Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Nevreme u Valjevu 10. 06. 2016.  (Pročitano 1060 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

  • **
  • Poruke: 1.156
  • Starost: 36
  • Lokacija: Valjevo
Nevreme u Valjevu 10. 06. 2016.
« poslato: 11. Jun 2016. u 10:35 »
Od 21-og maja do 6-og juna sam imao zdravstvenih problema i taj period sam proveo u bolnici, pa sam bio onemogućen da u celosti ispratim nestabilnosti koje su bile vrlo česte u tom periodu. Od 25-og maja do 6-og juna sam proveo u KC Srbije odakle sam uslikao neke formacije one velike oluje od 1-og juna oko 18:30h. I prvog dana 25-og maja nije bilo bezazleno nevreme, bar na Vračaru. Ostalih dana (30. maj, 1. 2. 3. 4. 5. i 6. jun) sam sve slikao mobilnim telefonom oko bolničkog kompleksa, ali nisu za neku konkretnu reportažu. Kada sam izašao kući i vratio se u Valjevo usledila je trodnevna pauza i predah od čestih nestabilnosti, ali su se sada ponovo vratile u punom sjaju. Ovo je po meni najjače nevreme u Valjevu ove godine, a i roditelji i stric mi kažu da za vreme mog boravka u bolnici nije bilo nekih većih oluja u Valjevu. Jedino jača od ove oluje koju sam doživeo ove godine je Beoogradsko veliko nevreme od 1-og juna.

Jutro je bilo oblačno. Navukla se neka visoka oblačnost koja je mogla da ugrozi razvoje, ali je sparina bila toliko velika da se osećalo nevreme u vazduhu. Samo je trebalo da se razvedri. To se i dogodilo posle 12h i usledilo je veliko pregrevanje uz ne snosnu omorinu. Potom su usledili razvoji sa Drine i počeli da se približavaju sa zapada.

Estofex nije omanuo.


Evo radar. Pred, za vreme i posle nevremena oko 15h.








Razvoji koji su se približavali od 14:30h do 15:00h sa zapada.






Jug.


Od 15:00h do 15:30h se na Valjevo spušta veoma ozbiljno nevreme sa zapada. Munje udaraju sve niže.






























Oko 16:00h se sve smirije.


Odlazi na istok.








Palo je lepih 18lm2, ali je paradox da uopšte nije osvežilo, nego je nakon oluje progrejalo sunce i ponovo usledila sparina. Nije bilo više nekih zanimljivosti. Tek ponešto razvoja. Pala je odlična kiša i bilo je nekoliko jačih udara groma, ali nije bilo nikakve štete. Nije bilo grada. Ja sam prezadovoljan akcijom. :D
« Poslednja izmena: 11. Jun 2016. u 10:53 Stefan Valjevo »