Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Superćelijski oblak i ostale nestabilnosti u Valjevu 15. 06. 2016.  (Pročitano 1666 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

  • **
  • Poruke: 1.160
  • Starost: 36
  • Lokacija: Valjevo
Iako je estofex stavio u jedinicu i moj kraj, nisam očekivao neke jače nestabilnosti i ovaj dan.


Medjutim, parametri su se namestili tako da su se stvorili uslovi za razvoj superćelijskog oblaka koji je opstao čak na osam radarskih slika.
















Ustao sam suviše rano, čak u 4h sabajle, s' obzirom da sam zaspao oko 21h na početku utakmice Portugal - Island. Nestabilnosti su počele nešto pre 8h, a potom je počela i slaba kišica od jutarnjih razvoja.




Potom sam prilegao posle 10h i zakucao da spavam do gotovo 14h. Samo što sam se probudio, usledio je silovit pljusak koji je trajao oko 5 minuta. Čim je stao, usledili su novi razvoji, a nisam uopšte ni obraćao pažnju na radar da se sa severozapada spušta superćelija.

Novi razvoji uz strašnu sparinu. :ufff:






Potom stiže nova tura sa zapada uz umerenu grmljavinu.










Nakon još jednog jakog pljuska, sa severozapada izviruje superćelija.


Razvoj značajno ojačao i nastavio prema istoku i jugoistoku.










Konačno i stiže superćelija, ali ipak u raspadu i prolazi nešto istočnije. Čula se sasvim slaba grmljavina.


















Odlazak na jugoistok i istok.




Novi razvoji sa zapada, ali su se brzo raspali i usledila je sparina i vrućina nakon 8lm2.


Ogimet pokazuje manje, a inače je ne tačan podatak za moj deo grada. Palo je kod mene znatno više, a padavine su bile veoma lokalne. Da budem iskren, moglo je i bolje da se isprati ova superćelija, ali ovaj put nisam ispustio priliku da je dobro isfotkam jer sam prethodnu od 2-og avgusta prošle godine, koja je prešla tačno preko Valjeva, propustio zbog obaveza i uslikao samo silan grad koji je istovarila i izrešetao mi crep, kola i groždje. Ovoj superćeliji sam slikao njenu strukturu najviše sa desne strane i pozadi, pa kako je tako je. Toliko.
« Poslednja izmena: 16. Jun 2016. u 02:20 Stefan Valjevo »