Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Oktobar 2016 - III dekada  (Pročitano 18455 puta)

Van mreže nele-niš

  • ***
  • Poruke: 3.800
  • Lokacija: Brzi Brod-Niš
Odg: Oktobar 2016 - III dekada
« Odgovor #120 poslato: 31. Oktobar 2016. u 17:35 »
Ovde se tek malo pre vetar nešto stišao mada još uvek duva pomalo, skoro pa potpuno vedro, nema sumnje da nas čeka još jedno mrazno jutro ako ostane ovako.

Van mreže Bart

  • ****
  • Poruke: 9.451
  • Lokacija: Niš
Odg: Oktobar 2016 - III dekada
« Odgovor #121 poslato: 31. Oktobar 2016. u 21:56 »
Vetar potpuno stao ali ne i temperatura koja ubzala pad i sada je 3C... Tacka rose oko -2C...Iskreno ne bi bilo lose da bude i malo jaceg mraza od najavljenih -1C da konacno opadne sve lisce  :)

Van mreže Profiamater

  • Moderator
  • ***
  • Poruke: 3.317
  • Starost: 105
  • Lokacija: Beograd-centar, 130mnv
Odg: Oktobar 2016 - III dekada
« Odgovor #122 poslato: 31. Oktobar 2016. u 23:40 »
Omladinac  ;) , ako imaš vremena otiđi do Engelberga a odatle imaš gondolu do Titlisa ("rotirajuća" gondola ide do 3020mnv). Vredi posetiti...

Do Engelberga (oko 1050mnv) se lako dolazi -kolima iz Ciriha, preko Cuga i Lucerna ima oko 85km. Druga opcija je voz iz Ciriha do Lucerna (ide na svakih pola sata) i potom drugi voz od Lucerna do Engelberga (ide na sat vremena). Ako baš hoćeš da obraduješ nekog taksistu  ;) , onda će te to zadovoljstvo koštati  minimum 400CHF (povratna vožnja u "standardnom" taksiju, do tri putnika -ista je cena da li ideš sam ili vas je troje) a taksista će pokazati "gest prijateljstva"  :laugh: tako što će ti npr. pokloniti limenku Koka-kole.
Danas je gore OK vreme a biće povoljno i sutra pa i u utorak veći deo dana.

Kimi, živ li si?  ;)
Nisi ispao iz gondole?  :D ;)
Ne znam da li si danas išao, ali na Titlisu je bilo fantastično vreme. U najtoplijem delu dana bilo je čak +6C (malo li je  :) za nadm. visinu iznad 3.000m?) i praktično bez vetra -u 13 i 14h jedva 1m/s! Biće i sutra sunčano i lepo, doduše ne baš bez vetra ali retke su takve situacije na istaknutom vrhu iznad 3.000mnv (nebitno da li je početak novembra ili je sredina leta).

Edit: Možda je ovo prikladnije za meteo-chat. Kimi, ti si inače moderator u ovoj temi (tačnije ti si deo velikog moderatorskog tima) pa prebaci ovo ako hoćeš -nemoj mnogo da se opustiš na odmoru  ;)