvek radilo u proslosti,koliko se uspevalo u tome ne znam, ali teznje su uvek postojale i postojace u buducnosti gde naucnici vec imaju unapred spremne projekte...

Tako da sam ja prilicno skeptican po pitanju hemijskog zagadjenja vazduha, premalo je relevantnih dokaza koji bi mogli da me ubede u to. Samo ako bih iz prve ruke saznao hemijski sastav tog sadrzaja. Jedino sto se moze sa sigurnoscu reci jeste da postoji prisustvo aluminijuma, svi hemicari to potvrdjuju. Sigurno aluminijum ne koriste kao gorivo... Jedino logicno objasnjenje je da pokusavaju da kontrolisu vreme ili pokusavaju da uticu na klimatske promene. Normalno je da cu da posumnjam u to koliko uspevaju u svojim namerama ali u njihove namere ne sumnjam ni malo. Dokle god citavu stvar drze u tajnosti uvek ce postojati mesta za razne teorije zavere, dezinformacije i koje kakve konspiracije.

Evo primera radi Nato je posle intervencije na SRJ priznao da su vrsili kontrolu vremena na nasoj teritoriji u prolecnim mesecima to se moglo primetiti i nije nikakva tajna ima dosta da se nadje i o tome...
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: ptprince 03. Septembar 2010. u 09:17
Mozda se ipak radi o kontroli vremena, ipak treba uzeti u obzir da je to oduvek bila ljudska preokupacija i da se to oduvek radilo u proslosti,koliko se uspevalo u tome ne znam, ali teznje su uvek postojale i postojace u buducnosti gde naucnici vec imaju unapred spremne projekte...

... Jedino logicno objasnjenje je da pokusavaju da kontrolisu vreme ili pokusavaju da uticu na klimatske promene. Normalno je da cu da posumnjam u to koliko uspevaju u svojim namerama ali u njihove namere ne sumnjam ni malo. Dokle god citavu stvar drze u tajnosti uvek ce postojati mesta za razne teorije zavere, dezinformacije i koje kakve konspiracije.

Evo primera radi Nato je posle intervencije na SRJ priznao da su vrsili kontrolu vremena na nasoj teritoriji u prolecnim mesecima to se moglo primetiti i nije nikakva tajna ima dosta da se nadje i o tome...

Kontrola vremena je jedna od večitih ljudskih tema za maštanje. Naravno, ostaće tako zanavek. A evo i zašto. Vreme se dešava u atmosferi, kompleksno povezanom sistemu sa žestokim uticajem na okolne sisteme (tlo, vode, živi svet itd). Ni izdaleka nisu poznati svi uticaji vremena niti sve interakcije koje vreme ima sa drugim stvarima.
držanje u tajnosti pripisujem pre svega slučajno izazvanim uticajima na vreme, koje se kasnije objašnjavaju kao namera ili nekakav eksperiment. Veoma malo je toga na šta čovek može zaista da utiče. To je pre svega stimulacija padavina iz aviona (ali ne iz vedrog vremena, već iz oblaka koji još ne luče padavine, jer im treba sasvim malo za to), rasturanje magle (slična stvar, samo sa površine zemlje, usmereno samo na ledene magle kojima, opet, sasvim malo treba da istresu te ledene iglice i tako se otvori vidljivost), protivgradna zaštita (lepa ideja, sa sumnjivim ostvarenjem - ovde su mišljenja o uspešnosti veoma podeljena, do konfrontacije)... Bilo šta što se sipa iz aviona rasipa se na velike prostore u malim koncentracijama (osim ako je prelet tik iznad objekta koji se zasejava).

Što se NATO internevcije iz 1999. tiče, oni mogu da priznaju šta hoće, čak i da su vršili opite kontrole vremena. To su sve gluposti, jer istina je ono što oni neće da priznaju, a veoma je očigledno. A kako to nema veze sa vremenom i klimom, ovde ću ućutati.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 03. Septembar 2010. u 09:44
Dokle god citavu stvar drze u tajnosti uvek ce postojati mesta za razne teorije zavere, dezinformacije i koje kakve konspiracije.

ptprince je sasvim lepo objasnio o cemu se radi, i da se tu nista ne drzi u tajnosti.
Od kada se prvi avion dospeo na malo vecu visinu ovi tragovi su pristuni na nebu.
Mozes misliti na sta je licilo nebo za vreme drugog svetskog rata sa par stotina bombardera u vazduhu...

btw, otkud ti ono za aluminijum?

Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: lazar 03. Septembar 2010. u 16:37
Da ne bih bio pogresno shvacen, moram da napomenem da ne tvrdim da je sve ovo u potpunosti tacno ali sa druge strane ne mogu ni da tvrdim ni da je potpuno netacno jer nemam dovoljno znanja, dokaza i empirijskog iskustva da bih mogao sa sigurnoscu da razbijem stvar koja se otrgla kontroli i poprimila mitoloske razmere.

Zato sam i otvorio ovu temu da sto vise misljenja bude ukrsteno, jer sve je vise emisija o tome internet je postao bukvalno preplavljen ovom tematikom, zato mislim da zasluzuje da bude uvrscen u zanimljivosti i zato mi je svaka informacija tipa postova ptprinca dobrodosla, treba otvoreno razmisljati i ne gutati sa lakocom sve ono sto internet kao sredstvo masovne komunikacije servira, naravno i ja sam prilicno skeptican i sve uzimam sa velikom dozom rezerve kako tvrdnje tako i demantije.

A sto se tice kontrole vremena ljudi bi da mogu kontrolisali i svemir naravno da mogu....eh da mogu.....Pa zar ne vidite da pokusavaju da simuliraju veliki prasak, a to sto uz pomoc genetike mogu da menjaju razne stvarcice na biljkama, zivotinjama i ljudima na to smo se vec odavno navikli, kao sto meteorolozi prate i gledaju linije tzv. "spagete" na modelima i tako prognoziraju kretanje i interakciju ciklona, anticiklona i jos gro korisnih parametara i na osnovu toga prognoziraju izglede vremena tako i naucnici koji se bave genetikom gledaju ljudski DNK i veze na spirali i kombinaciju slova ATCG i na osnovu toga prognoziraju od cega cemo i kad oboleti a da ne pominjem kloniranje koje prelazi sve moguce granice razuma i Biblijskog postulata sveta u kome zivimo.
Mnogo se igraju Boga i ta igra im se osladila, pocinje da lici na igru bez granica.

Na fakultetu su mi predavanja iz ekologije bila najdraza, kako zbog predmeta tako i zbog profesora koji je stvarno jedan vanserijski primerak ljudi da tako kazem. On je sa takvim zarom bio posvecen svom poslu, tako da su njegova predavanja bila prava umetnost i avangarada. Bilo je dosta reci i na ovu temu,pustao nam je dosta dokumentarnih filmova preko projektora i naglasio dobro se secam da ne verujemo svemu sto nadjemo na internetu na ovu temu zbog hrpe dezinformacija. A da filtriranje korisnih informacija izvrsimo upravo na taj nacin sto cemo iskljucivo gledati i slusati naucno potkovane  i obrazovane ljude, meteorologe i hemicare od kojih vecina njih tvrdi da je u atmosferu ispustan aluminijum od pocetka 90-ih godina ima o tome na internetu eto odgovora na zarazino pitanje otkud mi to za aluminijum.... a opet sa druge strane svi znamo da su mnogi od njih potkuplivi i skloni formiranju raznih konspiracija i ostalih pokusaja da se manipulise prosecnim covekom. I rekao nam je da se u toj dzungli globalizacije nikada necemo snaci i proceniti sta je istina a sta laz... zato je istina uvek negde na sredini a u lazi su kratke noge....
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 03. Septembar 2010. u 19:56
Pa zar ne vidite da pokusavaju da simuliraju veliki prasak...

Ne, ne, ne i ne :)
Ovo je jedna grdna zabluda koja je potekla iz novina :)
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: lazar 03. Septembar 2010. u 20:56
 ^^ ^^ Ma kakve novine danima se to vrtelo na svim nasim televizijama, vestima, pa i novinama i na svim mogucim vrstama elektronskih i stampanih medija....... i sta bi na kraju za sad.....jedno veliko nista..... sad pominju i vestacki stvorene crne rupe tj mini crne rupice  :lmao: :rofl: elem nije poenta da pisem o tome to sam samo naveo kao primer kakve smo mi ljudi vocke cudnovate....  ???
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 03. Septembar 2010. u 21:25
Pa to ti kazem.
To su novinari izmislili, tamo se rade neki sasvim drugi eksperimenti...to za crne rupe je izvuceno iz konteksta...al to nije tema...
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: Nele 04. Septembar 2010. u 09:09
Nije čudno što se događa sve to na nebu. Kerozin je otpadak...a kao takav, sadrži u sebi različite špecije koje se mogu zadržati (čak ne "prerađene", naročito kod dvoprotočnih turbomlaznih motora), na nebu i kasnije sunovratiti na površinu.

Mada kako kaže ptptince, teško da dominiraju zagađenjem...

Što se tiče eksperimenata u Cernu, mogu reći da treba samo sačekati. Nekada se fokusiramo na određenu temu, radimo na njoj, a kroz neko vreme, iz nje ispadne nešto sasvim deseto...

Idemo dalje...
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: lazar 07. Septembar 2010. u 18:17
Evo kako izgleda priznanje jednog geo inzenjera u vezi ispustanja aluminijuma u atmosferu.... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=kKa03UM8M8U


Sve korisne informacije u vezi hemijskih tragova, HAARP-a ,Geoinzenjeringa i sl. mozete naci ovde:  

Izvor: http://forum.prisonplanet.com/index.php

 ^^ ^^ Za one koji razumeju engleski.... I ovde postoji sukob misljenja strucnih i manje strucnih clanova samo sto se tu vode zucne rasprave sa kilometarskim postovima....ocigledno ja da su vise upuceni od nas... :)
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 08. Septembar 2010. u 12:33
Hm...izjava jednog coveka i njegovo 'priznanje' nije i nikada nece biti validan dokaz za bilo sta...
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: lazar 08. Septembar 2010. u 16:42
 ^^ ^^ Mozda ce izjava jednog vanzemaljca da bude validan dokaz  ??? (salim se)
A i nije on jedini covek koji je priznao to sto je priznao, to je samo jedan primer priznanja....Jedino sto mozemo da sumnjamo u verodostojnost onoga sto priznaju.
Postoji zvanican sajt tog eksperimenta gde objasnjavaju kako ispustanje aerosola u atmosferu usporava globalno zagrevanje planete, mislim da i oni sami ne veruju u to sto objavljuju na tom sajtu, bolje da odmah sve batale i da enormna finansijska   sredstva koja se izdvajaju za projekat  daju u humanitarne svrhe ili da uloze u ekologiju i zastitu zivotne sredine, pa da mirno mogu da odu Bogu na istinu...
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 09. Septembar 2010. u 19:49
Citat
A i nije on jedini covek koji je priznao to sto je priznao, to je samo jedan primer priznanja....Jedino sto mozemo da sumnjamo u verodostojnost onoga sto priznaju.

Milioni veruju u Isusa, milioni veruju u Muhameda.
Jedni druge iskljucuju...pa ko je onda tu u pravu?
Bez materijalnih dokaza za takve tvrdnje one ce ostati sprdnje :):)
Znaci jedino hemijska analiza kond. traga moze da kaze da li u njemu ima nesto neobicno. To cak nije ni skupo, svako bi danas trebalo da moze da priusti jedan takav let, a pogotovo oni kojima je stalo do 'istine'. Mada, plasim se da to ne rade iz razloga razocarenja koje ih ceka.
Dok se to ne desi, na snazi ostaje zvanicno i prirodno objasnjenje za tu pojavu.

Inace, posto se mnogi tragovi vezuju za putnicke avione, mogu da ti potvrdim da na njima 100% nema neobicnih rezervoara, izduvnika ili prskalica.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: lazar 10. Septembar 2010. u 00:04
  ^^ ^^ Nemoj da mesamo religiju u ovu temu, zapravo nije neophodno materijalno dokazivati Boga.... Religija je stanje ljudskog duha, covek uvek tezi da veruje u nesto nematerijalno, uzviseno, to najbolje znaju oni koji su materijalno bogati ali duhovno siromasni i pored izobilja svega i svacega oni osecaju da im nesto nedostaje al ne znaju sta i dusa im ostaje prazna i tako u toj agoniji padaju u tesku zabludu da im treba jos materijalnog bogatsva i tako se pretvaraju u gramzive i pohlepne predatore i tako im zivot prodje u toj jurnjavi za novcem i stvarima koje su prolazne a na kraju zavrse kao i svi ostali ljudi na planeti....

A sad da se vratim na temu kao sto si vec rekao  jedino hemijskom analizom moze da se utvrdi da li se radi o hemijskim tragovima to si u pravu ali ne slazem se sa tobom da dok se ne utvrdi i dokaze da na snazi ostaje da su to prirodni i obicni kond tragovi znaci jedino ako hemijska analiza daje rezultate da su tragovi potpuno cisti tj da nema hemijskih dodataka onda se moze reci da se radi o obicnoj kondenzaciji i efekta ostavljanja njenog traga na nebu ali kako nema analize tako nemamo dokaza o kojoj vrsti traga se radi. Cim je projekat u tajnosti i podignuta je velika prasina oko toga to nas navodi da posumnjamo u tacnost hemijske analize. Oni koji su vinovnici projekta ce javnosti predstaviti svoju analizu a oni koji imaju svoju teoriju ce predstaviti svoju. A ni ti ni ja ni bilo ko od obicnih gradjana nece biti u laboratoriji za vreme vrsenja analize i nece videti rezultate iz prve ruke.... dakle prostora za spekulacije koliko ti dusa hoce zato ne treba biti iskljuciv.... ne zelim da me pogresno shvatis, niko te ne primorava da verujes u tu teoriju ja samo iznosim neke izvore na internetu sa tvrdnjama, iskustvima i istrazivanjima strucnih ljudi.
I ono najvaznije nisu svi tragovi  sumnjivi postoje naravno i obicni kako bi ti rekao prirodni kondenzacijski tragovi i uvek ce postojati  jer da nije njih nikad ne bismo ni znali  da napravimo razliku izmedju "obicnih" i "sumnjivih " tragova.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: lazar 10. Septembar 2010. u 00:44
To cak nije ni skupo, svako bi danas trebalo da moze da priusti jedan takav let, a pogotovo oni kojima je stalo do 'istine'. Mada, plasim se da to ne rade iz razloga razocarenja koje ih ceka.
Dok se to ne desi, na snazi ostaje zvanicno i prirodno objasnjenje za tu pojavu.

Inace, posto se mnogi tragovi vezuju za putnicke avione, mogu da ti potvrdim da na njima 100% nema neobicnih rezervoara, izduvnika ili prskalica.

Nadam se da znas da nisu samo putnicki jedina vrasta aviona koja nebom leti....
Potpuno je netacno to sto si rekao da se mnogi tragovi vezuju za putnicke avione, naprotiv oni se uopste i ne navode kao "zaprasivaci" jer kao sto si i naveo na putnickim avionima nema neobicnih rezervoara, i prskalica itd. Ali zato postoje specijalni avioni koji  imaju neobicne prskalice i izduvnike  koji su i predvidjeni za tako nesto. Oni nemaju nikakvu oznaku ili obelezje i u sebi imaju integrisane tankere a sta je u njima samo Bog zna.

Evo ti primer takvog aviona....

(http://api.ning.com/files/UBQb-PaIOh7hGnHmCo0BukxbfueZsfxvTusCqr-Hz4BaaeOes94K3CZuG8iSvBJv*m82BV8UHvYKeLLryN7u0xUC1PymArhT/chemtrailinners3a.jpg)




A evo sta pise unutra Sprayer sve je receno....



(http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTm8YyZwW1xlpiLbutoDYXNPPtmRx46riVhgjN3yKb4QF4ky8I&t=1&usg=__CjiwfzkKMpTGsOgzqz5hpwkIVEE=)



Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 10. Septembar 2010. u 08:09
Citat
Nemoj da mesamo religiju u ovu temu,

Onda da ne mesamo ni to koliko ljudi u sta veruje.

Citat
ali kako nema analize tako nemamo dokaza o kojoj vrsti traga se radi.

Naravno da imamo dokaza.
Dokaz lezi u tipu goriva koji se koristi u avionima i nacinu sagorevanja. A to je i te kako hemijski analizirano i prouceno.
Dakle, ako tvrdis suprotno - trazi se dokaz.

Citat
Cim je projekat u tajnost

Nikako da shvatim koji je to projekat u tajnosti :)

Citat
Potpuno je netacno to sto si rekao da se mnogi tragovi vezuju za putnicke avione,

Na osnovu onoga sto sam ja citao o chemtrailsima, vecina ovih tragova se vezuje UPRAVO za civilne avione i pojavljuje se na civilnim koridorima leta. Stavise, ovi tragovi prate ustaljene komercijalne linije, velike raskrsnice idr. zbog cega na nebu, kada su povoljni uslovi stvaraju spektakl.

Citat
Evo ti primer takvog aviona....

U pitanju je avion Boeing 777-240/LR , registarski broj N60659. Sta je oprema na slici nisam siguran, a ono uvecano ne znaci nista. HAZMAT znaci Hazardous Materials, a toga u avionu imas koliko hoces.
Slike aviona mozes potraziti ovde http://www.airliners.net/search/photo.search?regsearch=N60659&distinct_entry=true , sve su u velikoj rezoluciji i mozes se baciti na trazenje tajnih izduvnika.

(http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/6/2/2/0832226.jpg)

S ozbirom da se radi (u to vreme, maj 2005. godine) o relativno novom avionu, najverovatije se radi o nekoj vrsti test opreme.
U svaakom slucaju u pitanju je civilni avion, koji ordinira po civilnim aerodorimima.

Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: ptprince 10. Septembar 2010. u 09:24
Treba imati u vidu da trag iz avionskih motora nije hladan, već vreo. Zamućenje slike je, rekao bih, pre svega posledica savijanja svetlosti zbog promene gustine vazduha (vreo vazduh je upadljivo lakši od atmosferskog vazduha) i njegovog intenzivnog mešanja sa okolnim vazduhom.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 10. Septembar 2010. u 09:49
MIslis na ovo na slici 777?
Pa to je ok, cak nisam ni obratio paznju na to, takvi efekti su sastavni deo fotografija svega sto ispusta toplotu :)
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: ptprince 10. Septembar 2010. u 09:54
Znam ja da ti znaš, ali možda ima neupućenih koji ovo gledaju, a voljni da prave famu od svega. Ima nas raznih...
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: lazar 10. Septembar 2010. u 11:35
Zaraza ne zameri mi za ovo u vezi sa religijom ja samo mislim da ovo nije pravo mesto da raspravljamo o tome, a i poredjenje ti nije na mestu, mislim porediti religiju i jednu konspirativnu teoriju (mislim na teoriju o hemijskim tragovima) je potpuno besmisleno.

Vera u Boga bi trebalo da bude pozitivna i da coveku donosi duhovni mir i blagostanje, a vera u chemtrailove moze samo psihicki da ga uznemiri, ucini ga anksioznim pa cak i paranojicnim...

Znam ja da ti znaš, ali možda ima neupućenih koji ovo gledaju, a voljni da prave famu od svega. Ima nas raznih...

Nadam se da u tu grupu ne svrstavas mene, :sos: ne mislim na efekat toplote, jer to znam jos iz osnovne skole a i sam logicno zakljucujem o cemu se tu radi, vec mislim na pravljenje fame oko svega.
Ja jos jednom kazem i podvlacim svima koji citaju moje postove da nisam otvorio temu da bih rekao ljudi ovo je 100% tacno svi cemo da riknemo. Samo sam zeleo da neko pokusa da demantuje sve ove stvari ali na isti nacin kao sto sam i ja pokrenuo talas sumnje u sve ovo a to je uz pomoc interneta ( slike,video zapisi itd) eto tako sam ja zamislio koncepciju ove teme.
U pocetku sam mislio da Zaraza svoje tvrdnje bazira na nekom svom misljenju, pa  opet mozda ce nekom nasa komunikacija zaliciti na prepirku i nadmudrivanje, :blahblah: zao mi je ako je tako ispalo  ::) a onda je on u svom postu naveo jedan koristan link sa slikom   :super: i argimentovano se prikljucio ovoj temi cime je pokazao da se interesuje za materiju  :D

Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 10. Septembar 2010. u 12:01
Zaraza ne zameri mi za ovo u vezi sa religijom ja samo mislim da ovo nije pravo mesto da raspravljamo o tome, a i poredjenje ti nije na mestu, mislim porediti religiju i jednu konspirativnu teoriju (mislim na teoriju o hemijskim tragovima) je potpuno besmisleno.

Ma ne spominjem religiju uopste, nego sam samo napravio poredjenje da to sto puno ljudi misli nekako ili veruje u nesto da to ne mora da bude tacno. Mozda je trebalo da izaberem drugi primer.

Samo sam zeleo da neko pokusa da demantuje sve ove stvari ali na isti nacin kao sto sam i ja pokrenuo talas sumnje

Ne znam kako drugacije moze da se demantuje, osim da se analizira pravo gorivo i sta ono ostavlja iza sebe i kakav to efekat ima u atmosferi. Ovo drugo je ptprince lepo objasnio, a za ovo prvo bi valjalo pronaci sastav goriva i produkata sagorevanja.
Malopre sam nasao neki pdf, al sam zaturio link :) Ako je bas potrebno, pronaci cu ga opet.

u sve ovo a to je uz pomoc interneta ( slike,video zapisi itd) eto tako sam ja zamislio koncepciju ove teme.
U pocetku sam mislio da Zaraza svoje tvrdnje bazira na nekom svom misljenju, pa  opet mozda ce nekom nasa komunikacija zaliciti na prepirku i nadmudrivanje, :blahblah: zao mi je ako je tako ispalo  ::) a onda je on u svom postu naveo jedan koristan link sa slikom   :super: i argimentovano se prikljucio ovoj temi cime je pokazao da se interesuje za materiju  :D

:)
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: ptprince 10. Septembar 2010. u 12:07
Nadam se da u tu grupu ne svrstavas mene, :sos:

Nikako! Ali već sam imao pitanja te vrste, nebitno odakle.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 10. Septembar 2010. u 12:07
PA DA!
Sad sam se setio...sta su oni rezervoari u avionu...znao sam da sam to nekad video ali niam mogao da se setim.
Prilikom probnih letova, oni se pune vodom, i tako imitiraju putnike, tj. inzenjeri uz pomoc njih mogu da kontrolisu centar gravitacije kako bi se simulirao razlicit raspored putnika ili tereta. Ovo se slaze sa datumima kada su uslikane fotke, a sto je vreme probnih letova tog konkretnog aviona :)

Evo ga jedan iz 747

(http://www.wired.com/images_blogs/autopia/2010/02/dsc_0438-660x441.jpg)

(http://www.wired.com/images_blogs/autopia/2010/02/dsc_0453-660x411.jpg)
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: lazar 10. Septembar 2010. u 15:21
Super slika, ali opet to je samo jedan od primera isto kao sto je ono priznanje za ispustanje aluminijuma jedan od primera, prema tome ja cu zadrzati dozu zdravog skepticizma u nedostatku pravih, relevantnih i sto je najvaznije nedvosmislenih dokaza i ostacu pri svom neutralnom stavu... :-*
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 11. Septembar 2010. u 01:46
Tvoj skepticizam je ok, ali on treba da bude usmeren na drugu stranu.

Znaci, imamo nesto sto je sasvim normalno, i sasvim ok.

Ukoliko neko tvrdi drugacije, treba da da debele dokaze da to nije tako.
Na primeru koji si postavio videli smo da se takvi ljudi sluze prevarama. A ako nisu prevare, onda je neznanje.
Naslov: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: freeze 24. Mart 2011. u 19:36
Da li je zemljotres u Japanu veštački izazvan?


Zemljotres u Japanu podstakao je brojne teoretičare zavere da odgovornost za ovu katastrofu prebace na čest predmet njihovih priča, američki program HAARP za istraživanje atmosfere na Aljasci.

Naime, prema njihovim tvrdnjama, HAARP je proradio u ponoć 9.marta nakon više od nedelju dana neaktivnosti i počeo snažno emitovati elektromagnetske talase. Ovaj program je prema njihovim rečima, kriv i za ovu nesreću, nakon što je optužen i za nedaće u Australiji s poplavama i ciklonom, a i za prošlogodišnju dramu s islandskim vulkanom.

Da podsetimo, i venecuelanska televizija ViVe objavila je, krajem januara ove godine, citirajući navodni izveštaj ruske mornarice, saopštenje za javnost u kojem se navodi da su potres jačine sedam stepeni na Haitiju uzrokovale SAD svojim eksperimentalnim testiranjima talasnog sistema. Ti eksperimenti, navodilo se u tom saopštenju, takođe bi mogli prouzrokovati "anomalije u vremenskim prilikama, pa tako i poplave, suše i uragane". Na veb stranici TV stanice stoji i da je američki program HAARP, takođe kriv za zemljotres od 9. januara u Kaliforniji, a mogao bi biti i za 7,8 stepeni jak potres u Kini koji je 2008. odneo 90 000 života.
http://www.youtube.com/watch?v=Ys1txZ-baSk
http://www.youtube.com/watch?v=UKxU6eaPpIs
Novinar Benjamin Fulford, koji i živi u Japanu, dao je Projektu Camelot intervju još prošle godine, tvrdeći da će Japan biti uništen jer ne želi predati vlast u ruke nevidljive vlade koja želi pokoriti svet. Japanci su oduvek bili ponosan i pomalo tvrdoglav narod, tako da je teško i pomisliti da bi mogli nekome predati svoju zemlju.

Stoga, tvrde teoretičari zavere, Japancima prete već zadnje četiri godine, a probni potres dogodio se 2007 godine u Niigati, takođe u blizini nuklearke. Ipak, taj je bio značajno manjeg intenziteta i štete nisu bile velike, no nakon toga u nekoliko je navrata nebo nad Japanom bilo prekriveno oblacima koji su, najblaže rečeno, čudnog izgleda.

Kako Japanci i dalje nisu popuštali, kaže teorija, odlučeno je da se ugrozi celokupna privreda i to na najjednostavniji način - velikom prirodnom katastrofom, koja neće izgledati čudno, s obrzirom da je Japan područje gde se tlo često trese.

Evo što kaže Fulford, uz prilično zanimljive snimke neba nad Japanom nekoliko sati pre potresa i cunamija.
http://www.youtube.com/watch?v=YRqcxjdRzGw
Šta je u ovoj priči tačno i da li je ovo još jedna od "onih priča" iz domena teorija zavere, procenite sami.

O HAARP projektu

HAARP (skraćeno od High Frequency Active Auroral Research Program), Program aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije) je istraživački projekat koji želi da „razume, stimuliše i kontroliše procese u jonosferi koji mogu da izmene učinak komunikacionih i sistema za nadgledanje“. Započet je 1993. godine i predloženo je da traje 20 godina.

Više o HAARP-u na njihovoj matičnoj strani.
 


Izvor: http://www.mcp.rs (http://www.mcp.rs)


HAARP - najbolje čuvana tajna na svetu


Svaki put kada se desi katastrofalan zemljotres koji iza sebe ostavi pustoš, a u proteklih godinu dana bili su na Haitiju, u Čileu i sada u Japanu, provuče se teze da su za to krivi Amerikanci, za koje se veruje da poseduju izum Nikole Tesle čiju komercijalizaciju je genijalni naučnik hteo da spreči baš zbog ovakvih zloupotreba. Navodno, u pitanju je tajna sprava HAARP, koju američka vlada koristi kako bi rušila neposlušne vlade i konkurentske ekonomije. Da li je u pitanju mit, teorija zavere ili činjenica?

HAARP sistem može biti postavljen na jednom kraju Zemljine kugle i uticati na prirodne pojave na drugom kraju

Dvojac iz Diskaverijeve emisije "Mitbasters" posvetio je jednu epizodu priči o usavršenoj Teslinoj mašini, težoj manje od tri kilograma, ali toliko moćnoj da može da izazove ozbiljne potrese.

Nikola Tesla je tvrdio da je izumeo napravu koju je tokom prvog eksperimenta pričvrstio za gvožđe u velikoj zgradi. Uključio ju je i tražio frekvenciju oscilacije koja bi rezonovala sa čeličnom strukturom. Posle nekog vremena je pronašao pravu frekvenciju i cela zgrada je počela ozbiljno da se trese. Ubrzo je morao da čekićem uništi spravu kako bi se zaustavio potres. Stanari zgrade su panično pobegli, a pojavili su se policija i vatrogasci.

"Mitbastersi" su pokušali da ustanove da li je reč o još jednoj urbanoj legendi. Pošto su napravili dve slične sprave koje se nisu pokazale efikasnim, pronašli su naučnika koji je napravio repliku Teslinog izuma. Spravu tešku 2,5 kilograma isprobali su na masivnom čeličnom mostu. Pošto su konačno pronašli pravu frekvenciju koja je rezonovala sa strukturom mosta, na mostu je sve počelo da se trese. Ipak, priču o HAARP-u su odbacili jer sprava ipak nije izazvala zemljotres.
http://www.youtube.com/watch?v=f-JyUhdcrzk
A šta je tačno HAARP? Program aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije, odnosno "High Frequency Active Auroral Research Program", prema teoriji zavere, tajni je projekat američke vlade i razlog zbog kojeg danas imamo učestalu pojavu zemljotresa velike snage. Mit ili ne, ali svako malo stignu i priče o neobičnim nebeskim fenomenima koji prethode zemljotresima. Uočene boje na nebu uzrokovane su navodno elektromagnetskim poremećajem koji se spušta iz jonosfere.

HAARP-om je navodno moguće slati reku radioenergije visoke frekvencije u Zemljinu jonosferu. Ogroman priliv energije u jonosferi stvara vibracije koje se usmeruju prema Zemljinoj površini. Gde god da ova bujica vibracije stigne, stvaraju se ekstremni talasi niske frekvencije koji putuju ispod Zemljine površine. Uz pomoć ove metode HAARP može uzrokovati potrese, a Tesla je svojevremeno tvrdio da bi mogao prepoloviti i Zemljinu kuglu napola.

HAARP-om se, prema ovoj teoriji, mogu izazvati i snažne oluje, zagrevati zemlja, voda i vazduh, pa čak i menjati nivo atmosferskog pritiska u gornjem delu atmosfere. Osim toga HAARP tehnologija, navodno, može da sruši sve elektronske uređaje u području i pobije sva živa bića, ne oštećujući nijednu zgradu.

Zagovornici ove teorije tvrde da je HAARP jedna od najbolje čuvanih tajni na svetu kojom se podmuklo utiče na vreme i izazivaju potresi.

Američka naučnica Loren Moret već godinama upozorava na različite oblike tehnologije, uključujući i HAARP, uz pomoć kojih želi da se smanji broj stanovnika na planeti, pre svega izazivajući naoko prirodne katastrofe. Pogledajte deo intervjua u kojem tvrdi da je nizom potresa u Japanu namerno izazvana nuklearna katastrofa.

Lično, ne verujem u ovo ovde naspisano, tj. više sam u onom delu teme teorija zavere.., ali tema je odlična za kvalitetnu diskusiju, pa stoga navalite, da čujem i vaše mišljenje! ;)

EDIT prelepa formacija oblaka gore na snimcima!
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Stefano 25. Mart 2011. u 00:20
Ukratko samo, ovaj klip sa oblacima (drugi po redu) nije nista neuobicajno, to je pojava koja se zove morning glory, u sustini nekoliko roll cloud-a

http://en.wikipedia.org/wiki/Morning_Glory_cloud

ali kako ispade iz teksta na brzaka ovako, ispade da su ti HAARP testovi krivi za sve katastrofe u svetu u poslednjih 10 godina, sto je nemoguce... jakih zemljotresa, vulkanskih erupcija, susa i uragana, toga je svega bilo i ranije, tako da se price oko te neke HAARP masine i njenog uticaja na svet nista drugo nego lupanje gluposti
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: freeze 25. Mart 2011. u 14:59
Sasvim se slažem, i gotovo sam siguran da je nemoguće izazvati onakav zemljotres.. Nije mi toliko poznata naučna oblast koja se bavi ovom tematikom, ipak da taj HAARP nije čemu, ne bi ga do sada koristili i održavali Ameri..

Ipak moram da priznam da mi je fascinantna ona eksplozija koja se desila negde u Sibiru i koja ni danas nije 100% ojašnjena..
Gledao sam neku emisiju u kojoj je navodno Nikola Tesla imao veze sa tom eksplozijom, i to tako što je nekom svojom mašinom izazvao eksploziju koja je te godine uništila asteroid dok je isti još bio u vazduhu..
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: probudjen 23. Maj 2011. u 17:53
Da,da....Evo ovako,ja sam cuo o hrmijski tragovima na nebu i zaprepastio se!Gledao sam dosta snimaka na youtube-u na tu temu iz raznih delova sveta...i kad sve to odgledate i na kraju vidite i rodjenim ocima -ko zeli- naravno da skapirate da se stvarno nesto dogadja?Ali kad cujem ljude kao ovde kad krenu sa pricom "ma jok sta ti je" ili neko filozofiranje ...ti ljudi ili su glupi ili toliko uplaseni da ne zele da priznaju sebi istinu...sto razumem uplase se ljudi prpa bato...ima i onih ogranicenih a to su po meni opet glupi ljudi dalje od nosa taj ne vidi?Na nebu se nesto dogadja,ima na snimacima piloti razni ljudi koje razumeju u avione..i ja sam se cak raspitivao..avioni koji lete putnicki,na 8000 metara i manje vise ostavljaju za sobom trag otprilike za 2 do 3 duzine aviona ostaje par sekundi i malo duze zavivi i nestaje kritalizuje se od veliki hladnoce koja na tim visinama iznosi -40 itd....a ovi neobelezeni avioni lete na 4000 metara i nize?...kazu da u tim uslovima traga gotovo da i nema za avionom,medjutim oni ostavljaju duz celog neba!!i tako stoje satima!!da bi se taj neobelezeni avion okrenuo i ponovo vratio i ponovio proceduru...redi po njih vise naravno...i primeticete da ostavljaju tragove u X i tako prave mrezu??pa to obicni avioni ne rade valjda?...kada se to izvrsi nebo tog dana koje je bilo vedro plavo sa oblacima..postaje sivo celo i tako 2-3 dana..i kada taman pocne da se razvedrava opet ce te primetiti isti postupak!!!U ispitivanjima tih kemiskih tragova pa supstance koje na dju na zemlji ili u kisnim kapima doslo se do toga da pored uobicajenih elemenata doslo i to toga da u sebi ima i BARAJA i ALUMINIJUMA a ponekad i ARSENA!!!pogubno za coveka zivotinje pa i biljke...Znaci prskaju nas kao insekte sa neba!!Sto??...pa ima dve tri varijente...ali jedna je najverovatnija smanjeje zivota-ljudi na planeti!!vrsi se genocid na stanovnistvom hemijskim otrovima!!tajno...ali neki "saljivdzija"je rekao kako tajno?misli kad ima na iternetu itd..pa iternet je jedino sto ne moze bas da se kontrolise tako da ljudi mogu reci ono sto misle,vide i obavestiti druge...svesni su "oni"toga ali dok god je to "malo"ljudi koji pricaju o tome nema za njih problema....eto ukratko samo polako i logicno razmisljajte  :sun

evo jedan link...http://youtu.be/bTMSF7Mogs4
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zec 11. Avgust 2012. u 20:35
Primetio sam da cim bude neko nevreme u Beogradu na sajtu blica okrivljuju harp.msm budalastine.Sve ovo oduvek postoji,nego su ljudi glupi i nezainteresovani da nauce o nekoj pojavi....
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zec 13. Avgust 2012. u 15:22
TUGA!

SREMSKA KAMENICA/BARAJEVO, 13.
avgust 2012, (Njuz) – Institut za
proučavanje paranormalnih
aktivnosti iz Sremske Kamenice
danas je predstavio svoje
istraživanje koje nedvosmisleno dokazuje da HAARP sistem svojim
delovanjem dovodi do povećanja
paranoje kod teoretičara zavere. Od kada je objavljena vest o
instaliranju HAARP-a u blizini Barajeva,
indeks paranoje naglo je porastao
oborivši dosadašnji rekord koji je
zabeležen prilikom poraza Đokovića u
polufinalu ovogodišnjeg Vimbldona. - Od objavljivanja vesti o HAARP u koji
je postavljen u Srbiji indeks paranoje
kod teoretičara zavere je porastao za
čitavih 37  odsto. Naše istraživanje je
ove rezultate nedvosmisleno dovelo u
vezu sa HAARP sistemom i time potvrdilo uticaj koji ova instalacija ima
na psihu građana Srbije. U ovom
momentu vrše se istraživanja koje će
nam dati odgovor koliki je uticaj
HAARP-a na sušu, zemljotrese u
regionu i svetu i smanjenje prometa u Guči – rekao je Borisav Aćimović,
direktor Instituta u Sremskoj Kamenici. Neke organizacije odbacile su,
međutim, ove nalaze kao
senzacionalističke i paranaučne.
Organizacija „Udruženi protiv
manipulacija“ (UPM) saopštila je da ne
postoji naučno objašnjiv način da HAARP utiče na nivo paranoje kod
ljudi. - HAARP može da smanji broj prodatih
pljeskavica u Guči, pospeši sušu ili
izazove zemljotres, ali nema ni govora
da može da poveća paranoju kod
teoretičara zavere iz prostog razloga
što su oni već dosegli najviši nivo paranoje i postali imuni na eventualne
uticaje ovog tipa – izjavio je
predsednik UPM-a Želimir Lalić.
Naslov: sat24
Poruka od: avalamilan 17. Avgust 2012. u 03:31
Pojavila se zanimljiva pojava na sat24 u visual modu u periodu izmedju 1h15min do 2h45min iza ponoci koja traje duze vremena gledajuci istorijat slika. Nasa fb grupa (stop chemtrails)nema objasnjenja za ovu pojavu, pa molimo da dobijemo objasnjenje neobicne slike iz tog perioda.
Naslov: Odg: sat24
Poruka od: Dejo 17. Avgust 2012. u 07:06
A oni koji nisu bili dežurni noćas mogu videti sliku ili animaciju?
Naslov: Odg: sat24
Poruka od: avalamilan 17. Avgust 2012. u 07:35
Da! Slika te pojave se moze videti bilo kada klikom na link ; IstoriJskih slika u donjem levom uglu ispod animacije, potom odredjivanja vremena iznad animacije (datum, u visual modu, vreme 1h15min do 2h45min).
Naslov: Odg: sat24
Poruka od: Dejo 17. Avgust 2012. u 08:29
Evo animacije, ako pogledate dalje u istoriju, gotovo svake noći se slično dešava, dakle problem je sa satelitskim snimkom u potpunom mraku... Ništa opasno se noćas nije desilo...

(http://i49.tinypic.com/24g4r3p.jpg)
Naslov: Odg: sat24
Poruka od: avalamilan 17. Avgust 2012. u 09:30
Veoma smo zahvalni na brzom odgovoru i jako lepo uradjenoj animaciji! Posto se vec duze vremena bavimo posmatranjem chemtrails'a i haarpom ova pojava je pobudila sumnju na nesto vestacki izazvano obzirom na neke promene kod ljudi i meteo zbivanja.Grupa se nalazi na fb;http://www.facebook.com/groups/chemtrailsb/, kao i;http://www.facebook.com/groups/plavoneboiznadsrbije/
Naslov: Odg: sat24
Poruka od: Stefano 17. Avgust 2012. u 10:34
Što se tiče chemtrails i haarpa ne očekujte da ćete ovde naći istomišljenike, obzirom da se ne bavimo teorijama zavere.
Naslov: Odg: sat24
Poruka od: avalamilan 17. Avgust 2012. u 11:32
 Drago mi je zbog toga! Ni mi se ne bavimo zaverama vec kako tema kaze; zelimo cisto nebo od zagadjenja. Veoma cenim i postujem ovaj sajt zbog detaljnih i preciznih informacija iz raznih delova nase zemlje.Zato i pitanje u rublici zanimljivosti.S'postovanjem avalamilan
Naslov: Odg: sat24
Poruka od: Stefano 17. Avgust 2012. u 13:43
Citat
Ni mi se ne bavimo zaverama vec kako tema kaze; zelimo cisto nebo od zagadjenjazelimo cisto nebo od zagadjenja
chemtrails & haarp = teorija zavere
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: 10C-25C 21. Avgust 2012. u 14:00
 Znači,kao HAARP i chemtrails nemaju  veze sa promenom klime  :lmao:

http://www.youtube.com/watch?v=mEfJO0-cTis
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Darko_9 25. Avgust 2012. u 18:35
Još gluposti o HAARP-u http://www.pravda.rs/2012/08/15/odlucujuci-dan-haarp-12-oktobra-emituje-najjace-zracenje-nad-srbijom-prete-poplave-i-zemljotresi/
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 26. Avgust 2012. u 14:12
Bogte mazo, kolika histerija od tog HAARP-a. Em ljudi ne znaju sta je to, em cim cuju rec "jonosfera", pocne da im se muti u glavi i da padaju u fras, a odmah im na pamet pada Tesla koga je ubio FBI/CIA kako bi se domogli ne znam cega....Cim temperatura predje 35-6, ljudi pocnu da kukaju kako je to zbog zlih Amerikanaca. Mislim, da je ovo neki decembar, pa da razumem....ali u sred leta kukati zasto je vruce...to jednostavno ne mogu da pojmim...Da ne spominjem one glupandere koji tvrde da je temperatura vazduha preko 50 stepeni, jer su oni toliko izmerili na suncu.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: 10C-25C 27. Avgust 2012. u 01:47
O kako je lepo biti slep...
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 27. Avgust 2012. u 10:22
Da da, vi ste sve to videli, progledali, steta sto su jedini dokazi za sve te price tipa "majke mi", "i Tesli su se smejali" i "treba otvoriti um"...
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: 10C-25C 27. Avgust 2012. u 12:52
Da da, vi ste sve to videli, progledali, steta sto su jedini dokazi za sve te price tipa "majke mi", "i Tesli su se smejali" i "treba otvoriti um"...


Svakako ima mnogo budaleština,ali ima i pravih stvari,ne trba sve odbacivati  unapred.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 27. Avgust 2012. u 13:04
Sta na primer? Da je 37 stepeni neobicna letnja temperatura? Da je prava temperatura vazduha 55 stepeni, a ne 37 (lazu nas mediji, jer ne smeju da objave preko 40)?
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: 10C-25C 28. Avgust 2012. u 00:37
Mediji svakako lažu i to o svemu,to je sad opšte poznato. 8)
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 28. Avgust 2012. u 13:12
To je pravi stav. Ne daj da te varaju zlikovci, masoni, vatikan, vampiri i ostali neprijatelji.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: 10C-25C 29. Avgust 2012. u 12:21
Ne nastavljam besmislen dijalog.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 29. Avgust 2012. u 15:19
Pa sto onda ne vodis smislen, nego pises fraze "Lepo je gledati, a videti" i "Ne veruj sta ti kazu" tipa?
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 30. Avgust 2012. u 11:54
 Posto je u pitanju teorija zavere sa elementima paranoje kod komentarisanja iste , najpametnije je praviti se da ne postoji zbog mogucnosti da postanete klijent, pacijent iste.Mada, i sa takvim stavom nece se nista promeniti, mozda samo malo vise mentalnog mira.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: 10C-25C 30. Avgust 2012. u 14:55
Pa sto onda ne vodis smislen, nego pises fraze "Lepo je gledati, a videti" i "Ne veruj sta ti kazu" tipa?
Ne funkcioniše to tako,što se tiče teorija zavere moraš sam da proučiš stvari,nemam nameru nikog da ubedjujem u ništa.
Samo jedno pitanje:Misliš da su sve to gluposti?baš sve?
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zec 30. Avgust 2012. u 15:03
Pravo da kazem da jeste glupost.Pre neki dan citam da ih ima 15 u svetu,a u blicu 150.Odmah sam zakljucio da je to nebuloza.Antena da utice na sve zivo,daj molim te.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Darko_9 30. Avgust 2012. u 15:08
Stvarno deluje nerealno da antene dovlače topao vazduh iz Afrike u Srbiju da bi mi imali ekstremno toplo leto , gluposti!
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: 10C-25C 30. Avgust 2012. u 23:51
Ma, ja pričam o teorijama zavere uopšte.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 31. Avgust 2012. u 13:53
Ja sam 100% siguran da postoje. Samo, problem je u tome sto onda niko ne zna za to, osim samih zaverenika :)
Zar neko stvarno misli da neko preduzima sveopsti poduhvat kontrole stanovnistva, a takav je amater da, recimo, zaboravi kanticu boje na prozoru, pa da provale po tome...
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: SimonMK 04. Septembar 2012. u 15:49
Прочитајте нешто занимливо за ХААРП антените. Статијата е објавена на еден македонски портал.

ЛИНК :

http://kurir.mk/svet/vesti/83278-HAARP-antenite-ke-donesat-zemjotresi-i-poplavi-vo-oktomvri-na-Balkanot
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 05. Septembar 2012. u 11:25
 Talentovani osnovac iz nacrtne geometrije je resio zagonetku za nekoliko min; kada se od isecka kruga trazi centar kruznice dodje se ovde>http://www.redicecreations.com/article.php?id=9557 (http://www.redicecreations.com/article.php?id=9557). Odnosi se na Re odgovor i pitanje;http://i49.tinypic.com/24g4r3p.jpg (http://i49.tinypic.com/24g4r3p.jpg)
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 05. Septembar 2012. u 11:48
Tekstovi iz Kurira, osnovci koji resavaju zadatke, tragovi rakete i slika necega?
Kada se sabere, sta dobijemo?
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 05. Septembar 2012. u 12:34
 Dobijemo jednacinu; (teorija zavere)+(chemtrail +haarp+mediji)=(pune cekaonice ambulanti + prazna gradska izletista + susu) + (dodaj sam...)
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Stefano 05. Septembar 2012. u 16:45
A šta misliš, recimo 1928, je l' isto HAARP delovao..?
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 05. Septembar 2012. u 23:54
  Nije te godine postojao haarp.Za susu se moze reci da je pod znakom pitanja obzirom na ciklicno ponavljanje, ali za zdravlje stanonistva sam i ranije postavljao pitanje da li je zadnjih 5-6god.( pogotovo ove god.) odgovorno npr. sunce tj. zracenje isl. ili nekakva vestacka stvar? Odgovor je bio da je; sve pocelo ranije (teorija zavere) i da nema  veze sa prirodom.Mada, uvek postoje informacije i dezinformacije na temu uticaja geoinzinjeringa na klimu, sto spada u rubliku; paranoja.Uzgred, u subotu i nedelju 1sep.2012. je na Adi bilo par hiljada ljudi po lepom suncanom danu, naspram proslih godina kada je u istom terminu bilo par stotina hiljada ljudi.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Stefano 06. Septembar 2012. u 01:03
Citat
u subotu i nedelju 1sep.2012. je na Adi bilo par hiljada ljudi po lepom suncanom danu, naspram proslih godina kada je u istom terminu bilo par stotina hiljada ljudi.
Znači uzrok slabe posećenosti na Adi prvog vikenda u septembru je haarp..? Je l' imaš ti neke konkretne podatke, a ne odokativne procene, to mene zanima.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 06. Septembar 2012. u 02:09
 Konkretno bi bilo da se napise poduzi spisak simptoma i bolesti uzrokovane radioloskim ozracivanjem ne znam od cega (pretpostavlja se da haarp ima tu moc da masovno intoksinira vecu povrs i stanonistvo) Ako hocete ja vam mogu napisati koji su to ocigledni simtomi i bolesti od kojih pati oko 95% ljudi, ali to je vec opisivano na vise mesta i uglavnom se svodilo da je u pitanju paranoja?Dovoljno je samo da pazljivije pogledate vase nokte koji su pokazatelj stanja u organizmu zadnjih 1 god. i bice vam jasno?
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 06. Septembar 2012. u 07:43
Na koji nacin si povezao simptome (koji su pod znakom pitanja), sa HAARP-om?

Citat
Dovoljno je samo da pazljivije pogledate vase nokte koji su pokazatelj stanja u organizmu zadnjih 1 god. i bice vam jasno?

Pogledao sam. Sta mi je sad jasno, a sta mi nije jasno?
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 06. Septembar 2012. u 08:19
  Ako su vam nokti na palcevima ruku i nogu lepi, glatkih i zaobljenih povrsina kao na casi vi ste srecnik koji spada u onih 5% zdravih.Medjutim, ako imate uzduzne i poprecne pruge i brazde tj. tzv; staracke brazde, Reilove i Mesijeve brazde, spadate u grupu od 95% "paranoika" sa ociglednim simptomom akutne intoksikacije i hronicnog ozracivanja od nepoznatog uzroka koje traje zadnjih 5-6god.Zanivljivo je da su Reilove brazde uocene kod svih uzrasta na istom mestu sto ukazuje da su nastale u istome danu ( po med. literaturi relove brazde su; simptom trovanja organizma jakim otrovom poput arsena isl, predstavlja zastoj zivota). Staracke bore nokta su takodje vidljive kod vecine mladih ljudi sto govori o hronicnoj izlozenosti stetnom uticaju.Nadam se da je ovo dostatno ili hocete jos detaljnijih opisa konkretnih dokaza? Dat prilog bolesnog nokta slikan 20jan.2012god;http://wm51.inbox.com/thumbs/d8_16b650_a4b1166d_oJ.jpg.thumb (http://wm51.inbox.com/thumbs/d8_16b650_a4b1166d_oJ.jpg.thumb)
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zec 06. Septembar 2012. u 08:30
Konkretno bi bilo da se napise poduzi spisak simptoma i bolesti uzrokovane radioloskim ozracivanjem ne znam od cega (pretpostavlja se da haarp ima tu moc da masovno intoksinira vecu povrs i stanonistvo) Ako hocete ja vam mogu napisati koji su to ocigledni simtomi i bolesti od kojih pati oko 95% ljudi, ali to je vec opisivano na vise mesta i uglavnom se svodilo da je u pitanju paranoja?Dovoljno je samo da pazljivije pogledate vase nokte koji su pokazatelj stanja u organizmu zadnjih 1 god. i bice vam jasno?

Ma daaaj,hajde lepo napisi KAKO to haarp utice na zdravlje,vreme itd.Daj dokaze,a ne tu da nagadjas neke gluposti.I u kom delu barajeva su te antene,da idem licno da ih vidim (ako uopste i postoje)??
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 06. Septembar 2012. u 08:35
Medjutim, ako imate uzduzne i poprecne pruge i brazde tj. tzv; staracke brazde, Reilove i Mesijeve brazde, spadate u grupu od 95% "paranoika" sa ociglednim simptomom akutne intoksikacije i hronicnog ozracivanja od nepoznatog uzroka koje traje zadnjih 5-6god.
Problemi sa noktima su kod ljudi prisutni, pa otprilike od kako je nastao nokat. Na noktima se reflektuju sve promene u organizmu, od nedostatka minerala ili vitamina, pa do problema sa nekim unutrasnjim organima (kao posledica nedostatka ili viska necega).
Izjava da to traje poslednjih 5-6 godina je cista laz.

Zanivljivo je da su Reilove brazde uocene kod svih uzrasta na istom mestu sto ukazuje da su nastale u istome danu
U istome danu????
Odakle ti ova tvrdnja, jel imas neki izvor?

Staracke bore nokta su takodje vidljive kod vecine mladih ljudi sto govori o hronicnoj izlozenosti stetnom uticaju.
Bore kod mladih ljudi mogu da se jave iz milion razloga.
Jedan od njih je prirodno opustanje koze.

Nadam se da je ovo dostatno ili hocete jos detaljnijih opisa konkretnih dokaza?

Kako to mislis JOS konkretnih dokaza? Ovo su kao dokazi?
Pre svega odgovori mi na pitanje kako si ovo povezao sa harpom i zaverama?
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zec 06. Septembar 2012. u 08:53
  Ako su vam nokti na palcevima ruku i nogu lepi, glatkih i zaobljenih povrsina kao na casi vi ste srecnik koji spada u onih 5% zdravih.Medjutim, ako imate uzduzne i poprecne pruge i brazde tj. tzv; staracke brazde, Reilove i Mesijeve brazde, spadate u grupu od 95% "paranoika" sa ociglednim simptomom akutne intoksikacije i hronicnog ozracivanja od nepoznatog uzroka koje traje zadnjih 5-6god.Zanivljivo je da su Reilove brazde uocene kod svih uzrasta na istom mestu sto ukazuje da su nastale u istome danu ( po med. literaturi relove brazde su; simptom trovanja organizma jakim otrovom poput arsena isl, predstavlja zastoj zivota). Staracke bore nokta su takodje vidljive kod vecine mladih ljudi sto govori o hronicnoj izlozenosti stetnom uticaju.Nadam se da je ovo dostatno ili hocete jos detaljnijih opisa konkretnih dokaza? Dat prilog bolesnog nokta slikan 20jan.2012god;http://wm51.inbox.com/thumbs/d8_16b650_a4b1166d_oJ.jpg.thumb (http://wm51.inbox.com/thumbs/d8_16b650_a4b1166d_oJ.jpg.thumb)

Kakvo trovanje?!Odmah cu ti reci da ti to nista nije tacno.Na nokatnoj ploci se mogu uociti promene.Modri nokti-oboljenja srca ili KVS.Nokti koji se perutaju-psorijaza.Nokti koji se lome,pucaju-gljivicna oboljenja.Fleke na noktima-tumor.Promena boje nokta-nedostatak gvozdja.ima jos,mrzi me da pisem.Ako si nesto nacuo nemoj odmah da dodajes neke neistine.A kakvi su ti ovo %?
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 06. Septembar 2012. u 08:59
Re;"Ma daaaj,hajde lepo napisi KAKO to haarp utice na zdravlje,vreme itd.Daj dokaze,a ne tu da nagadjas neke gluposti.I u kom delu barajeva su te antene,da idem licno da ih vidim (ako uopste i postoje)??"  Izgled nasih noktiju nije nikakva glupost vec lampica alarma da se nesto lose desava u organizmu. Ne znam uzrok (pretpostavlja se da haarp ima tu moc u sadejstvu sa chemtrals'om)? Takodje nisam nadlezan da se bavim uzrokom (postoje nadlezne sluzbe) vec se duze vremena bavim pokusajem zalecenja tog stetnog delovanja (detox, zdrava ishrana, sport itd.)Koliko je haarp mocan govori cinjenica da moze ako hoce da unisti zivot za 1 dan, dok ovako "srecni" smo izlozeni hronicnim dugogodisnjim blagim delovanjem? U Barajevu nema nikakvih antena, ali ih zato ima svuda oko vas (mobtel), dok je najbliza haarp antena udaljena 3650km severno od Beograda (manifestuje se svake noci od 1h15min na sat24 u visual modu)?
Re zaraza: "nedostatak vitamina i minerala","    Zanivljivo je da su Reilove brazde uocene kod svih uzrasta na istom mestu sto ukazuje da su nastale u istome danu

"U istome danu????
Odakle ti ova tvrdnja, jel imas neki izvor?"
Imate oci pa pogledajte sami, kod sebe , kod drugih.Kakav izvor? Kad udjem u gradski prevoz tj. autobus pun putnika ili posmatram na plazi vidim te ocigledne promene.Ako npr. svi imaju na palcu Railovu brazdu na istome mestu, noramalno je da su svi nesto gadno pojeli tog dana.Sto se tice starackih bora, normalno je da ih imaju stare osobe.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 06. Septembar 2012. u 09:12
Re zec; imam razumevanja za Vas stav u smislu nepriznavanja (prvi stepen) necega ociglednog.Uostalom bavite se preciznim merenjem i posmatranjem prirodnih pojava u atmosferi, pa ne bi bilo zgoreg da na slican nacin obratite paznju i na znake na sebi i drugima uz edukaciju o datoj temi.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 06. Septembar 2012. u 09:17
Izgled nasih noktiju nije nikakva glupost vec lampica alarma da se nesto lose desava u organizmu. Ne znam uzrok (pretpostavlja se da haarp ima tu moc u sadejstvu sa chemtrals'om)?

Na osnovu cega se pretpostavlja? Na osnovu cega se odbacuju UOBICAJENI razlozi za promene na noktima?

Koliko je haarp mocan govori cinjenica da moze ako hoce da unisti zivot za 1 dan, dok ovako "srecni" smo izlozeni hronicnim dugogodisnjim blagim delovanjem?

To nije nikakva cinjenica, to je tvoja zelja da bude tako. Cinjenica se zasniva na dokazu.

U Barajevu nema nikakvih antena, ali ih zato ima svuda oko vas (mobtel),
Da li znas u kom spektru zraci mobilni telefon? Da li znas kako to zracenje utice na coveka, tj. na zivi organizam?

dok je najbliza haarp antena udaljena 3650km severno od Beograda (manifestuje se svake noci od 1h15min na sat24 u visual modu)?
Sta se manifestuje? Da li si poredio HAARP izvestaje (dostupni online) sa tim necim sto se manifestuje?

Zanivljivo je da su Reilove brazde uocene kod svih uzrasta na istom mestu sto ukazuje da su nastale u istome danu
Izvor?

Imate oci pa pogledajte sami, kod sebe , kod drugih.Kakav izvor? Kad udjem u gradski prevoz tj. autobus pun putnika ili posmatram na plazi vidim te ocigledne promene. Ako npr. svi imaju na palcu Railovu brazdu na istome mestu, noramalno je da su svi nesto gadno pojeli tog dana.

Znaci ti tek tako, bacis pogled i zakljucis da su "svi nesto lose pojeli" u tome danu :)
Da li si svestan sta si napisao :)

Sto se tice starackih bora, normalno je da ih imaju stare osobe.

To sto ti zoves "staracke" bore nastaje starenjem, od sunca, od pusenja, losom hidratacijom, itd - znaci uglavnom pod uticajem spoljnih faktora, sto nije nikakvo cudo jer je koza najveci organ u telu i izlozena je 24 sata dnevno. Bore takodje mogu da nastanu i kao posledica nekih bolesti, sto nije tako cest slucaj.
Bore mogu da pocnu da nastaju vec sa 30 godina i to nije nista neobicno. Takodje, nije neobicno ni da ljudi od 50-60 godina uopste nemaju bore.

Odakle ti uopste da je to "boranje" masovna pojava?
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 06. Septembar 2012. u 09:28
Re zaraza;"Znaci ti tek tako, bacis pogled i zakljucis da su "svi nesto lose pojeli" u tome danu :)
Da li si svestan sta si napisao" Hej zaraza, razumem tvoje nedoumice ali stvarnost je takva kakva jeste.Uzgred, ne spadam u onu grupu ljudi sto bi zelela propast za 1 dan. Po savesti sam susta suprotnost i tezim ka zdravlju.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Stefano 06. Septembar 2012. u 11:07
Nemoj da izbegavaš odgovor, pitao sam te konkretno, dokaz za ovo me zanima
Citat
Uzgred, u subotu i nedelju 1sep.2012. je na Adi bilo par hiljada ljudi po lepom suncanom danu, naspram proslih godina kada je u istom terminu bilo par stotina hiljada ljudi.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 06. Septembar 2012. u 11:10
....ali stvarnost je takva kakva jeste...

Ne, to je tvoja percepcija stvarnosti, stvarnost kakve jeste je onakva kakvom je cine cinjenice, a ne licni dozivljaj kolicine kupaca na Adi ili vreline letnjeg dana.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 06. Septembar 2012. u 11:34
Re Stefano; "Nemoj da izbegavaš odgovor, pitao sam te konkretno, dokaz za ovo me zanima" I mene takodje zanima sta je uzrok tj, sindromu hronicnog umora itd. kod ljudi da su nesposobni za bilo sta, pa se i taj vikend manifestovao vrlo slabom posetom?Voleo bih da mi neko kaze uzrok i mogucu zastitu od starackih noktiju izgleda kao u narkomana posto vodim racuna o zdravlju i bavim sportom a ni malo mi se ne svidja da mi to neko radi i pri tom pravi budalom.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 06. Septembar 2012. u 12:44
I od svih mogucih razloga za takav nokat ti si odabrao bas HAARP?
Da li si iskljucio ostale stvari zbog kojih se to desava?
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 06. Septembar 2012. u 13:45
  Ne ja vec dr Sladjana Velkov, Nikola Aleksic i mnogi drugi koji se brinu za zdravlje nacije.Medjutim, posto je u pitanju teorija zavere, budu svrstani u paranoike pa se tema dalje siri sta je paranoja? Zao mi je sto ne mogu da vam prikazem link o ovoj temi na strani drVelkov, jer je prebukirana informacijama svakog dana a prica o ovome je bila pre par meseci na fb.Mogu da je citiram priblizno;"I ja sam uocila promene na noktima kod ljudi, smatram da su nastale od uticaja chemtrails'a i em. zracenja. Takve promene su ranije bile prisutne kod slucajeva trovanja arsenom, stroncijumom isl." Dakle, sad dok ovo pisem vidim brazdu na sredini palca i nekoliko sitnih iznad i ispod. Ta brazda na sredini palca je nastala kao reakcija na nesto sto se desilo u Aprilu mesecu (koliko je potrebno noktu da izraste) i tu istu saru ima vecina stanonistva.Ta pojava traje vec 5-6 god. Znam po tome sto sam imao blistave zdrave nokte i onda je krenulo sa tim, primetio sam i kod ostalih...Da li je haarp ili nesto drugo nije bitno, postoji ocigledan simptom svima ispred nosa i brbljivo cutanje nadleznih (lekari i ostali). U medicinskoj praksi ranijih god. se kod ovakvih retkih slucajeva promena na noktima  islo na toksikologiju radi utvrdjivanja uzroka i eventualnog lecenja.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 06. Septembar 2012. u 13:50
Dobro, da li si isao na toksikologiju radi utvrdjivanja uzroka?
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 06. Septembar 2012. u 14:05
Uh uhuh, evo sad citam sta ova Sladjana Velkov pise i savetuje ljudima...Odlican dokaz da fakultet zavrsava uporan, a ne pametan (da li uopste ima zavrsenu medicinu)...U svakom slucaju izdaje se za nekog lekara koji izmedju ostalog tvrdi sledece:

Citat
Jedan sat posle izlaska sunca ili pre zalaska sunca praktikujte gledanje u sunce, pocnite sa 10 sekundi, povecavajte
10 sekundi svakog dana . Stanite bosonogi na suvu zemlju ili beton dok gledate u sunce.   

Lekar bi trebalo da zna da je gledanje u Sunce opasno i da moze izazvati nepopravljivu stetu.

Citat
Ostavite vodu na suncu nekoliko sati u providnim, bezbojnim, staklenim flasama da bi upila
suncevu energiju. Ne ostavljajte je nocu napolju.)

Ovo zvuci kao nesto sto bi rekla neka vracara.

Citat
Ishrana treba da se sastoji od sirovog voca, povrca i zitarica, bez zivotinjskih produkata (meso, mleko, sir I jaja. Vidi
Jelovnik)
Lekar koji savetuje ljudima da ne jedu meso, mleko, sir i jaja?

Citat
Postepeno eliminisite sve lekove pod nadzorom vaseg lekara.

Lekar????

Citat
Cak i mentalne bolesti mogu da se lece sirovom biljnom hranom I suncem. 

LEKAR???????

Citat
Dijeta za tesko bolesne ljude
Bolesti nastaju usled: 
1. Nedovoljno elektromagnetne (sunceve) energije
2. Nedostatka hranljivih materija(kuvana hrana). 
3. Previse toksina (akumuliranih u telu tokom vremena).

Broj jedan mi je favorit :):):)



Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 06. Septembar 2012. u 14:27
Re zaraza; Moram priznati da si vickast.Nisam isao na toksikologiju ali sam bio na ultrazvuku. Stvarno bi bio red da neko od nekoliko miliona srba ode na toksikologiju i resi dilemu? Sto se tice dr Velkov i njenog stava o zdravom nacinu zivota, ishrani, solarnoj jogi je posebna tema koja je jako siroka i nikome ne namece nista, samo ukazuje na alternativu u smislu duzeg zivotnog veka, a izbor je na vama.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 06. Septembar 2012. u 14:36
Ultrazvukom neces otkriti sta ti fali noktima.
Dakle, nisi obavio nikakav pregled niti bilo sta sto je validno u ovom slucaju, ali tvrdis da je to HAARP i neka zavera.

Vracamo se na prvo pitanje:

Na osnovu cega?

A sto se tice S.V., to jeste druga tema, a to sto nosi tituli koju nosu cini je jos opasnijom po zdravlje ljudi od raznih drugih diletanata koji se javljaju.
Eto, na primer, da li si pomislio da imas cudan nokat jel ti fali nesto u ishrani? Toj ishrani koju preporucuje taj "doktor".
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 06. Septembar 2012. u 14:55
 Kako da ti kazem; ultrazvukom se gledaju organi u stomaku, a noktima fali od organa, organima od? Druga stvar; pomisljao sam u pocetku pre vise god, da mi fali nesto u ishrani.Medjutim, kada sam primetio da i ostali imaju na istom mestu brazdu, shvatih da nas nesto drma jer ne jedemo svi potpuno isto i kao nalik jaje jajetu imamo zig od opet kazem ne znam cega?Uostalom, vec je dovoljno napisano, ne mora se biti naucnik, izadjite malo iz neznanja, otvorite oci, pogledajte pazljivije sebe i druge.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 06. Septembar 2012. u 15:04
Ne mora se biti naucnik, ali se mora znati osnovno o svetu oko sebe. Tebi nesto moze da fali u ishrani, a da se to odrazi na organe tek dosta kasnije. Takodje, moze da se odrazi tako da se to ne vidi na ultra zvuku.

Pristalice teorije zavere prosto obozavaju da stvari izvlace iz konteksta i nauku postavljaju na teme. Tako mere temperaturu vagom, vreme mere toplomerom i slicno.

Citat
izadjite malo iz neznanja, otvorite oci,
I u nedostatku bilo kakvog argumenta, obozavaju ovakve izjave.

Dakle, pitanja sa pocetka i dalje ostaju. Postavljena su nekoliko puta.

Kako znas da su u pitanju HAARP i chemtrails?
Kako znas da su svi ti vlasnici noktiju zdravi?
Ko je radio ispitivanje u kome je utvrdio da "i ostali imaju brazdu na istom mestu" i da te brazde NISU od poznatih stvari?
O kom vremenskom periodu se radi? Prvi si govorio o nekim godinama, pa onda o nekoliko meseci?
Kako znas da nisu u pitanu drugi faktori? Sam si rekao da nisi bio na odgovarajucem ispitivanju....
I tako dalje...Jedno po jedno...
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 06. Septembar 2012. u 15:25
Re zaraza;"Kako znas da su u pitanju HAARP i chemtrails?
Kako znas da su svi ti vlasnici noktiju zdravi?
Ko je radio ispitivanje u kome je utvrdio da "i ostali imaju brazdu na istom mestu" i da te brazde NISU od poznatih stvari?
O kom vremenskom periodu se radi? Prvi si govorio o nekim godinama, pa onda o nekoliko meseci?
Kako znas da nisu u pitanu drugi faktori? Sam si rekao da nisi bio na odgovarajucem ispitivanju....
I tako dalje...Jedno po jedno..."1. Nisam siguran da je haarp i chem. mozda su vanzemaljci ili zavera manikira i pedikira.2. Malcice znam nesto o medicini, i citajuci literaturu videh sta to znaci.3. Ispitivanje je radilo nas nekoliko zadnjih 2 god, a pocnite i vi od danas, pa se cujemo za neko vreme. Ovim pravim pauzu jer mi ni malo ne prija osecaj teoreticara zavere i titula paranoika od strane mocnika, jer sam kao i svaki drugi obican covek zabrinut za zdravlje i buducnost.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 06. Septembar 2012. u 16:37
Gde se moze videti i procitati to istrazivanje?
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Ljubiša 06. Septembar 2012. u 16:44
Hajde da se i ja malo uključim u ovu raspravu.
Slažem se da živimo u modernom vremenu, a ono sa sobom nosi "opasnosti" po zdravlje o kojima će budućnost suditi.
Citat
HAARP i chemtrails
Ma daj manite se više toga ... pa više uticaja na ljude ima ambrozija koje ima svuda i njen polen pravi ovih nedelja haos po Srbiji, s obzirom da nema kiše već duži vremenski period.
Dokaz: Danas sam u Zrenjaninu prošao pored velike količine abrozije. Posle samo nekoliko minuta, desno oko mi je počelo suziti ... onda i levo. Nešto kasnije me grlo zasvrbelo i sad imam utisak kao da sam popio litru hladnog gaziranog soka. E da, glava me je zabolela posle nekih 15-ak minuta.
Možda je sve to od HAARP-a? Može i tako da se gleda, ali na svu sreću, video sam gomilu ambrozije koja mi uvek "priredi" iste spimptome kada prođem pored nje.
Ambrozija je nešto sto niko ne može da ospori, kao i njeno štetno delovanje na čoveka. Tu postoje studije, nauka se tim problemom bavi godinama i uvek dolazi do novih dokaza i otkrića.
Avalamilane, ti veruješ u HAARP i to je tvoje pravo. Međutim, sve to što iznosiš nisu dokazi. Ovo me podsetilo na raspravu u temi protivgradna odbrana, gde je slične "dokaze" iznosio član dragospas. Mi jedno, a on sto puta jedno te isto bez konkretnih dokaza. Isti akteri rasprave, samo što si ti ovde sa suprotne strane.
Ako si već toliko siguran i upućen u sve to oko HAARP-a i chemtrails-a, beleži pojave, slikaj, snimaj ... i to radi godinama. Ja bih to radio da sam na tvom mestu. Dokaži ljudima da tu nešto ima, a ne da pišeš dr Ova, predlaže ovo ili ono. Danas u zemlji Srbiji ima svakakvih "lekara", a na internetu posebno.
Citat
Jedan sat posle izlaska sunca ili pre zalaska sunca praktikujte gledanje u sunce, pocnite sa 10 sekundi, povecavajte
10 sekundi svakog dana . Stanite bosonogi na suvu zemlju ili beton dok gledate u sunce.
Ovo je stvarno najveća nebuloza koju sam na ovim stranicama pročitao. Pa ovo ne bi preporučila ni moja Milica koja ima 5 godina i već zna osnovne stvari o Suncu!
Ostale citate koje je zaraza postavio ne bih da komentarišem, jer je zahvaljujući sličnoj alternativnoj medicini, jedan moj blizak prijatelj izgubio život.
Na kraju
Citat
... otvorite oci,
slažem se, ali nikako gledajući u Sunce jer možete da oslepite. U Srbiji postoje hiljade "doktora", iscelitelja, gurua, alternativnih puteva ... uključite mozak i pažljivo! ;)
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 06. Septembar 2012. u 17:22
Slazem se u svemu sa vama! Ne bih dalje pricao o svemu tome jer izaziva negativne misli vec idem na forum; aktuelne vremenske prilike zeljno ocekujuci kisu. I nisam na suprotnoj strani, zagovornik sta ja znam cega, nego malo komentarisanja na zadatu temu.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Stefano 06. Septembar 2012. u 18:34
I mene takodje zanima sta je uzrok tj, sindromu hronicnog umora itd. kod ljudi da su nesposobni za bilo sta, pa se i taj vikend manifestovao vrlo slabom posetom?
Bila je visoka cirusna oblačnost, pa taj vikend i nije bio nešto za sunčanje...
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zec 06. Septembar 2012. u 23:16
A ja cu reci da svetlosni impulsi deluju preko mreznjace na osetljive senzorne centre mozdanih hemisfera,cime se stimulise aktivnost kore mozga,a time i citavog organizma.To ima dosta pozitivne efekte.Misli se na gledanje u sunce,gde pise jedan sat posle izlaska,jedan sat pre zalaska sunca,tj talasna duzina radijacije je optimalna tada.Tako da doktorka ne lupeta gluposti.Takodje i ovo za beton  pomaze.Takodje ultraljubicasta radijacija utice i na dubinu disanja i brzina cirkulacije raste na 100%.Nije da se pravim pametan,ali sve ovo sam ucio u prvoj godini iz patologije,tako da mogu da skapiram neke stvari.Ovo za nokte je meni naporno pisati.Samo se necu sloziti uopste da 95% ljudi ima neke probleme.Sta jel neko dosao,zagledao,zapisivao promene na orozalom delu prsta,to je sranje sto je izneto.Tako da ne ubacuj price o oboljenjima nekim koji nemaju NIKAKVE veze sa haarpom.Ako imaju DAJ DOKAZE VISE.

1.Voda na suncu biva prociscena jer se nataloze stetne materije,a UV zraci ubijaju NEKE mikroorganizme.

2.Meso,mleko,sir,jaja imaju dosta masnoca,sto utice na smanjenje vazokonstrikcije krvnih sudova,pre svega na krvne sudove miokarda.Naravno dobri su za ishranu,ali razumno.

3.Lekovi se postepeno trebaju eliminisati,ali uz konsultaciju sa lekarom!

4.Gotovo sve bolesti se mogu donekle izleciti prirodom,biljnom hranom,suncem (proizvodnja vitamina D).

5.A za dijete pod 1 i 2 su nebuloze.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 07. Septembar 2012. u 07:49
zeče, ono to rade ovi ljudi je uglavnom izvlacenje stvari iz konteksta, kao sto sam vec napisao. Takvih primera ima milion, ne samo ovde, nego i u svakoj drugoj oblasti. Jednostavno, uzmes ono sta ti se dopada, pa na osnovu toga napravis citavu pricu, bez obzira na ostale faktore koji uticu na tu pricu - drzis se onoga "Ako je jedna premisa tacna, zakljucak tacan".

Inace, ne bih rekao da je pri zalasku i izlasku drugacija talasna duzina EM zracenja Sunca :)
Intenzitet ukupnog zracenja mozda, kao i delimicno odsustvo neke od komponenata tog spektra, obzirom na filter koji pravi atmosfera. Jedna od tih komponenata je, sam si napisao, i UV svetlo (UVA, UVB, UVC). UVC je ono koje ti spominjes i koje se ujedno najvise filtrira u atmosferi. Do zemljine povrsine stigne sasvim mali deo. U suprotnom Zemljina povrsina bi bila potpuno sterilna, tako da tesko mogu da poverujem da to ima takav efekat na flasu vode. Pre ce se desiti suprotno - kada Sunce tu vodu lepo zagreje na 30ak stepeni, eto veselja za bakterije i razne druge akrepe.
Druge dve varijante su odgovorne za to sto na suncu dobijemo opekotine i one u vecoj meri stizu do povrsine zemlje izazivaju stetu na zivom tkivu i nikako ne treba gledati u njih.
Ako smatras da svetlosni impulsi mogu da stimulisu mozak, bolje napravi neku lampu koja ce zraciti samo u vidljivom spektru pa gledaj u nju :)
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zec 07. Septembar 2012. u 08:50
Ne bih sada da ulazim u polemiku kako sunceva svetlost deluje na mozak.Ja sam u gornjim recenicama izvukao kostur tako da...Da,sunce moze da ubije veliki broj gram negativnih bakterija kao sto su naserje,bakterije roda aktinomeces,rikecije i mnoge druge.Iako mali procenat zracenja UV stigne na zemlju,ono je dovoljno jako da izvrsi pucanje jedrove opne.Neces dobiti opekotine ukoliko imas dovoljno pigmenta,ukoliko si svetle puti hoces,ali ne treba nikako preterivati.Ja ne smatram vec je to naucno dokazano i utemeljeno da suncevi zraci pozitivno uticu na CNS.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 07. Septembar 2012. u 09:05
    Kako objasnjavate pojavu da postoje ljudi koji zive iskljucivo od sunceve energije. Ne jedu nikakvu hranu, piju ponekad malo vode, savrseno su zdravi?
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 07. Septembar 2012. u 09:21
Takvi ljudi ne postoje.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zec 07. Septembar 2012. u 09:28
Ne postoje nikako.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 07. Septembar 2012. u 09:32
  Onda je verovatno internet dezinformacija u pitanju. Naime, trenutno ima par stotina ljudi koji ne jedu nista, napajaju se suncevom svetloscu od koje sintezom dobijaju svu potrebnu energiju? Ne znam zasto bi neko postavljao dokumentarce na youtube sa tim ljudima koji praktikuju to i deluje dosta uverljivo?
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zec 07. Septembar 2012. u 09:46
Odmah da ti kazem,ljudi koji veruju u to su blago retardirani.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 07. Septembar 2012. u 10:17
Ne znam zasto bi neko postavljao dokumentarce na youtube sa tim ljudima koji praktikuju to i deluje dosta uverljivo?

Ne veruj svemu sto vidis na YT. Moze biti opasno.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 07. Septembar 2012. u 10:28
 Kako da verujem kada recimo za kafu pise da je zdrava i pola pise da je stetna.Vise se oslanjam na ove druge obzirom da su lekari.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 07. Septembar 2012. u 14:52
Nijedan lekar nece da ti kaze da moze da se zivi od gledanja u Sunce. U stvari hoce, ako je sisao sa uma, pa mu slucajno ostala diploma. Ti sto postavljaju takve klipove na YT ili lazu da su lekari ili i sami imaju neki problem.
Mogu da se kladim da nijedan jedini od svih tih likova nije objasnio fizicki princip po kome se to desava. Kao uostalom ni citavu HAARP & chemtrails pricu.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 07. Septembar 2012. u 17:04
  Jeste dr Svetozar Radisic. I to do tancina.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Marko_bg 07. Septembar 2012. u 18:57
Citat: avalamilan
Uzgred, u subotu i nedelju 1sep.2012. je na Adi bilo par hiljada ljudi po lepom suncanom danu, naspram proslih godina kada je u istom terminu bilo par stotina hiljada ljudi.

Почетак школске године, три месеца лепог времена (људи се заситили купања) и добијеш пар хиљада људи на Ади. Иначе тај број од пар стотина хиљада људи које помињеш се јавља искључиво током јула и прве половине августа. То знам јер кад год дозволе временске прилике скокнем до Аде, и крајем августа и почетком септембра колико год да је топло, нема више од пар хиљада људи на Ади. Узгред у суботу сам био нешто до тржног центра Ушће и било је пуно као у кошници. А и на Савском кеју је врвело од људи...
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 07. Septembar 2012. u 19:05
  Jeste dr Svetozar Radisic. I to do tancina.

PRvo, doktor nije isto sto i lekar.
OVaj nije lekar, a doktorirao je na neku vojnu temu.
Drugo, njegov rad mi je poznat odavno i nisam video nista "do tancina".
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Stefano 07. Septembar 2012. u 20:16
Citat
Ti sto postavljaju takve klipove na YT ili lazu da su lekari ili i sami imaju neki problem.
Sungazing se zasniva na placebo efektu, ova ekipa što priča da navodno živi isključivo od toga ne pristaje na bilo kakve testove u kontrolisanim uslovima, a obično imaju 50 kg zajedno sa krevetom, pa i to govori mnogo toga.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 07. Septembar 2012. u 21:03
 drRadisic je do detalja opisao mehanizam sadejstva; haarp, chemtrails i sistemi tj. programi kontrole uma(sa oznakama modela programa). Ukratko; svi mi smo trenutno kao figurice u video igrici (napunjeni cesticama, ozraceni talasima, vidljivi kao na skeneru sa spijuniranim mislima 24h)? Zvuci ludo, ali tako on tvrdi.Nije lekar, ali je radio na VMA kao nacelnik i zna mnogo vise od lekara koji nisu ni ucili to sto on zna.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Stefano 07. Septembar 2012. u 21:31
Citat
Ukratko; svi mi smo trenutno kao figurice u video igrici (napunjeni cesticama, ozraceni talasima, vidljivi kao na skeneru sa spijuniranim mislima 24h)?
Mislim da je lik pre za neku ustanovu zatvorenog tipa :)
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zec 07. Septembar 2012. u 21:47
Slazem se,da mu moja tetka sredi u lazi sobicu i kosuljicu. :super:
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 07. Septembar 2012. u 22:20
 Ima toga dosta, procitajte pa onda sudite to sa Lazom;http://2012-transformacijasvijesti.com/manipulacije/metode-vodenja-ratova-i-kontrole-ljudi-pomocu-chemtrailova (http://2012-transformacijasvijesti.com/manipulacije/metode-vodenja-ratova-i-kontrole-ljudi-pomocu-chemtrailova),
drRadisic;http://vizionarski.wordpress.com/2012/08/08/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D1%99%D1%83%D0%B4%D0%B8/ (http://vizionarski.wordpress.com/2012/08/08/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D1%99%D1%83%D0%B4%D0%B8/)
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zec 07. Septembar 2012. u 22:43
ja se vise raspljavati necu,misli sta hoces,veruj u nebuloze.Cao.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: avalamilan 07. Septembar 2012. u 22:47
  " Najmoćnija instalacija je EISCAT (European Incoherent Scatter) smještena u sjevernoj Europi (Norveška), a najpoznatija i najrazvikanija u takozvanim krugovima ljubitelja teorije zavjere je američka postaja H.A.A.R.P. smještena na Aljasci."   Ni ja, laku noc.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 07. Septembar 2012. u 23:59
@avalamilan
Ukoliko iscitam one linkove, mogu li da ocekujem tvoj odgovor? Ne verujem da cu tamo procitati nista sto vec nisam procitao, al ajd...
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Johnny2 10. Oktobar 2012. u 20:25
Drustvo prica se da je upravo takav Americki sistem postavljen u Beljini nedaleko od Beograda,neznam stvarno da li je to istina ili je samo nesto u sta ljudi veruju i ako ne postoji....Moram i da napomenem da je taj sistem sada kako sam cuo iz svojih izvora ugasen da policija ne bi mogla da ga locira,ako se dobro secam mislim da bi 12 oktobra trebalo da se aktiviraju svi sistemi na svetu,ali ljudi iz opstine Barajevo sa kojima sam pricao kazu da verovatno to nece desiti jer bi policija usla u trag...ovo sam ja sve cuo,ali nzm da li je istina ili jedna od gluposti... :neznam: :neznam: :neznam:
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zec 10. Oktobar 2012. u 20:31
To su gluposti najvece.Pa da su te antene zaista postavljene svi bi znali gde su.A ne samo ovi sto citaju trece oko i sire budalastine.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Ljubiša 11. Oktobar 2012. u 08:21
Ima na YT prilog sa Prve o tim "antenama" ... koliko sam video, sniman je običan predajnik mobilnog operatera. :D
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 11. Oktobar 2012. u 10:19
....ako se dobro secam mislim da bi 12 oktobra trebalo da se aktiviraju svi sistemi na svetu,ali ljudi iz opstine Barajevo sa kojima sam pricao kazu da verovatno to nece desiti jer bi policija usla u trag...ovo sam ja sve cuo,ali nzm da li je istina ili jedna od gluposti... :neznam: :neznam: :neznam:

Razmisli sam :)
Ovo bi znacilo da su ti ljudi iz opstine Barajevo u kontaktu sa zaverenicima, a da se ti isti zaverenici plase srpske policije, pa su odlucili da ne pale sistem :)
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Johnny2 11. Oktobar 2012. u 14:52
Zaraza:Da potpuno si u pravu,i iz nekih razloga mislim da to ne postoji...jer mislim da nepostoji dovoljno jak sistem da kontrolise prirodu...moje misljenje je da je to cista budalastina,a da su nasi ljudi i suvise sujeverni... ;)
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 12. Oktobar 2012. u 23:17
Nisu to samo nasi ljudi....Uvek ima onih koji ce verovatnijom smatrati neku potpuno fantasticnu pricu, nego pricu koja se zasniva na cinjenicama.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: dikile 19. Oktobar 2012. u 09:23
Ne znam da li ste primetili ali juce su bili bas aktivni.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: danijel 19. Oktobar 2012. u 11:20
Da po Vrscu i okolini bas je bilo isarano letovima,cak sam rekao mojima ovakav intenzitet na nebu tokom celog dana navikao sam samo po Stuttgartu i okolini,da vidim jer to je tamo normalno.... ;)
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 21. Oktobar 2012. u 13:38
Nekome ko unapred odbija i negira bilo kakav nedvosmislen dokaz o trovanju ne vredi nista objasnjavati.Takvima je postavljeno pitanje; da li udisu neki drugi vazduh, ili imaju antidot, mozda im je nesto obecano da pisu kontra od onoga sto se vidi?Kako stvari stoje od obecanja nista, i za njih sve isto vazi.Uzgred, nedvosmisleni dokazi su dati u rublici vezanoj za haarp (u sadejstvu sa chemtrails'om).Sve ovo lici na one besmislene procese kada se dokazuje u nedogled vrsta oruzja a zrtve na sve strane.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 22. Oktobar 2012. u 08:27
Ovo prevrsava svaku meru.
Histerija izazvana tekstovima iz Kurira i Treceg oka se prosirila i na naucne forume. Tj. bar sam do sada Serbian Meteo smatrao naucnim forumom, u kom se barata cinejnicama i na kom se ne koristi pasulj za predvidjanje vremena, a a izgleda da ce od sada upravo tako da se radi.

Citat
Uzgred, nedvosmisleni dokazi su dati u rublici vezanoj za haarp (u sadejstvu sa chemtrails'om)

Bar me je nesto nasmejalo od jutros :):):)
Ja sam tebe lepo pitao da li hoces da mi odgovoris na neka pitanja, ti nisi hteo, posto ne mozes, a i ne umes. U stvari na ta pitanja ne umeju da odgovore ni oni sto pisu one baljezgarije koje postujes.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 22. Oktobar 2012. u 09:31
 I ti si mene nasmejao. Ne ocekujes valjda da  se objavi u dnevniku; naucnici otkrili, dokazali cinjenice da nas zaprasuju itd. i dobili Nobelovu nagradu za takvo otkrice i spasili covecanstvo. Bilo bi super da je prica o dobronamernom geoinzinjeringu itd. da nema znakova ili simptoma o stetnom delovanju.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 22. Oktobar 2012. u 09:40
Dokazi da ima, pa ce ti neko poverovati.
Ne dokazuje se pricama: "Ako si pametan, verovaces, ako si glup neces verovati" ili "treba biti otvorenog uma"....Umesto sto te navuku na taj nacin, bolje sedi pa razmisli sta se to od dokaza stvarno nudi.

Meni je cudno da ljudi koji se kao bave meteorologijom uopste dozvoljavaju da se pisu takve gluposti oko contrailsa, koje se mogu procitati uglavnom u Trecem oku i iz pera novinara zute stampe...Ali dobro, nisam ja taj koji treba da brine o kvalitetu i nivou ozbiljnosti ovog foruma.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 22. Oktobar 2012. u 10:00
 Hvala moderatorima i administratoru sto dozvoljava pisanje na ovu temu ovakvim tonom  iako nije zasnovan na zvanicnim cinjenicama.Uostalom, sama tema foruma je jos uvek misterija koja se raspreda sirom neta i ovde se ne siri na ostale rublike sto drzi nivo na cinjenicnom naucnom nivou.Ako bi npr. sutra bio promenjen zvanicni naucni stav o ovim zbivanjima mozda bi komentar u rublici aktelne vremenske prilike izgledao;danas neprijatno visoka temperatura uzrokovana visokom koncetracijom  chemtrails cestica, sa niskom vlaznozcu i velikim pritiskom od delovanja haarpa, bez oblacnosti, i dalje susa.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 22. Oktobar 2012. u 10:06
Citat
...drzi nivo na cinjenicnom naucnom nivou.

:)
Ne decko, nisu to nikakve cinjenice niti je to ikakva nauka. To je pseudo nauka na koju se ljudi vrlo lako navuku.
Kada su chemtrailsi u pitanju ja nisam video jednu jedinu cinjenicu. Uglavnom se radi o lazima i izmisljenjim pricama, koje su potpomognute delimicnim shvatanjam (a cesto i potpunim neshvatanjem) meteo pojava...Uostalom - ista stvar kao kada je u pitanu bilo koja druga zavera...
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 22. Oktobar 2012. u 10:28
 Posto je cela stvar u toku ne bih da dalje sirim pricu jer su poceli zvanicnici  da rade na ovom pitanju i ocekuju se informacije.Nadam se korisne u smislu prestanka stetnih dejstava?
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 22. Oktobar 2012. u 10:31
Odlicno!
Znaci da postoji hemijska analiza tragova. Zamolio bih te da me uputis na mesto gde mogu da vidim tu analizu.
Znaci, sve po propisu, od mesta gde je uzet uzorak, kako je uzet, gde i kako je analiziran itd...

Cek cek...koji zvanicnici rade na ovom pitanju?
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 22. Oktobar 2012. u 10:41
Radi sindikat policije i neki politicari.Mada, ne ocekuje se puno obzirom na sistem.Slazem se, nista lakse; ispitati uzorak traga kao i uzrok simptoma bolesti, ali se to ne desava zbog komandne strukture i oblika sistema pa se zasada jos uvek vodi kao teorija zavere.Prema tome, ti si u pravu stim sto tema i dalje stoji pa cemo videti u buducnosti nove vesti?
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 22. Oktobar 2012. u 10:42
Otkud ti to da sindikat policije to radi? Sta uopste sindikat ima da ispituje, znas li sta je sindikat?
Koji politicari rade na tome?
Sta bi sa hemijskim analizama?

Citat
Slazem se, nista lakse; ispitati uzorak traga kao i uzrok simptoma bolesti, ali se to ne desava

?
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 22. Oktobar 2012. u 10:52
Nisam nasao vest na njihovom sajtu jer je od ranije ali je informacija tacna, mozda kasnije postavim link, ali evo info za to;http://www.vaseljenska.com/politika/ispitati-navode-o-hemijskim-tragovima-nad-srbijom/ (http://www.vaseljenska.com/politika/ispitati-navode-o-hemijskim-tragovima-nad-srbijom/)
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 22. Oktobar 2012. u 10:56
Prvo, sindikat se bavi odnosima u samom preduzecu, a ne istrazivanjem.

Drugo, ovo sto si ti sada uradio je klasicno varanje. Rekao si da se tragovi ispituju, a to uopste nije tacno. "Neki tamo" je trazio da se ti tragovi ispituju. I ja isto tako mogu da trazim od premijera da se ispita postojanje jednoroga, pa to ne znaci da ce se to ispitivati.
Pored toga, tekst koji su postavio sadrzi lazi, kao sto je na primer nekakvo priznanje svedske vlade.

Trece, da li ces mi na kraju pokazati hemijske analize ili ne?
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 22. Oktobar 2012. u 11:02
Necu pokazati analize jer ih nemam , ali rado mogu pokazati fotografiju svojih noktiju sa dubokim brazdama od trovanja za koje ocekujem od komisije da utvrdi uzrok nastanka jer mi smeta da gledam kako mi neko unistava zivot zadnjih 6 godina i pri tom se pravi da to ne radi.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 22. Oktobar 2012. u 11:05
Naravno da ih nemas.
I kakvim ti onda naucnim analizama i cinjenicama govoris?
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 22. Oktobar 2012. u 11:16
Govorim o naucnim cinjenicama gledajuci iz ugla med. nauke a ne o uzrocima o kojima se jos uvek nagadja.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 22. Oktobar 2012. u 11:17
Ma to sto ti mislis da je nauka, medicina i ostalo je tvoja stvar.
I to NISU cinjenice, vec tvoj subjektivni stav.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 22. Oktobar 2012. u 11:26
Eh, kamo srece da je tako, ne bi se digla tolika prasina.Cudan neki subjektivan stav koji postoji kod oko 95% stanonistva?
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 22. Oktobar 2012. u 11:37
Jel su ti za tih 95% isto javili nokti ili si vrsio anketu na uzorku ljudi?
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 22. Oktobar 2012. u 11:50
To ces i sam da vidis,  sve je napisano jos odavno o tome sta to znaci u med. literaturi.Sta je uzrok, ne znam.Vodim brigu o zdravlju, imao sam zdrave nokte do pre 6 god. pocelo je sa tim promenama , video sam i kod drugih, potpuno identicne tj. nastale u istom momentu, pa sam normalno zainteresovan sta je uzrok i moguce zalecenje?Pitao sam neke lekare i dobio odgovor; intoksikacija (zracenje i chemtrails) mada, sumnjao sam na prirodne uzroke ; sunceve erupcije, ali posto je ucestalo a nije bilo toga to je odbaceno.Nije problem u noktima, vec o stanju u organizmu gde su nokti samo simptom.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 22. Oktobar 2012. u 11:54
Ja mislim da su to ipak eksplozije supernove.
Jer, ja imam jedan mladez iz koga stalno raste neka dlaka. Ja je odsecem, a ona izraste. E sad, cudno mi je sto ona raste na bas tom mestu, a na drugom mladezu ne raste. Onda sam zakljucio da je Betelgez eksplodirao jer sam jednu istu takvu dlaku video kod coveka na ulici.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: Ljubiša 22. Oktobar 2012. u 12:20
Sada sam prvi put ovu temu pročitao od početka i mogu reću da je nivo diskusije dosta opao. Zbog toga ću citirati jedan post sa prve strane koji je možda malo i zaboravljen, a lepo objašnjava mnoge stvari na ovu temu, dakle nema "ovo, ono" ...

Što se ove teme tiče, moram da razjasnim sledeće. Na osnovu diplomskog rada (koji je uradila ptprinceza) iz 1998. godine (ko zna, zna), naučio sam dosta o tragovima kondenzacije u atmosferi (contrails). Kondenzacioni tragovi su ujedno i hemijski tragovi (chemtrails), jer tu se ne ispušta samo vodena para i ugljen dioksid, već i ostalči produkti sagorevanja kerozina, odnosno avionskog goriva. Ne postoje nikakve tajne niti nerazjašnjene supstance koje se ispuštaju u atmosferu iz komercijalnih vazduhoplova.

Ovaj post je samo već izneta potvrda ovih reči (odnosno, obrnuto).
Tragovi kondenzacije opstaju vidljivi u atmosferi dok se ne steknu uslovi da ponovo pređu u gasnu fazu, što zavisi od vlažnosti i temperature vazduha na visini leta. Ipak, ugrubo se može reći da kondenzacioni tragovi kraće opstaju pri lepom vremenu (ponekad ti tragovi i izostanu, što se može videti), dok pred promenu vremena u toploj i relativno vlažnoj vazdušnoj masi (ponavljam: na visini leta) isparavanje tih tragova traje i po nekoliko sati.

Kao što ovde navodim, može, i to nekoliko sati. Ništa čudno.

Dakle, ispusti ovog tipa se polako spuštaju ka zemlji, brzinom od nekoliko desetina santimetara u sekundi. Pri tome oni se polako šire i samim tim i razređuju, pa od prividno tanke linije u vremenu nastajanja traga dolazi do prividnog zadebljanja. Ustvari, ti tragovi padaju i šire se, pa se zato čine širokim. U nekom trenutku, na nekoj nižoj visini, ti tragovi ipak nestaju, ali sve se to neminovno sruči na zemlju. Ipak, merenja na zemlji ne ukazuju da su te materije o tolikoj meri opasne. Čak manje su opasne od industrije na samoj površini tla. Hemisjko zagađenje sa te strane zaista nije toliko dramatično. Najzad, to se dešava već decenijama, otkad je tih letova.
Drugačije je u Americi, gde tih letova ima znatno više, a ima i nekomercijalnih, vojnih ili ko zna kakvih letova, te ovde pustite mašti na volju, budite Majkl Mur i smislite neku priču iz konspiracije i pišite knjige, snimajte filmove i obogatite se na nečem običnom što svi vide svaki dan. To u Americi pali, a što ne bi ovde? Kao da smo mi pa mnogo pametniji... Neznanje je moć (Orvel, 1984).

Dakle, lepo je to što pratite tragove aviona, ali imajte na umu da su to pre sevga kondenzacioni tragovi i da je sve to normalno. Pustite konspiraciju i priče o hemijskom zagađenju. Ako vam je do hemijskog zagađenja, ono je znatno veće u vašem tanjiru nego u vazduhu koji udišete. No, da vam ne zgadim jelo, nije mi to namera, uzmite neku 'neprskanu' jabuku, sa uživanjem je grizite i uživajte u šarama na nebu, i zahvalite se postojanju avio letova na tome.

Ono što ne želite da zante jeste da se iz aviona svašta nešto ispušta, što neminovno, pre ili kasnije, pada na zemlju, uključujući čak i razni otpadni materijali tipa fekalija (čelične ptice i kake u letu). Poznat je slučaj neobične ledene sante koja je osamdesetih godina pala kod Rožaja (mislim da je o tome pisala i tadašnja Politika). Stručnjaci RHMZ Srbije su uzeli uzorak te ledene sante i ispostavilo se (što ne piše u novinama) da ima dosta amonijaka, pa čak i urina. Najzad, razjašnjeno je tako što je neki komercijalni let (kao) slučajno ispustio takav otpad iznad relativno naselejnog (umesto nenaselejnog) područja. Eto, ima i toga.

Nadam se da sam neke urbane legende koje su ovde navedene bez mnogo čvrstih osnova razbijene u samom početku. To mi je moderatorska dužnost.

:selam:
Ja mislim da su to ipak eksplozije supernove.
Jer, ja imam jedan mladez iz koga stalno raste neka dlaka. Ja je odsecem, a ona izraste. E sad, cudno mi je sto ona raste na bas tom mestu, a na drugom mladezu ne raste. Onda sam zakljucio da je Betelgez eksplodirao jer sam jednu istu takvu dlaku video kod coveka na ulici.
Nisam znao da je eksplodirao!? :rofl:
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 22. Oktobar 2012. u 12:26
Nije, ali ja osetim da jeste.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: Ljubiša 22. Oktobar 2012. u 12:32
Nije, ali ja osetim da jeste.
Uuu blago tebi ... 'el može neki precizniji podatak ... kol'ko ono treba svetlosti da stigne od njega do nas ... 600 godina??? ... možeš li bar približno reći "na kojoj je godini"? Čisto da znam da izglancam teleskop do tada! ;D
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 22. Oktobar 2012. u 12:44
Za to cu vec morati da konsultujem neke vise entitete :)
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 22. Oktobar 2012. u 13:18
Tako je, tragovi i sirenje glasina da su otrovi je laz.To je normalna pojava koja oduvek postoji.Ponekad ih ima vise jer je gust saobracaj.Ljudi imaju eventualne probleme zbog lose ishrane itd. a zajednicki simptomi su slucajnost.Verovatno su te dezinformacije vezane za tragove namerno proizvedene, jer ne postoje ili ne onako kako ih lazno predstavljaju da su otrovi itd?  ps. nemojte sada kontru.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zec 22. Oktobar 2012. u 18:48
To ces i sam da vidis,  sve je napisano jos odavno o tome sta to znaci u med. literaturi.Sta je uzrok, ne znam.Vodim brigu o zdravlju, imao sam zdrave nokte do pre 6 god. pocelo je sa tim promenama , video sam i kod drugih, potpuno identicne tj. nastale u istom momentu, pa sam normalno zainteresovan sta je uzrok i moguce zalecenje?Pitao sam neke lekare i dobio odgovor; intoksikacija (zracenje i chemtrails) mada, sumnjao sam na prirodne uzroke ; sunceve erupcije, ali posto je ucestalo a nije bilo toga to je odbaceno.Nije problem u noktima, vec o stanju u organizmu gde su nokti samo simptom.

Opet se spominju nokti????!!!!Majko mila...e posto idem u medicinsku,da ti dam knjigu iz patologije??Ima o noktima na oko 3 stranice. O oboljenjima njihovim i promenama.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: Пролазник 10. Novembar 2012. u 20:51
Поздрав свима. Пратим дискусије али сада се први пут јављам, иритиран надобудним ставовима појединаца који све знају.

Овде су два дела једног документарног филма (српски превод), у коме амерички научници говоре о својим истраживањима на дату тему. Ако их погледате, видећете да су хемијски трагови реалност и да су део одређених пројеката и нису никаква тајна нити измишљотина. Напротив, о њима јавно говоре они по чијем налогу и настају, али о томе више у самом филму.

Zašto, za ime sveta, prskaju? (Why In The World Are They Spraying?)
http://vimeo.com/52850837#at=0

Čime li nas to prskaju? (What In The World Are They Spraying)
http://vimeo.com/36923185#
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: Ljubiša 11. Novembar 2012. u 16:18
Поздрав свима. Пратим дискусије али сада се први пут јављам, иритиран надобудним ставовима појединаца који све знају.

Овде су два дела једног документарног филма (српски превод), у коме амерички научници говоре о својим истраживањима на дату тему. Ако их погледате, видећете да су хемијски трагови реалност и да су део одређених пројеката и нису никаква тајна нити измишљотина. Напротив, о њима јавно говоре они по чијем налогу и настају, али о томе више у самом филму.

Zašto, za ime sveta, prskaju? (Why In The World Are They Spraying?)
http://vimeo.com/52850837#at=0

Čime li nas to prskaju? (What In The World Are They Spraying)
http://vimeo.com/36923185#
Kao prvo, dobro došao na forum. Više bih voleo da si prvi post ostavio na nekom drugom mestu, al' šta da se radi.
Svaka aktivnost čoveka ima svoju posledicu i to je neminovno. Ti veruješ u to "prskanje" i to je tvoj izbor i nemam nameru da te ubedim u suprotno. Meni samo jedna stvar nije baš najjasnija u vezi sa ovom temom. Recimo Mali Pera je zagovarač i idejni tvorac ovog "prskanja". Gde živi Mali Pera? Koji vazduh diše? Kojom Zemljom hoda? Koje voće i povrće jede? Gde je tu logika?
Iskren da budem, uspeo sam sebe da nateram da odgledam možda desetak minuta filma. Puno se tu analiza pominje ... sve "zvanične", a sve sa nekih sajtova? Pa jel' postoji papir sa zvaničnim potpisom onoga koji je analizu uradio i pečatom instituta ili firme i sl. Nešto nisam video tako nešto, nego samo "Ja sam lično radio analizu...". Pa prijatelju što nisi snimao najzanimljiviji deo? Vidim pozivaju se i na Vikipediju ... svi znamo kako Vikipedija funkcioniše. Lično sam uređivao nekoliko stranica.  :smartass:
E da, ono osušeno drveće je veoma interesantno. Da su došli u Srbiju, ove godine bi mogli snimiti gomilu skoz osušenih i poluosušenih stabala! Tako je to kada je hladna zima ... ili je nešto drugo u pitanju? :neznam:
... da ne nabrajam dalje ... da sam gledao do kraja, ko zna šta bi još našao. :-X
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: Stefano 12. Novembar 2012. u 21:33
http://tangosixblog.com/2012/11/09/kad-novosti-sire-paniku-chemtrails-advokati-novinari-i-ostale-psihopate/
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: ivanb 13. Novembar 2012. u 00:46
Danas, tj. juče je bilo prilično mnogo tih tzv. chemtrail-ova na nebu. Razni "stručnjaci" zvone o tome kako nebom širom sveta lete neobeleženi avioni i zaprašuju nas. Međutim, postoje sajtovi kao npr. www.flightradar24.com i www.planefinder.net na kojima možete u realnom vremenu pratiti avione širom sveta sa podacima o tome kojoj kompaniji pripadauj, o trenutnom položaju, brzini, visini, kursu. Ja još nisam primetio da neki avion koji je proleteo iznad nas nije evidentiran na tim sajtovima. To su sve komercijalni redovni i čarter letovi, pa ne verujem da nas oni zaprašuju.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 13. Novembar 2012. u 00:49
Moram da napomenem da se na FlightRadar ne vide svi tipovi aviona. Jednostavno, neki modeli nemaju odgovarajuce uredjaje za pracenje, kao stu su recimo ATR72 ili gomila tih manjih, starijih aviona.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: Zika 12. Maj 2013. u 17:11
Evo na sta sam nabasao danas na facebook-u  :o
http://www.youtube.com/watch?v=ESYVMAZSyiM

Ima jos par snimaka na youtube o ovome, jedan je uploadovan pre vise od godinu dana..
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 13. Maj 2013. u 11:20
Kada bih imao par hiljada dolara za bacanje, na nebu bih napisao "Evo vam ga na".

http://www.sky-writing.com/
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 15. Maj 2013. u 00:01
Da to su carter letovi, evo kod mene u mom malom mestu u predgradju je mirno nebo jer nema redovnih linija ali kada je pijac u Smederevskoj Palanci i Mladenovcu celo nebo je prosarano.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 16. Maj 2013. u 10:41
Hehehe :)

(http://i.imgur.com/rI6o1rHl.jpg)

http://www.huffingtonpost.com/2013/05/15/how-do-i-land-skywriting_n_3276795.html
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: Zika 18. Maj 2013. u 12:57
 ^^ ^^

Aaaa... :D Tacno znam sta bih ja napisao  ;D
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: Djordje...storm chasers.... 04. Jun 2013. u 20:28
Sta mislite o ovome :?: :?: :
То што је прошле године штета само у пољопривреди била већа од 4 милијарде долара, што је на стотине младих људи (25-30 год.) умрло у епидемији напрасних (изненадних) смрти, што је na десетине хиљада и хиљада људи оболело од најразличитијих болести, неке које воде и смртном исходу, то никог не забрињава.

Ово је кључни доказ да се над Србијом спроводи геноцид и екоцид. Убијају се људи и остављају непознате последице по будућа покољења, загађују се и уништавају плодна поља после чега ће на њима моћи да се гаје само генетички модификоване (измењене) културе (ГМО), а ми ћутимо. :pop:
 :pop:
http://srbin.info/2013/06/saopstenje-za-javnost-o-vestacki-izazvanoj-promeni-vremena-i-trovanju-stanovnistva/  :oboze:
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zec 04. Jun 2013. u 22:33
Боље да не кажем шта мислим о овоме, било би превише вулгарно.  :-[  :twisted:

Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 06. Jun 2013. u 09:25
Cekaj malo, ovo je sve suprotno onome sto se prica o tragovima.
Prica se o tajnim avionima, o neobelezenim avionima, o tajnim aerodromima, o svakakvim stvarima, a sad odjednom imamo avion koji snima i salje svoju poziciju u realnom vremenu, ima registarski broj i u aktivnoj je civilnoj sluzbi :)
Nesto se tu nikako ne slaze.

Mislim, kada su u pitanju letovi sa Flight Radara, bar je lako utvrditi o kakvom avionu se radi - i da, naravno da to niko nije uradio. Ni za ovaj, ni za bilo koji drugi let.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 06. Jun 2013. u 09:51
 Ove god. u jezeru Ada Ciganlija nema vise zivota, tu i tamo pluta neka uginula riba, nema vise jata mladji u plicaku, biljke pozutele trule, pecarosi vrebaju jos poneku veliku sto se pracakne na povrsini u borbi za vazduh.I pored negiranja proslogodisnje kampanje zaprasivanja posledice kiselosti su tu, @zec strpljivo cekamo med. objasnjenje zasto su nam svima  nokti zadnjih 6-7god. izgleda kao u narkomana sa  starackim borama i poprecnim prugama za razliku od zdravih sjajnih i glatke povrsine?
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 06. Jun 2013. u 10:00
Sad sam malo detaljnije analizirao onaj let, bio sam previse radoznao...

Prvo mi je bila cudna putanja - potpuno nasumicna, neko ko zeli nesto da zaprasuje mora da ima efikasniji i prakticniji pristup. Onda sam video da se avion menja visinu, od 10 000m spusta se na 5000 metara, menja brzinu, leti brzinom ispod 400kmh i spusta se do sve do 226kmh, sto je na granici brzine stolinga za B737
Pogledao sam oznaku leta - FPO101T i stvari su bile jasnije - oznaka T u broju leta znaci tehnicki test - sto znaci da je avion verovatno bio na servisu i da je ovo bio probni let. To objasnjava nasumicnu putanju, menjanje visine, kao i malo brzinu.

@avalamilan
Koliko se secam, to sa noktima je trebalo da poblize objasnis jos prosle godine, a ti to nisi uradio. Sve sto imas je tvoja prica kako su "svima nama nokti ovakvi ili onakvi". Meni nisu, a nisu ni ljudima iz mog okruzenja. Dakle, prvo dokazi da su "svima nama" nokti takvi, a onda dokazi da se to desilo u isto vreme, pa tek onda mozemo da predjemo na utvrdjivanje uzroka.

PS
Ne znam gde si ti video pozutele biljke, napolju bole oci od zelene boje...
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 06. Jun 2013. u 10:16
Poptpuno razumem tvoj stav Zaraza zasnovan na posluhu u smislu negiranja stvarnosti kakva jeste, to nece nazalost oziveti jezero na Adi i povratiti zdravlje stanonistva.Dokaza za nokte nema iako su takvi kakvi jesu, nema sertifikata sa pecatom da je bilo necega pre nekoliko meseci pa vecina ima promenu po sred nokta palca ruke od kako medicina kaze trovanja.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zec 06. Jun 2013. u 10:22
Тако медицина НЕ КАЖЕ. А детаљан пост о свему овоме ће овде бити објављен за викенд.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 06. Jun 2013. u 10:23
Zdravlje stanovnistva je ugrozeno mnogo opipljivijim, realnijim i ozbiljnijim stvarima od nekih imaginarnih tragova po nebu. Samim tim je lakse sanirati posledice ili izvrsiti prevenciju. Oni koji su zaista ozbiljno narusenog zdravlja bi skakali od srece da imaju hebenu liniju na noktu.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 06. Jun 2013. u 10:38
Re zec; imam u kucnoj biblioteci med. enciklopediju od 10 tomova gde je detaljno opisano sve na tu temu kao i obilje info po netu pa mozemo da rasvetlimo misteriju za vikend.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: bojan_ferrari 06. Jun 2013. u 13:16
Moram i ja da se umešam.Mediji su počeli sve više da pišu od chemtrailsovima,haarovima i gmo hrani...

I da je istina i da nije,ljudi to shvataju kao šalu.Smešno im je.Preuvečali su neke stvari oko haarpa i suše u Srbije to stoji,ali da se vrše eksperimenti u atmosferi istina je.Kad je vedro vreme uglavno kreće iživljavanje nad nebom.Lete kao nenormalni formirajući guste tragove.Oni mogu da od vedrog jutra naprave sivilo u toku dana da mi nismo ni svesni.Niste slušali Nikolu Aleksića.Svi misle da je on lud.Lud je narod koji ne shvata neke stvari.Kad samo se setim leta i kraj septembra prošle godine kad je upeklo.Šibali su avioni ko nenormalni.Tretirali su atmosferu za medelju.

Ovo su kondezacioni tragovi? Kažu ljudi da,da....

http://www.dodaj.rs/f/1L/cC/4iFP2NK5/1.jpg
http://www.dodaj.rs/f/E/mK/1QEw0gdc/2.jpg
http://www.dodaj.rs/f/3x/sY/1jOIler4/3.jpg
http://www.dodaj.rs/f/1u/12E/3h98z8Lz/4.jpg



Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 06. Jun 2013. u 13:44
Da, to su klasicni contrails oblaci. Za svaki od tih aviona mogao si da konsultujes flightradar, da ih pogledas dvogledom, da oslusnes njihove komunikacije i video bi da nema ni neobelezenog ni tajnog aviona....ali, mogu da se kladim da ti to nisi uradio.

Sto se tice Aleksica, on je pozivao da se obaraju putnicki avioni, oni za koje on misli da "zaprasuju". Toliko o njemu.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 06. Jun 2013. u 14:36
I amerikanci su priznali da zaprasuju zbog programa 500m. stanovnika pa nam zaraza objasni kako to da si zdrav i tvoji prijatelji (nemate promene na noktima itd.),  da i nas nekolicina sa ovog foruma i nasi najmiliji obezbedimo mesto u tih 500miliona.Sem sto negiras da li pijes neki antidot ili sirup pa si savrsenog zdravlja, otkri nam tajnu, bili bi ti veoma zahvalni?
http://facebookreporter.org/%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B1%D1%81%D0%BA%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%82%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D0%B4-%D0%B4/ (http://facebookreporter.org/%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B1%D1%81%D0%BA%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%82%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D0%B4-%D0%B4/)
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 06. Jun 2013. u 14:43
Citat
I amerikanci su priznali da zaprasuju zbog programa 500m.
Gde su priznali?
Da vidim neki zvanican dokument o tome, da vidim to "priznanje" njihove vlade ili vojske ili kog vec tela.

Citat
tanovnika pa nam zaraza objasni kako to da si zdrav i tvoji prijatelji (nemate promene na noktima itd.)
Sem sto negiras da li pijes neki antidot ili sirup pa si savrsenog zdravlja, otkri nam tajnu, bili bi ti veoma zahvalni?

Ocigledno se hranim zdravije od vas. Ne pijem lekove, osim bas kad mora, jedem voce, jedem meso, jedem povrce. Od svega po malo i umereno. Bavim se sportom i provodim vreme na vazduhu.

Pored toga, nosim odgovarajuci slem:
(http://3.bp.blogspot.com/-YlcLOl0Bm3c/T5S1EUgLwvI/AAAAAAAAA1M/UdnM3YBhL6c/s1600/tin-foil-hat.jpg)
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 06. Jun 2013. u 15:10
 E sad si me nasmejao, sta ce ti alu folija glavi i kucnom ljubimcu kada haarp to probija kao od sale mada, mozda smanji uticaj najblize antene od mobtela?Kako nije objavljeno kada je uklesan tekst o tome u kamene blokove u usa i ocigledno se sprovodi mada, moram priznati da mi se svidja tvoj stav o nepostojanju svega toga jer ima smisla u nekom drugom pogledu, i bez alu folije postoje vise sile koje nam obezbede zivot u zdravlju?
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 06. Jun 2013. u 15:12
Gde je objavljeno?
Da vidim.
Gde pise da avioni ispustaju hemikalije radi ubijanja stanovnistva.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 06. Jun 2013. u 15:18
U linku datom u ranijem postu u izvestaju sindikata policije citat"Бела кућа, после 16 година негирања, признала је пре два дана да постоји светски тајни програм којим се манипулише атмосфером, и то помоћу авиона који остављају дуготрајан траг, а који се, кад падне на земљу, претвара у паучину. Тиме је потврђено писање Курира из јула ове године да нас необележени авиони запрашују отровима.
Постојање тајног пројекта јавности је открио Џон П. Холрен, кога називају царем научником Беле куће. Он је признао да је атмосфера третирана баријумовим солима, алуминијум-диоксидом и другим отровним једињењима. Иако је свету открио да постоји тајни пројекат, Холрен није навео чему он тачно служи."
  Pravio sam i ja taj slem od alu folije doduse bez rogova i da li ima uzemljenje i kako zastiti prostor u kome se najvise boravi od elm zracenja (nekakav Faradejev kavez isl)?
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 06. Jun 2013. u 15:35
pusti ti kurir i izvestaje raznih organizacija.

Da vidimo gde je to Bela kuca priznala. ako jeste  onda o tome postoji zvanican zapis, konferencija za stampu, saopstenje  sta god....Gde su?
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: beket 06. Jun 2013. u 16:36
joj bre, čime se vi ovde bavite... bela kuća i kurir?! fala lepo!

zamolila bih admine da zaključaju ovu temu (ili čak obrišu) - ovo nikako ne spada u ono što ja podrazumevam pod meteorologijom, a ako grešim - obrazložite!

ne vidim tu ništa "zanimljivo", to su neke fuj teorije zavere...
(možda bolje samo premestiti u pričaonicu, ovo je stvarno tralala)
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 06. Jun 2013. u 16:55
 Postavljeno je pitanje o zvanicnom dokumentu o zaprasivanju na jednom forumu od 4000clanova i ocekuje se link ako ga ima?Kakve veze ima geoinzinjering sa meteorologijom i klimom, tu vec ima zvanicnih sajtova gde se opisuje sejanje cestica iz vazduha u smislu pravljenja kise itd. tako da ima smisla u ovoj rublici?
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: beket 06. Jun 2013. u 17:17
sejanje cestica iz vazduha u smislu pravljenja kise itd. tako da ima smisla u ovoj rublici?

što se mene tiče, bilo bi lepo kad bi se jednog dana moglo i to: kontrolisati i preusmeravati te kiše i oblake tamo gde su potrebniji i gasiti ih tamo gde bi naneli štete... nemam ja pojma o tome, ali sasvim je moguće da se odavno rade razni eksperimenti itd.

kako god bilo, neozbiljan je svako ko navodi nepouzdane izvore, bez obzira o čemu se radilo -
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: Stefano 06. Jun 2013. u 17:53
ali da se vrše eksperimenti u atmosferi istina je.
Koji?
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 06. Jun 2013. u 19:16
Dakle, zaraza je trazio zvanicni dokument i jedan clan od 4000 sa foruma se potrudio i nasao, doduse nije overen pecatom danasnjeg datuma (gde to treba da se uradi u opstini, mesnoj zajednici?);
http://www.fas.org/sgp/congress/2001/hr2977.html (http://www.fas.org/sgp/congress/2001/hr2977.html)
http://intellihub.com/2013/06/05/geoengineering-terminated-worldwide/ (http://intellihub.com/2013/06/05/geoengineering-terminated-worldwide/)
http://downloads.climatescience.gov/sap/sap2-3/sap2-3-final-report-all.pdf (http://downloads.climatescience.gov/sap/sap2-3/sap2-3-final-report-all.pdf)
http://rezn8d.net/2013/03/23/operation-clarity-the-end-of-chemtrails/ (http://rezn8d.net/2013/03/23/operation-clarity-the-end-of-chemtrails/)
http://chemtrailsplanet.net/2013/02/20/1958-documents-link-chemtrails-to-trimethyaluminum-in-jet-fuel/ (http://chemtrailsplanet.net/2013/02/20/1958-documents-link-chemtrails-to-trimethyaluminum-in-jet-fuel/)
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 06. Jun 2013. u 19:34
Linkove ja dala Srbian Skvo; Mozda i ima pecata nisam obracala mnogo paznje na nekim od doc :)Ali neki od doc su direktno sa vladinih sajtova pa ko hoce moze da proveri pod brojem protokala pod kojim se vode ... Elem ko hoce nadje nacin ko nece sta mu mogu. Ako zelite jos info na tu temu @stefano mozda dobijete jos sajtova od vlade vezanih za geoinzinjering?
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 06. Jun 2013. u 20:04
Ok.
Za sada smo zakljucili da nikakva zvanicna izjava o tragovima ne postoji i da je to obicna izmisljotina onih koji zagovaraju ovu teoriju i zele da izazivaju paniku medju narodom.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zec 06. Jun 2013. u 21:52
Добро је познато да људи константно муљају и измишљају свакојаке теорије завере помоћу којих манипулишу људима без мозга. То и јесте истина, јер поред тога што не познају материју о којој говоре, још и у све то уплићу своје виђење ствари које је ограничено и тотално глупо.
А онда настаје домино ефекат па се заглупе широке народне масе, па те исте масе људима са знањем испирају мозак. Наравно, путем данашњег најмоћнијег оружја - медија.
Данашње теорије завере су климатске промене, антенски системи, запрашивања, Нибиру и остале савремене бабароге. Међутим, људи прочитају часопис и они већ све знају и праве се паметни.
Препоручујем свим људима који шире теорије завере о манипулисању временом да науче нешто а самој атмосфери, а и остале ствари како би увидели како све у њој функционише, јер ово што пишу, завереници таквих теорија, је смешно, а и жалосно у крајњем случају.
А и на крају крајева свако има неки свој став, а ставове је тешко мењати код тврдоглавих људи који контријају утолико жешће, колико је њихово знање мање или га уопште немају. Али, бар могу да то своје мишљење задрже за себе, из разлога што ни сами не знају зашто тако мисле.

П.С.

Ја имам нормалне нокте, а и сви људи у мојој околини са којима се дружим такође имају, а неки можда  и ситније проблеме. Наравно, то није последица никаквих запрашивања, већ начина живота и разних других фактора који су углавном ендогеног порекла. А сада заиста препоручујем свима који мисле да на њих делују ти лажни гасови или паре, па да су им чудни нокти, нека се мало боље упознају са грађом, улогом и основним детаљима у вези ноктију. А после тога и целим организмом. Ово, бар мени, постаје безвезна расправа.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: bojan_ferrari 07. Jun 2013. u 02:02
Koji ?
Geoinženjering

http://vimeo.com/25488180

Ljudi,ako mislite da su ovo normalni kondezacioni tragovi varate se!

http://www.dodaj.rs/f/2Z/2X/183J6IZs/5.jpg
http://www.dodaj.rs/f/34/Ek/UnBsElI/6.jpg

Zašto toga nije bilo pre desetak godina i ranije?
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 07. Jun 2013. u 08:23
Naravno da je bilo, samo tada nije bilo toliko online ljudi, drustvenih mreza, pa ni histerije oko toga.

Evo iz WW2

(http://www.worldwar2pilots.net/crowley-fitercontrails.JPG)

(http://depletedcranium.com/B171944withfighers.jpg)

(http://goodsky.homestead.com/files/B17trails.jpg)

(http://www.retronaut.com/wp-content/uploads/2011/06/Watching-a-dogfight-between-American-and-Luftwaffe-planes.jpg)

Na poslednjoj slici ces primetiti iste strukture kakve se danas proglasavaju neobicnim.
Uostalom, da smo na nekom poljoprivrednom forumu pa i da se natezemo oko tipa oblaka...ali ovo je ipak meteo forum :)
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 07. Jun 2013. u 18:53
Izvini, da li si otvarao linkove koje sam dao u kojima stoje cudesna tri slova org i gov, obzirom da si potom napisao da nema zvanicnih podataka.Pogledajte opet linkove iznad u ranijem postu sa oznakama org i gov, mislim da ce onda biti sve jasno.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 07. Jun 2013. u 19:12
Pregledao sam ja to. I nema nista - doduse mozda sam preskocio, pa bi mogao da citiras deo u kome se govori o tome da je US vlada priznala da zaprasivanjem iz aviona zeli da smanji populaciju.

Druga stvar je sto ono nisu zvanicni nego nezavisni izvori - dakle NI JEDAN link ne vodi ka americkoj vladi ili vojsci.

Treca stvar je sto si potpuno pobrkao neke stvari sa ovom temom...\

Nego, pade mi na pamet nesto...da li si se obratio lekaru zbog tvog "problema" sa noktima?
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: beket 07. Jun 2013. u 19:12
ne znam za "gov", ali za "org" znam: imam ja takva dva sajta, lično ih uređujem i plaćam: tu svako može da piše šta mu je volja, tj. šta se meni sviđa...

... internet je odavno postao đubrište naše kulture! (ako je to ikad bila)
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 07. Jun 2013. u 19:22
 I ovo nema veze sa zaprasivanjem i klimom, najverovatnije sve izmisljeno;
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2013&mm=04&dd=27&nav_id=709049 (http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2013&mm=04&dd=27&nav_id=709049)
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: beket 07. Jun 2013. u 19:32
I ovo nema veze sa zaprasivanjem i klimom, najverovatnije sve izmisljeno;
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2013&mm=04&dd=27&nav_id=709049 (http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2013&mm=04&dd=27&nav_id=709049)

dečko, nema više autoriteta na ovom svetu, moraš sve svojom glavom...
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 07. Jun 2013. u 19:34
@avalamilan
Kao sto rekoh - pomesao si neke stvari.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 07. Jun 2013. u 21:07
Re @zaraza;"Nego, pade mi na pamet nesto...da li si se obratio lekaru zbog tvog "problema" sa noktima? "
  Jesam prosle god. odgovor dr je bio;znam za tu pojavu primetila sam i ranije....(nastavak vam se ne bi svideo jer nema pecata).
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zec 07. Jun 2013. u 21:46
Да би ти тврдио да постоји манипулација временом најпре мораш темељно да се упознаш са свим узрочно - последичним везама које владају у овој нашој провидној, али врло слојевитој атмосфери.

А када се упознаш схватићеш шта је истина, а шта лаж.


I ovo nema veze sa zaprasivanjem i klimom, najverovatnije sve izmisljeno;
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2013&mm=04&dd=27&nav_id=709049 (http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2013&mm=04&dd=27&nav_id=709049)

О овој манипулацији временом је глупо и говорити, јер то нека манипулација и није. А поготово не манипулација климом. Треба разликовати ВРЕМЕНСКУ ПОЈАВУ и КЛИМУ.
Ова наша планета, Земља,  се понаша готово као савршени кондензатор. Проблем настаје када се њен еликтрицитет усталаса. У таквом случају вероватно се само мали део вибрационе енергије изгуби у простору у облику дугачких, етарских, зрачења. Највећи део енергије потроши на молекулске сударе и одлази у простор у облику кратких топлотних, и можда, светлосних таласа. А самим тим како су и ферквенција таласања и потенцијал веома високи, енергија претворена у топлоту миже бити врло велика. Пошто густина може бити неједнака на разним местима, било услед неправилности Земље, било због разних околности у атмосфери, учињени ефекти ће с места на мест бити другачији. Тим путем се могу изазвати велике промене у температури и притиску. Али, далеко је данашња наука, по питању овога, до тога. Тако да су све ово ситнице које људи ем што не разумеју, ем их се плаше и шире их као изуврнуте информације.


Izvini, da li si otvarao linkove koje sam dao u kojima stoje cudesna tri slova org i gov, obzirom da si potom napisao da nema zvanicnih podataka.Pogledajte opet linkove iznad u ranijem postu sa oznakama org i gov, mislim da ce onda biti sve jasno.

Није све тачно што пише на Интернету, јер је он пун клопки, нетачних информација и којекаквог ђубрета од информација по питању свих сфера живота. Науке поготово.

Re @zaraza;"Nego, pade mi na pamet nesto...da li si se obratio lekaru zbog tvog "problema" sa noktima? "
  Jesam prosle god. odgovor dr je bio;znam za tu pojavu primetila sam i ranije....(nastavak vam se ne bi svideo jer nema pecata).

Волео бих да напишеш дијагнозу.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: avalamilan 07. Jun 2013. u 23:07
Re Zec;"Волео бих да напишеш дијагнозу." To pitanje je postavljeno na jednom forumu sa datom slikom i morao bih da trazim taj odgovor unazad po fb od prosle god. sto je nemoguce zbog puno info i clanova na toj strani (oko 10000) radilo se o Reilovoj ili Mesijevoj prugi nastaloj negde u Martu ili Aprilu prosle god. Slazem se za ostalo sto si naveo.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: Stefano 07. Jun 2013. u 23:17
Geoinženjering
http://vimeo.com/25488180
Ovo je onaj pravi "teorija zavere po defaultu" video. Tako da ga uopšte ne uzimam kao relevantan izvor.

Imam pitanje za haarp ekipu: je l' su chemtrails eksperimenti rezervisani samo za "zemlje trećeg sveta" ?
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: zaraza 07. Jun 2013. u 23:44
Re @zaraza;"Nego, pade mi na pamet nesto...da li si se obratio lekaru zbog tvog "problema" sa noktima? "
  Jesam prosle god. odgovor dr je bio;znam za tu pojavu primetila sam i ranije....(nastavak vam se ne bi svideo jer nema pecata).

Naravno da je primetila ranije.
Promene na noktima su nesto sto se desava kod gotovo svakoga i nekom periodu zivota.
Poenta je u tome da li si isao na neke analize, na neke testove, da vidis da li ti fali nesto u ishrani ili da li to odslikava neki realni problem.
Ako da, to i dalje ne znaci da su krivi avioni koji lete okolo.
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: Marko_bg 14. Jun 2013. u 14:46
http://www.njuz.net/srbiju-ocekuje-dobra-poljoprivredna-godina-zbog-kvara-na-haarp/

Ето одговора због чега ове године нема суше  ;D
Naslov: Odg: Hemijski tragovi aviona
Poruka od: Morales 15. Jun 2013. u 14:16
Ahahahahhaha....Kakav sarkazam :D
Naslov: HAARP
Poruka od: Tornado 16. Jun 2013. u 22:46
Otvorio sam ovu temu u nameri da cujem vasa misljenja o ovim antenama koje su postavljene i u nasoj zemlji. Da li su stvarno toliko mocne ili su to malo "naduvali" novinari?
Naslov: Odg: HAARP
Poruka od: Dejo 16. Jun 2013. u 22:49
Postoje 2 teme o kojima se priča o tome

http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=2316.0

http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=2029.0

Tamo možeš pročitati raznorazne komentare.

 :locked:
Naslov: Odg: HAARP
Poruka od: Tornado 16. Jun 2013. u 23:00
Ok,hvala. Nisam video da vec postoje teme o HAARP-u.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Dejo 17. Jul 2013. u 20:35
http://www.mondo.rs/a598784/Info/Svet/Zatvoren-HAARP-sta-ce-sada-teoreticari-zavere.html
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 25. Jul 2013. u 07:37
Nije zatvoren zbog finansijskih problema:

http://www.njuz.net/haarp-prinuden-da-zatvori-postrojenje-u-barajevu-zbog-krade-bakarnih-antena/
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Nele 26. Jul 2013. u 22:48
Pre izvesnog vremena su me kontaktitrali vezano za HAARP. I u periodu nakon toga, napravio sam sijaset uredjaja koji bi mogli posluziti u ovu svrhu. Kako sam prethodno vec radio u oblasti slusanja vrlo niskih frekvencija, sve to nije bio veliki problem. Bas u tom periodu, snimao sam i Sumanovu rezonancu u vise navrata, pa je ovaj dodatak za koji sam zamoljen bio nekako uz put.

Elem, godinama slusajuci niske frekvencije, nisam primetio nista nenormalno vezano za ove opsege. Sta vise, nista izmereno sto bi se konkretno odnosilo na bilo koji ozbiljan izvor ovakvih talasa, a jos manje nekakvih koji bi mogli uticati na okolinu ili ljude.

Vrseci merenja na raznim tackama u nasoj zemlji sa novom opremom, ustanovio sam da je daleko veci problem recimo Beogradsko naselje Bezanijska Kosa. Da, na iznenadjenje onih koji mozda o tome uopste nisu razmisljali. U pitanju su dalekovodi koji okruzuju naselje. Kada sam prvi put prolazio tuda, naveden mernim instrumentima, umalo ne padoh u nesvest kada sam video sve ono.

Sta vise, zgrade koji se nelaze u okolini, napravljene su sa velikom kolicinom celika u zidovima, tako da je covek u pravom pravcijatom magnetnom polju. Uradio sam jos dosta merenja, da ne duzim. U svakom slucaju, umesto da se govori o pravim opasnostima, prica se napamet...zato sam prvenstveno odvojio vremena za sve ovo i uradio merenja.

Zakljucak: u Srbiji ne postoje nikakve "zle antene" niti bilo sta sto bi uticalo na nasu okolinu. Ovo mogu reci najdirektnije mereci. Jer glasinama nije verovati dok se ne potvrde. A nisu se potvrdile. Ljudi koji se nalaze u okolini Barajeva (snimao sam i tamo), su poljoprivrednici koji su nekako naprasno odjednom poceli da "osecaju" da nesto ima...OK pomislio sam, da proverimo taj osecaj.

Inace sam godinama u kontaktu sa ljudima koji regulisu rad HAARP sistema, nije nista neuobicajeno u pitanju, ali...prica naraste vremenom.

Ako bude interesantno, napisacu i postaviti slike onoga sto sam snimio, svakako je u planu, ovde ili na nekom drugom mestu, pa svako moze prosuditi sam.

Sutra sam citav dan u Barajevu i Ducini :)
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: ciklon 27. Jul 2013. u 00:26
Hvala ti Nele na ovom tekstu, veoma zanimljivo.
Meni je interesantnija ona prica sto si spomenuo na Bezanijskoj kosi. Ima toga kod nas jos dosta...
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Nele 27. Jul 2013. u 10:32
Da, kako si i rekao...nazalost, dosta je toga jos naokolo...:(
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 27. Jul 2013. u 14:36
Nele, ovo je odlicno, medjutim, bilo bi dobro da napravis nekakav dokument koji potvrdjuje to sto si rekao. Znaci, rezultati merenja, lokacije, opis uredjaja itd. Tek tada moze da ima nekakvu naucnu vrednost.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Stefoo 27. Jul 2013. u 17:57
http://matrixworldhr.wordpress.com/2013/02/28/znanstvenici-nrl-a-stvorili-guste-umjetne-oblake-plazme-u-ionosferi-uz-pomoc-haarpa/
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: zaraza 28. Jul 2013. u 02:02
Obozavam kada ovi pseudonaucni portali prenose prave vesti :)
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Nele 01. Avgust 2013. u 20:36
Nele, ovo je odlicno, medjutim, bilo bi dobro da napravis nekakav dokument koji potvrdjuje to sto si rekao. Znaci, rezultati merenja, lokacije, opis uredjaja itd. Tek tada moze da ima nekakvu naucnu vrednost.

Naravno, bice objavljeno u casopisu svakako, pa cu okaciti link...kao i do sada.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Marko_bg 03. Oktobar 2013. u 00:58
Одбегли амерички обавештајац Сноуден говори о хемтрејлу и ХАРП-у. Текст је на сајту Новости али је преузет из Трећег ока, па ето кога занима.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/reportaze/aktuelno.293.html:456965-Kemtrejlsi-i-HAARP-tajno-oruzje-SAD

Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Stefano 06. Novembar 2013. u 11:17
Kako ekonomska računica i zdrav razum pobijaju chemstrails teoriju (http://www.crometeo.hr/profesionalni-pilot-za-crometeo-hr-kako-ekonomska-racunica-i-zdrav-razum-pobijaju-chemstrails-teoriju/)
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Stefano 19. Novembar 2013. u 21:15
Tačno prognozirao nastanak dugotrajnih avionskih tragova, pa zamoljen napustiti Facebook grupu (http://www.crometeo.hr/crometeo-clan-tocno-prognozirao-nastanak-dugotrajnih-avionskih-tragova-pa-izbacen-iz-facebook-grupe/)
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Darko_9 11. Januar 2014. u 18:02
Nove nebuloze http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/511/Zanimljivosti/1492927/Gre%C5%A1ka+na+%22HAARP%22-u%3A+Umesto+Srbije+zaledili+SAD!.html
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Ljubiša 11. Januar 2014. u 18:09
Buahahaha ...  :histerija: ... taj Popovič je sigurno "naše gore list" pa im ga ...  :super:

Šalu na stranu, navikao sam da ovakve vesti prenose "Kurir", "Alo" i slični ... međutim, RTS ...  :lool:
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Kimi 11. Januar 2014. u 18:14
Kako sam se slatko smejao dok sam čitao ovo :lol: :lol: :lol:
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Ljubiša 11. Januar 2014. u 18:16
 ^^ Baš! ???
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Profiamater 09. Februar 2014. u 10:20
http://www.kurir-info.rs/otkrivena-najstroze-cuvana-tajna-lazni-sneg-u-sad-je-deo-vojnog-udara-cilj-je-sirenje-nove-kuge-clanak-1218659

 :nelupaj:  :nelupaj:  :lmao:  :lmao:

Pavloviću, čuvaj se  ;)

Za "ljubitelje" čuvenog HAARP-a koji je "tu negde kod Barajeva" ovaj tekst verovatno ima "naučnu vrednost" a nama ostalima služi za  :rofl:
Eto, neko je ipak "rešio" da se "ne truju samo Srbi" nego je "udario" i na USA  ;)
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Sofronije 11. Februar 2014. u 18:08
Citat
U njemu se, naime, nalaze različiti polimeri, jedan je beli "čaršav" sa rupicama u kojima se nalaze živi organizmi kao i  osiromašeni uran kome je zadatak da spoji žive organizme sa neživim stvarima, kako bi se napravila nova vrsta jednoćelijskog organizma to jest nanoroboti. U snegu se oslobađaju gasovi metana, zato su oblaci ponekad zeleni, napominje autor.

Pronađeni su i jednoćelijski organizmi koji spojeni sa polimerima stvaraju nano kiborg polimerna vlakna koja se koriste u 3d štampačima.

Pojava duga na čudnim i neuobičajnim mestima uzrok su mnogobrojnih nano čestica unutar veštačkog snega. U snegu je pronađen i radioaktivni barijum kao i GMO organizmi pseudomonas sprzingae, a koji služe za stvaranje leda na niskim temperaturama sa ciljem uništavanja useva.

Pronađena su i dehidrirana ljudska krvna zrnca koji su u procesu stvaranja deobe u svrhu stvaranja kuge, odnosno epidemije. Autor napominje kako je ćelijska membrana crvenih krvnih zrnaca otvorena i zaražena raznim patogenima koji služe kao prenosioc bolesti do domaćina. Sve u svemu cilj je širenje epidemija i pandemija. Po svemu sudeći izvršen je vojni napad na američki narod.

Majko moja  :hitna: ovo kao da su pisali ovi iz Njuz-a  :jupi: Gde se samo setise ovakvih stvari  :nelupaj: Doduse, preuzeli su sa dnevno.hr ali to nimalo ne umanjuje beslovesnost celog teksta!

Cudo nisu nasli i plasticne flase i kese iz Juzne Morave  :lmao:  :lmao:  :lmao:
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: dikile 11. Februar 2014. u 18:54
I stari smederevac koji je zapeo za kamenje zbog niskog vodostaja..  :rofl:

 :doh: ovo uopšte nije smešno već govori kakvo smo zaostalo društvo. Konzervirano u prostoru i vremenu.  :bang:
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Dejo 17. Maj 2014. u 21:05
Previše vesti o "HAARP"-u danas, ne mogu da verujem, a ljudi brzo poveruju u to:

http://www.kurir-info.rs/izgorecemo-zbog-haarp-a-u-srbiji-toplotni-udar-i-do-60-c-clanak-843295
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: mareeram 18. Maj 2014. u 00:36
@ Dejo

To je stara vest od prosle godine, pogledaj datum! :)
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Јоца 18. Maj 2014. u 15:34
http://dejanlucic.net/sr/Ukljucen_HAARP_centar_i_u_Srbiji.html?fb_action_ids=10202041012203719&fb_action_types=og.likes .Ovo je procurelo na Face-u pre neki dan..
Majko moja koliko smo samo naivni i lakoverni!BOZE spasi!
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Ljubiša 18. Maj 2014. u 15:47
Kada prijatelji na Fb objave nešto u vezi sa HAARP-om i povežu to sa ciklonom "Tamara", ja uradim copy/paste ceo Milošev tekst sa portala.  :D Možete misliti njihovo zaprepašćenje kada vide kilometarski komentar ... tu se sva diskusija završava. Predlažem svima ... mnogo je dobro! :super: ;D
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Srks 18. Maj 2014. u 20:07
 ^^ HAARPomanija je uveliko počela po društvenim mrežama i elektronskim medijima, a ljudi prosto obožavaju da veruju u to... Ljubiša, možda tvoja taktika ima smisla.  :D
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Milosh 18. Maj 2014. u 21:17
Čim se pomene HAARP, sjetim se ovog sjajnog teksta sa njuza:  :)

http://www.njuz.net/dokazano-haarp-dovodi-do-povecanja-paranoje-kod-teoreticara-zavere/
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: SINGAPURCANAC 19. Maj 2014. u 10:47
tek sam se prikljucio forumu,a vidim da se spominju dva kvalitena teksta (jedan o Harrpu ) a drugi o prognozi cikloni tamara od strane istog autora *(milosha ) pa bih voleo ad ih procitam ako se mogu ostaviti linkovi. Ako sam dobro shvatio tekstovi su bili na portalu koji trenutno nije u funkciji.
Hvala
Pozdrav iz RS  :super:
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Ljubiša 19. Maj 2014. u 22:31
Milošev tekst ... http://www.kurir-info.rs/tamara-hara-srbijom-meteorolozi-dali-ime-ciklonu-koji-nas-je-potopio-clanak-1368603 (http://www.kurir-info.rs/tamara-hara-srbijom-meteorolozi-dali-ime-ciklonu-koji-nas-je-potopio-clanak-1368603)
Mislim da ga nisu "kasapili", pošto portal SM još nije u funkciji!
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: dikile 19. Maj 2014. u 22:45
Nije kasapljen....

Ima bre da osnujem grupu borba protiv harpovaca... Borim se vec dva dana, antene, antene a slike nigde.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Ljubiša 19. Maj 2014. u 22:49
Ima bre da osnujem grupu borba protiv harpovaca... Borim se vec dva dana, antene, antene a slike nigde.
Isto ... ovo je do sada najveća HAARP-histerija! :nelupaj:
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Milosh 19. Maj 2014. u 23:26
Ima slike, kod svih tesktova o HAARP-u kače ovu jednu jedinu sa vikipedije (inače, ovo baš liči na Barajevo, evo je i Avala iza sa sve glečerima čuvenim  :-\):

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/71/HAARP20l.jpg/800px-HAARP20l.jpg)

Uvijek smo bili skloni teorijama zavjere, uvijek mora da neko drugi bude kriv za sve što se događa. Mislim da u ostatku svijeta malo ko zna da je ovaj HAARP ustvari ikada i postojao.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: dikile 20. Maj 2014. u 00:01
Imam odlicnu taktiku. Prvo argumentovano sve objasnim, oni nastavljaju, onda krenem da se zezam i za sve okrivljujem harp i kacim svaku antenu na koju naletim. Daje rezultate...
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Milosh 20. Maj 2014. u 00:05
https://www.facebook.com/HAARPSRBIJA?fref=nf

Gledam i ne vjerujem, stranica je za par dana okupila 37 000 ljudi!  :o Treba da ih sve bude sramota. Dok se zemlja bori sa najvećom prirodnom katastrofom u istoriji oni šire neistine i teorije zavjere. Trebalo bi im javiti lokacije gdje je HAARP, a navesti sva mjesta koja su najgore pogođena poplavama i klizištima, pa im dati lopate da čiste. Pa nek' onda tim lopatama poruše HAARP (u svojim bistrim glavama)...  :blahblah:
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Медо 20. Maj 2014. u 00:16
Повраћа ми се од тих прича, чак и људи у мом окружењу ми нон стоп причају о том ХАРПУ, људима једноставно не можеш објаснити неке ствари, сада је и баба Ванга ово све предвидела, ма страшно.

Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Јоца 20. Maj 2014. u 01:11
Ja sam pukao i nisam vise mogao da cutim i ostavio sam komentar na jednom video klipu koji se zove "SECATE LI SE MISTERIOZNOG OBLAKA IZNAD MOSTARA".Evo kako glasi:

Kao prvo da vam objasnim neke stvari.To je samo jos jedno zatupljivanje naseg naroda.HAARP nema nikakve veze sa ovim ciklonom,prema bilo kojim zakonima fizike,meteorologije ili bilo cega drugoga,ne moze da utice na vreme u bilo kom delu sveta.Vreme je vrlo slozena stvar da bi se sa takvom lakocom moglo manipulisati njime.Inace ako vas bas zanima ja sam clan jednog Meteoroloskog foruma i vrlo sam dobro upucen u te stvari,to vam je cisto ispiranje mozga.Ako bas hocete mogu vam ostaviti link gde se vodi diskusija o tom HAARP-u.Pozz!
Necu im davati link u koliko se vi ne slazete,inace vec mi traze link i napadaju me,slepci!
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Dejo 20. Maj 2014. u 07:30
http://blog.eturist.info/sve-o-haarp-u-prof-dr-velimir-abramovic-danas-su-iskljucili-haarp-za-dva-dana-ocekujmo-zemljotrese/

- za dva dana biće zemljotres kao posledica isključivanja HAARP-a

- može precizno pomoću dve koordinate da se centrira ciklon sa preciznošću od 5-10km, ako je ravnica zahvati malo i druga područja, ali gde su planine tamo može tačno do granice

- ne znam da li ste primetili da nije jedan grom udario uz ovoliku kišu, da li je to normalno

- to nisu kišne kapi, to je kao da neko lije iz kante, to su sve posledice veštački izazvanog ciklona

- kad počne zemljotres uključite oscilatore koji zemljotres od 7 smanji na 2 rihtera pa se to samo malo zadrma

- most na Adi, liči na antenu, idealna pozicija, sa nje možete da zračite ceo Beograd

- između 2 bombardovanja, veštački izazvan zemljotres


Ko sve danas može da se zove doktorom  :oboze:
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Boda Tajson 20. Maj 2014. u 09:06
Ovo ozbiljno ili neko zezanje na njegov racun?
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Dejo 20. Maj 2014. u 09:30
To on priča u nekom uključenju, imaš na linku zvučni zapis.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: mareeram 20. Maj 2014. u 14:02
Naravno da je najveca haarp histerija do sada kad je spc pocela o tome da prica i da neko zeli da unisti pravoslavlje...uzas.. :neznam: :nelupaj:
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: beket 20. Maj 2014. u 16:49
ovaj tekst valjda sve lepo objasnjava -
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2014&mm=05&dd=20&nav_id=850562
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Dejo 22. Maj 2014. u 06:44
I još jedan koji će objasniti neke pojmove, sa dobrim zaključkom

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/467434/Sta-nam-zaista-radi-HAARP-i-koliko-utice-na-oluje-iznad-Srbije
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: dikile 22. Maj 2014. u 08:23
Citat
- za dva dana biće zemljotres kao posledica isključivanja HAARP-a

Gde je taj zemljotres, nesto se slabo trese danas.... :hitna:
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Sofronije 22. Maj 2014. u 09:46
Gde je taj zemljotres, nesto se slabo trese danas.... :hitna:

Ma samo se moje gace tresu od "straha"  :sos: Siroma' Kimi nije mogao da se odbrani od Harpovaca na Poljoinfo forumu :( Svaka cast za prognozu i sve ostalo, ali onda pocese da trpaju Harp teorije, linkove, klipove...

Pa, majku mu, sto ne posalju onda kisu na Kaliforniju - najgora susa ikad zabelezena - postadose pustinja polako - pozari samo bukte, 'al zato iz inata hoce da potope Srbiju. A i ovi sa chemtrailsima - pa zar nije dovoljno pogledati flightradar (koji btw pokriva samo 75% trenutnog avio saobracaja) pa videti koji je to osinjak u pravom smislu reci na nebu Evrope i ostatka sveta. Nije mi jasno da ce pre da poveruju da im je neko ukljucio neku antenu koja "privlaci" oblake nego i da pomisle da su ipak ljudi sami krivi za zatrpane i preorane kanale, izbusene nasipe, pokradene pumpe... Joj, necu da se nerviram   :evil:
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Milosh 22. Maj 2014. u 11:46
Sinoć smo na našoj fb stranici linkovali tekst sa blic-a i apelovali na ljude da se informišu i spriječe druge u širenju ovih neistina, nismo ni slutili da će se pojaviti more negativnih komentara, ovo je samo jedan od njih:

(http://s22.postimg.org/9tvn5tehd/haarp.png)

Inače, ljudi nisu ni svjesni da kad bi se otkrilo bilo šta što bi moglo da modifikuje vrijeme na širim razmjerama, da bi ta vijest istog trenutka odjeknula svim svjetskim medijima, i da bi pronalazač vjerovatno dobio Nobelovu nagradu. Nažalost, što više upoznajem ovu nauku, sve više sam svjestan da smo jako, jako daleko od toga...
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Srks 22. Maj 2014. u 12:58
Sinoć smo na našoj fb stranici linkovali tekst sa blic-a i apelovali na ljude da se informišu i spriječe druge u širenju ovih neistina, nismo ni slutili da će se pojaviti more negativnih komentara


Zapravo, to i nije toliko neočekivano, s obzirom na pomamu vezanu za HAARP poslednjih dana, koja se neprestano (i veoma brzo) širi...  :-\
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Јоца 22. Maj 2014. u 15:41
 ^^  ^^ Nista cudno, da znate kako su mene napali i ispljuvali na onoj straici sto je Milos okacio pre 2 dana, "Uklonimo HAARP sa Srpske zemlje" . Ja im uporno objasnjavam da su sve prirodne pojave te slike sto oni kace, kao na primer jedan snimak iz Indije gde pada kisa, sija sunce i ima duge, zamisli  e :o . Ima i ono sto ste vec spominjali, kako onaj prof, dr se*e da je vestacki ciklon zato sto nije grmelo  :nelupaj: , pisam mu se na diplomu! I ja im objasnim sve to i neki lik mi kaze da sam MASON, da me je neko poslao da ih obmanjujem, kakav veseljak! Stvarno smo jako zatucan narod  :nelupaj:
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Marko_bg 22. Maj 2014. u 16:18
Citat
I ja im objasnim sve to i neki lik mi kaze da sam MASON, da me je neko poslao da ih obmanjujem, kakav veseljak!

Класика, чим понестане аргумената, а понестане их одмах кад су они у питању, одмах крећу лична етикетирања типа издајници, циа, ватикан, илуминати. Но добро је док је тако, то је добар знак ко је у праву и ко се држи аргумената.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Ljubiša 22. Maj 2014. u 18:47
Ja znam istinu ...
(https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/v/t1.0-9/s403x403/10309209_307652686059037_1400525665749937029_n.jpg?oh=12871b7787b1a4f4a03bd64f8d001d2a&oe=5407E91C&__gda__=1409139182_796ee9227a1eea2c65ee645f1d804a2e)
Citat
Haarp u Česteregu!!! Mesecima su kružile priče da je HAARP u Srbiji smešten u okolini Barajeva, međutim, to je bilo prikrivanje prave ISTINE. Pravi HAARP je u Česteregu! U ovom malom banatskom selu smešteno je ovo moćno postrojenje ... podledajte i sliku iz ZABRANJENE ZONE! Gotovi smo  Usput, lajkujte našu stranicu Čestereg Meteo je mi znamo SVE!!!
;D
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: mareeram 23. Maj 2014. u 01:14
Smucilo mi se to sa HAARPOM, maje mi, bolje da pomognu koliko mogu ti ljudi nego sto mlate o HAARPU.. :nelupaj:
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: mareeram 23. Maj 2014. u 01:15
@ Ljubisha

Nije tacno!! ;D

Meni su danas ovi sa Umke pricali da je na Umci HAARP..zato je Obrenovac potopljen.. :nelupaj:
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Aleksa 23. Maj 2014. u 09:59
Od juce neki moji prijatelji na facebook-u pocinju da okrivljuju HAARP... pisu se statusi, masovno se lajkuje  :nelupaj:

Gde se nalazi taj tekst sto je Milos napisao, da i ja malo `strucno` komentarisem  :D
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Stefano 23. Maj 2014. u 10:37
Gde se nalazi taj tekst sto je Milos napisao, da i ja malo `strucno` komentarisem  :D
Komentari (https://www.facebook.com/SerbianMeteo/posts/10152174588021896) su najjači :)
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Djordje...storm chasers.... 23. Maj 2014. u 10:43
Malo sale o harpu   :cheers:
(http://i31.photobucket.com/albums/c369/djordjedukic112835/10401638_10203206211932713_7359471619001739027_n_zps451be9ae.jpg) (http://s31.photobucket.com/user/djordjedukic112835/media/10401638_10203206211932713_7359471619001739027_n_zps451be9ae.jpg.html)
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Aleksa 23. Maj 2014. u 11:36
Znaci vi ste americki placenici   :rofl: :lmao:
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Milosh 23. Maj 2014. u 11:39
Haha, razmišljao sam da kupim jedan HAARP za baštu. :D
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Srks 23. Maj 2014. u 13:46
Glupost, svi znaju da se glavni HAARP kod nas nalazi u Studentskom gradu da bi motivisali studente da uče, samo im pošalju kišni oblak i oni umesto da izađu da se provode, ostanu po sobama da štrebaju ili odu u čitaonice!  :P  To i ptice na grani znaju, a sve to da bi se skratilo vreme studiranja i povećao broj visokoobrazovanih kadrova.   :deda:



Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Milosh 24. Maj 2014. u 12:40
Evo ga HAARP napao i Grčku, samo što je tamo poslao zemljotres, jer je potrošio sve zalihe ciklona za ovaj mjesec:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=05&dd=24&nav_category=78&nav_id=852301
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: ivkeBgd 24. Maj 2014. u 17:17
Bio intervju građana Niša na tv-u malopre,svi rekoše da su ga osetili,a neki od njih su rekli da su znali da će se dogoditi jer je neki dr.mr.koji je pisao o HAARP-u to i najavio da će nakon poplava biti i zemljotres jer se tada isključuje HAARP.
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: beket 24. Maj 2014. u 18:12
Evo ga HAARP napao i Grčku, samo što je tamo poslao zemljotres, jer je potrošio sve zalihe ciklona za ovaj mjesec:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=05&dd=24&nav_category=78&nav_id=852301

e, ovakvi nedorečeni (sarkastični) komentari mogu samo da idu u prilog njihovim "teorijama" -
razumem da je ovo neka naopaka šala na račun svih tih ispranih mozgova koji se razumeju u sve (osim u svoj posao) -

ali moram da vas podsetim da svaki ovakav komentar može biti površno pročitan, da ovaj forum čita gomila ljudi i verovatno je među njima gomila bukvalista -

humora nikad dosta, ali i to mora da bude bolje centrirano...
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Djordje...storm chasers.... 26. Maj 2014. u 21:48
Konacno resili da iskljuce  :D :D :D
http://www.kurir-info.rs/vojska-sad-ugasicemo-haarp-vise-nam-nije-potreban-clanak-1390509
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: Sofronije 04. Jun 2014. u 23:43
I taman kad pomislis: "Prestalo je!", evo ih opet:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:494648-Da-li-smo-zrtve-reziranog-potopa

Ovaj je totalno odlepio  :neznam: Mis'im "etnicki ciklon"... Aman ljudi vise  :bang:
Naslov: Odg: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program
Poruka od: dikile 05. Jun 2014. u 00:14
I ovakvi ljudi sebe nazivaju doktorima. Morao sam da procitam ovu glupost.

Citat
Tri dana pre početka ciklonske kiše evropske i svetske meteorološke stanice objavile su satelitske snimke spiralnog ciklonskog oblaka koji kruži oko centralnog Balkana.
Da mi je da znam kako im je to poslo za rukom. U ponedeljak smo imali hladan front,a ciklon se formirao u utorak kada je i krenulo njegovo delovanje na nase područje. Nije mogao da se vrti tri dana pre nastanka i to jos da zabeleži satelit.

Citat
Abramović pita: „Je li moguće da je taj ciklon bio etnički opredeljen?”, podsećajući da nije zahvatio Vojvodinu iz prostog razloga što - „Evropska unija smatra da je Vojvodina već u EU?!”
Odakle onda pade onolika kiša u Novom Sadu 140mm, Sremska Mitrovica 120mm itd.

Citat
On podseća i da je bilo i drugih znakova da je u pitanju dejstvo primetno vođenog klimatološkog oružja: odsustvo munja i gromova, način na koji je kiša koncentrisano padala - kao da lije iz kofe, a ne da pada iz neba...
Prvo neka nauči vrste oblaka i koji se sve uslovi treba ispuniti da bi bilo grmljavine...

Citat
Ponašanje ciklona i jak vetar koji ga je pratio bilo je čudno. Ciklon je, i pored jakog vetra, što je veoma čudno i neuobičajeno, čitava tri dana bio nad istom tertitorijom! Kiša je tokom tih dana povremeno slabila, a za to vreme ciklon je, to se jako dobro i lepo pratilo iz brojnih satelita, čak četiri puta odlazio nad Karpate da „pokupi” vlagu i uredno se vraćao na isto mesto, iznad srpskih teritorija, kaže dr Abramović. „Ovakve padavine”, kaže, „zvanično je rečeno, ne pamte se ovde ne 120 godina, već 1000 godina!”
Sasvim je normalno da u zadnjem delu ciklona duvaju jaki vetrovi, sve zavisi od gustine gradijenta porasta pritiska,Ciklon je okrenuo gotovo pun krug i onda se ugasio. Nije isao sigurno 4 puta na Karpate da dopuni baterije. Ko je merio padavine pre 1000 godina.

Citat
Abramović kaže da su ove „naše” padavine imale još jedan zadatak.”Glavni test koji se očekivao posle naglog isključivanja emisionih stanica HAARP-a bio da se vidi hoće li ili ne posle prestanka ovih padavina biti zemljotresa u regionu Balkana”, naglašava „da se to i zbilo”.
Na prostoru Srbije i Balkana ima svakodnevnih zemljotresa..

Pametnom dosta.. Ne mogu više da slušam i čitam ove gluposti.
 P.S. Nekada stvarno pomislim da je poplava trebala da bude mnogo veca i da nas sve u kompletu odnese u p.m.  :oboze: