Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Srebrenik, Konjuh  (Pročitano 1352 puta)

Van mreže mareeram

  • ****
  • Poruke: 5.300
  • Lokacija: Beograd
Srebrenik, Konjuh
« poslato: 08. Mart 2013. u 20:29 »
Molim vas, ja uvek malo ranije postavim zahtev za prognozu ako mi treba, kad se bude priblizilo, molim nekog ko fino daje prognoze (ima ovde dosta takvih hvala Bogu :)) da mi pomogne za 30. -31. Mart kakvo ce vreme bitiu BIH u gradu Srebrenik kod Tuzle, odnosno Banovici, Srebrenik, Tuzla, to je to, na tu regiju mislim u severoistocnoj BIH ;D i na Konjuh planini (za nedelju), najvisi vrh 1329 m.n.v...hvala vam puno! :)

Van mreže zec

  • ***
  • Poruke: 2.839
Odg: Srebrenik, Konjuh
« Odgovor #1 poslato: 27. Mart 2013. u 20:17 »
Kako sada stvari stoje vikend će doneti otopljenje, ali i novi uticaj ciklona.

U subotu 30. marta ćemo biti pod uticajem ciklona iz zapadnog Sredozemlja, pa će preovlađivati južna i jugozapadna strujanja koja će dovlačiti topao vazduh.

U regonu Tuzle, tj. severoistočne Bosne će biti toplo tokom dana, uz Tmax~17°C , duvaće slab jugozapadni i južni vetar, temperatura na 850hPa, tj. na oko 1400mnv će biti oko 6-7°C. Međutim, u poslepodnevnim satima će biti uslova za kratkotrajnu kišu ili pljusak, no temperatura neće mnogo opasti, te će u toku večeri biti oko 10-ak stepeni.

Nedelja će, zbog približavanja i upada ciklona u  Jadran, biti još toplija, jer ćemo se još uvek nalaziti u toplom sektoru ciklona. Uz južne vetrove Tmax će možda dostići i celih 20°C, a na 850hPa oko 8-9°C  . Ali, to je samo uvod u ono što sledi. U poslepodnevnim satima očekuje se prodor hladnog fronta sa jugozapada i zapada te bi uz već dobre parametre nestabilnosti moglo biti pljuskova sa grmljavinom uz mogućnost nevremena sa gradom i olujnim vetrom. U toku večeri priliv hladnijeg vazduha, pa bi u toku noći temp. na 850hPa mogla pasti vrlo blizu 0°C.

Van mreže mareeram

  • ****
  • Poruke: 5.300
  • Lokacija: Beograd
Odg: Srebrenik, Konjuh
« Odgovor #2 poslato: 28. Mart 2013. u 15:34 »
@ zec

Hvala puno na iscrpnom odgovoru! :)

Nadam se da ce nas zaobici pljuskovi, a narocito taj grad i nevreme u nedelju! :P

Van mreže zec

  • ***
  • Poruke: 2.839
Odg: Srebrenik, Konjuh
« Odgovor #3 poslato: 29. Mart 2013. u 21:09 »
Prognoza se nije nešto naročito izmenila. Dakle, naredna dva dana toplo Tmax između 18°C-20°C na 850hPa oko 6°C-7°C, s' tim što će sutra biti uslova za kišu, a u nedelju će biti prodor hladnog fronta.

Situacija u nedelju:


Tada će biti uslova za pljuskove sa grmljavinom, a uveče zbog priliva hladnijeg vazduha pad temperature. U toku noći bi nulta izoterma doći do tog područja.

Van mreže mareeram

  • ****
  • Poruke: 5.300
  • Lokacija: Beograd
Odg: Srebrenik, Konjuh
« Odgovor #4 poslato: 29. Mart 2013. u 21:38 »
Dobro zec, hvala na trudu, i izlaganju, nadam se i dalje da ce ti pljuskovi i grmljavine ako ih i bude, biti popodne..kad zavrsimo sa aktivnostima napolju.. :)

Pozz! :-*