Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Anketa

Kakva zima nam dolazi?

ledena i suva
6 (17.1%)
ledena sa puno snega
22 (62.9%)
hladna i kisovita
4 (11.4%)
topla i suva
3 (8.6%)
topla i kisovita
0 (0%)

Ukupno glasova: 35

Autor Tema: Zima 2010/2011!  (Pročitano 77521 puta)

Van mreže slovenka

  • **
  • Poruke: 1.872
  • Starost: 38
  • Lokacija: Prebold / Miklavž pri Taboru / Slovenija
  • I Love Winter and Summer!!
    • CIKLON.SI
Zima 2010/2011!
« poslato: 05. Oktobar 2010. u 21:31 »
Evo ja otvaram ovu temu gde mozemo pricati o zimi koja dolazi i naravno komentarisati prognoze... :super: Ovdje nije mesto za Bastardijeve prognoze, postoji druga tema u podforumu ''Klima''... Ajmo ljudi ovdje mozete i vase zelje pisati naravno hehee kao i prosle godine ;D :-[
I LOVE WINTER AND SUMMER!!!

CIKLON.SI

http://ciklon.si/

http://ciklon.si/forum/

Van mreže Dejo

  • Moderator
  • ****
  • Poruke: 6.731
  • Starost: 37
  • Lokacija: Subotica
    • Sumeteo
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #1 poslato: 05. Oktobar 2010. u 23:33 »
Mnoge su prognoze na to da će biti hladnije, to znači čest uticaj anticiklona, mesta tu za mediteranske ciklone nema puno (biće sigurno, ali ne kao prošle zime). Prošle zime jeste bilo puno snega, ali se brzo i utopio i tako nekoliko puta.

Očekujem zimu sa ne tako puno snega, ali gde će sneg padati na sneg i da ćemo imati duže periode sa snežnim pokrivačem, ali njegova visina neće biti preterano velika.

Van mreže ciklon

  • ****
  • Poruke: 5.338
  • Starost: 40
  • Lokacija: Vrbas
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #2 poslato: 06. Oktobar 2010. u 00:21 »
Evo japanske prognoze za celu planetu i njihovo vidjenje zime, S. Amerika bas i ne bi imala neku zimu po njima, videcemo.


Slovenka je nesto slicno okacila ali da ja to ubacim u ovu temu, doduse malo drugacije karte od njenih, NOAA je u pitanju.



Mnoge su prognoze na to da će biti hladnije, to znači čest uticaj anticiklona, mesta tu za mediteranske ciklone nema puno (biće sigurno, ali ne kao prošle zime). Prošle zime jeste bilo puno snega, ali se brzo i utopio i tako nekoliko puta.

Očekujem zimu sa ne tako puno snega, ali gde će sneg padati na sneg i da ćemo imati duže periode sa snežnim pokrivačem, ali njegova visina neće biti preterano velika.

Dejo apsolutno se slazem s tobom oko ocekivanja za sledecu zimu, po svemu sto vidim i cujem najveci su izgledi da to bude hladna i suva zima. Mozda bi se snezni pokrivac zadrzao duze ali njegova debljina bi bila znatno manja.
Nas na severu i tako redje pogadjaju mediteranski cikloni zimi a ako bi se oni jos redje javljali ove zime to bi bilo jako lose za sve koji prizeljkuju sneg!

Van mreže slovenka

  • **
  • Poruke: 1.872
  • Starost: 38
  • Lokacija: Prebold / Miklavž pri Taboru / Slovenija
  • I Love Winter and Summer!!
    • CIKLON.SI
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #3 poslato: 06. Oktobar 2010. u 17:09 »
Sezonska prognoza - ARSO :super:

Izračuni večine vodilnih svetovnih meteoroloških centrov, ki se ukvarjajo s sezonskimi vremenskimi napovedmi (ECMWF, Met Office, Meteo-France, IRI), za trimesečje oktober, november in december 2010 napovedujejo nad večjim delom Evrope temperature blizu povprečnim vrednostim za zadnjih 25 let, torej približno pol stopinje manj od povprečja zadnjih 10 let. Nadpovprečno toplo bo v tem obdobju predvidoma le v vzhodnem delu Sredozemlja.

Pričakovana količina padavin v tem obdobju je blizu povprečja, le v Sredozemlju in na Britanskem otočju naj bi padlo nekaj manj dežja kot običajno.

Slovenija:

Na območju Slovenije lahko v tem trimesečju predvidoma pričakujemo temperature, ki bodo nekoliko nižje od povprečja zadnjih 10 let, a še vedno približno prav toliko višje od klimatološkega povprečja za obdobje 1961-1990. Ob tem se je treba zavedati, da pri tem mislimo na povprečno trimesečno temperaturo, znotraj tega jesenskega obdobja pa bodo seveda tako hladna, kot tudi topla obdobja.

Količina padavin naj bi v tem trimesečju dosegala približno povprečno vrednost.

Opomba: Sezonske vremenske napovedi v zmernih geografskih širinah so dokaj nezanesljive. Možna so tudi znatna odstopanja od napovedanih vrednosti.


Po ameriških izračunih CFS za sezonsko napoved, lahko pričakujemo, da bo zima v večjem delu Evrope hladnejša od povprečja (1981-2006), količina padavin na območju Alp pa bo okoli povprečja (1981-2006).

Izračuni na podlagi analiz vremena v zadnjih 10 dneh:





:jupi:heheh extra nagovestaj,evo malo da vidite kako sada u Norilsku Sibiru krenuli prvi minusi a danas i prvi sneg :D http://www.polarwebcam.com/

Evo clanak iz slovenacke revije... nesto o poplavama i nesto o nadolazecoj zimi 2010/2011! ;D ???




Ufff intresantno to deluje po to njihovoj najavi bilo bi snega cak i u aprili hmmm daj Boze hehe  :jupi:  :super:

Evo slovenacki meteorolog Brane Gregorcic bio gost u jednoj slovenackoj emisiji i na kraju videa je reko nesto o zimi... a odmah sam znala da ce ga voditeljica pitati kakvu zimu mozemo ocekivati hehee ;D ??? Nadam se da cete razumeti :super: vidim da vec kuca na vrata euforija :lmao:

http://tvslo.si/#ava2.83777541;;

Slovenko daj ukratko opisi sta prica taj meteorolog, emisija traje skoro sat vremena a ja vise od pola ne razumem  :neznam:!
Eh, gde je sad taj srpsko-hrvatski jezik ?!  :lmao: :lmao:

Ma prognoze su dobre, ali vreme ne valja! ;) ???

Pa vreme je da ides uciti slovenacki hehee.... salim se pa on prica sve o svojoj karieri, kaze da je ljubitelj snega i od malenog je volio padanje snega... inace za zimu kaze da nek bi bila malo ostrija, odnosno na prosle godine pa cak i oborine oko proseka kaze... pa da vidimo dali je upravu :super:

After the record heat wave this summer, Russia's weather seems to have acquired a taste for the extreme.


Forecasters say this winter could be the coldest Europe has seen in the last 1,000 years.

The change is reportedly connected with the speed of the Gulf Stream, which has shrunk in half in just the last couple of years. Polish scientists say that it means the stream will not be able to compensate for the cold from the Arctic winds. According to them, when the stream is completely stopped, a new Ice Age will begin in Europe.
So far, the results have been lower temperatures: for example, in Central Russia, they are a couple of degrees below the norm.

“Although the forecast for the next month is only 70 percent accurate, I find the cold winter scenario quite likely,” Vadim Zavodchenkov, a leading specialist at the Fobos weather center, told RT. “We will be able to judge with more certainty come November. As for last summer's heat, the statistical models that meteorologists use to draw up long-term forecasts aren't able to predict an anomaly like that.”

In order to meet the harsh winter head on, Moscow authorities are drawing up measures to help Muscovites survive the extreme cold.

Most of all, the government is concerned with homeless people who risk freezing to death if the forecast of the meteorologists come true. Social services and police are being ordered to take the situation under control even if they have to force the homeless to take help.

Moscow authorities have also started checking air conditioning systems in all socially important buildings. All the conditioners are being carefully cleaned from the remains of summer smog.

rt.com


A uff pa ovo je ludo zanimljiva najava ne samo za Moskvu nego i ostatak Evrope,bice cupavo ove zime imam neki osecaj :))))

Update on Current La Nina

http://www.accuweather.com/blogs/anderson/story/38011/update-on-current-la-nina.asp

Evo prebaceni postovi... ;)
I LOVE WINTER AND SUMMER!!!

CIKLON.SI

http://ciklon.si/

http://ciklon.si/forum/

Van mreže slovenka

  • **
  • Poruke: 1.872
  • Starost: 38
  • Lokacija: Prebold / Miklavž pri Taboru / Slovenija
  • I Love Winter and Summer!!
    • CIKLON.SI
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #4 poslato: 07. Oktobar 2010. u 12:21 »
Oktober bo vse bolj mrzel, letošnji zimski obeti pa so ledeni in zasneženi?


Z izjemo prehodne otoplitve v tem tednu se je letošnji oktober začel s temperaturami pod dolgoletnim povprečjem, tudi konec septembra je bil mrzel,  v zadnjih tednih pa je bilo tudi zelo veliko padavin.

Vreme se je sedaj občutno stabiliziralo, od Sredozemlja pa do severovzhodne Evrope je nastal obsežen in soliden anticiklon, kakršnega že več mesecev ne pomnimo, ki nam bo zagotovil povečini suho in sončno vremensko sliko. Proti nam bo od severovzhoda več dni pritekali suh celinski zrak, ki pa bo postopno vse hladnejši. Zaradi velike stanovitnosti ozračja bodo jutra v nižinah meglena, največ sončnega vremena pa bo na Primorskem in v Furlaniji Julijski krajini.

Temperature se bodo iz dneva v dan spuščale. Predvsem noči bodo za ta čas mrzle. Ob koncu tedna pričakujemo, da se bo živo srebro marsikje ponoči spustilo do okrog 5 stopinj Celzija, na Krasu za kakšno stopinjo pod 10 stopinj Celzija, ob morju pa do okrog 10 stopinj Celzija. Pihala pa bo šibka burja.

Sredi prihodnjega tedna pa se nam bo iznad mrzle celine približalo še nekoliko hladnejše jedro arktičnega zraka. Po sedanjih projekcijah kaže, da se bo ponoči marsikje v nižinah temperatura prvič letos spustila do ničle ali za kakšno stopinjo pod ničlo. Ozračje bo, kot kaže, sredi prihodnjega tedna za 6 do 8 stopinj Celzija hladnejše od normalnosti, tudi v daljšem roku pa zaenkrat ne kaže na občutnejše otoplitve. Večji del letošnjega oktobra bo torej po vsej verjetnosti mrzel.

Medtem se začenjajo že pojavljati sezonske projekcije za letošnjo zimo, ki jih pripravljajo najpomembnejši svetovni meteorološki in klimatološki uradi. Naj še enkrat poudarimo, da so sezonske projekcije zaenkrat šele eksperimentalne. Gre v bistvu za statistično projekcijo nekega splošnega vremenskega dogajanja, ki velja kot nek splošni pokazatelj bodoče sezone.

Projekcije različnih svetovnih centrov so si za letošnjo zimo precej podobne in za naše širše območje prikazujejo precejšnjo verjetnost mrzle zime, ki naj bi bila bogata s padavinami. Zimski meseci bodo po projekcijah v glavnem hladnejši od dolgoletnega povprečja. Zlasti od druge polovice decembra do druge polovice februarja naj bi bile po projekcijah temperature v povprečju za več kot 1 stopinjo Celzija nižje od normalnosti (kar je, če ocenjujemo globalno, veliko), padavine pa naj bile v celotni zimi v skladu z normalnostjo, med decembrom in februarjem pa nekoliko obilnejše od normalnosti. Skratka, po sedanjih projekcijah se obeta mrzla zima (občasno lahko zelo mrzla), bogata s snegom.

Izvor: http://www.slomedia.it/
I LOVE WINTER AND SUMMER!!!

CIKLON.SI

http://ciklon.si/

http://ciklon.si/forum/

Van mreže Sneško_Belić

  • **
  • Poruke: 816
  • Starost: 55
  • Lokacija: Čačak
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #5 poslato: 07. Oktobar 2010. u 12:37 »
Očekuje nas najhladnija zima u poslednjih 1.000 godina"
Blic - Pre 43 minuta

Ruski prognostičari predviđaju da će ova zima biti najhladnija u Europi i delovima Rusije u poslednjih 1.000 godina, prenosi Dnevnik.hr.

Prognostičari se pozivaju na slabljenje Golfske struje koja donosi topao vazduh preko Atlantskog okeana kao suprotnost vetrovima s Arktika koji putuju prema Europi i Rusiji.

Mišljenja su različita. Naučnici su zabrinuti zbog smanjenog strujanja poslednjih godina, a neki stručnjaci kažu da bi to čak moglo pomoći u borbi s globalnim otopljenjem, prenosi Time.

Golfska struja je u poslednje dve godine usporila i sada se kreće brzinom dva puta manjom nego što je bila do pre par godina.

Naučnici veruju da će, kada se Golfska struja potpuno zaustavi, nastati novo Ledeno doba.

Meteorolog Stu Ostro skeptičan je oko najavljene 'milenijske zime'. 'Ova se prognoza čini kao nagađanje i senzacija bez potvrde', rekao je Ostro.

'Precizni podaci o rekordnim temperaturama nisu dostupni niti za poslednjih 1.000 godina', dodao je Ostro.


**** Znači, da se spremamo polako.....  :kafa:
Volim i sneg, ali ipak više volim mooooreeeee :D

Van mreže danijel

  • **
  • Poruke: 1.494
  • Starost: 40
  • Lokacija: Vrsac
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #6 poslato: 07. Oktobar 2010. u 12:49 »
Ova informacija za sto se Rusa tice,je ponovljena vec  treci put tako da ne kacite iste stvari vise puta,hvala :D

Van mreže danijel

  • **
  • Poruke: 1.494
  • Starost: 40
  • Lokacija: Vrsac
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #7 poslato: 07. Oktobar 2010. u 12:52 »
Inace Slovenka svaka cast za ovu najavu sa slovenskih blogova,deluje veoma intresantno tako da nama zimoljupcima te najave bas prijaju :D

Van mreže Sneško_Belić

  • **
  • Poruke: 816
  • Starost: 55
  • Lokacija: Čačak
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #8 poslato: 07. Oktobar 2010. u 12:56 »
Molim lepo, ali obzirom da je ova VEST u Blicu izašla sad već posle nekih skoro sat vremena (+/-), smatram da danas ama baš ništa ponovila nisam, kao ni prethodnih dana! 8) Hihihiih....mora da si jedan od onih koji ne vole da utvrdjuju gradivo!  ???
Volim i sneg, ali ipak više volim mooooreeeee :D

Van mreže danijel

  • **
  • Poruke: 1.494
  • Starost: 40
  • Lokacija: Vrsac
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #9 poslato: 07. Oktobar 2010. u 13:30 »
Hallo ako znas da citas vest na engleskom ovde na forumu,i ako malo gledas i ostale vesti na forumu videces da je ta vest stavljena vec pre 3 dana,a to sto nasi uvek kasne sa vestima to je vec ustaljen stos u Srbiji,a volim ja uvek a utvrdjujem gradivo pogotovo ako ima veze sa snegom i zimoom  :D :D :D tako da opustenoooooo :D

Van mreže slovenka

  • **
  • Poruke: 1.872
  • Starost: 38
  • Lokacija: Prebold / Miklavž pri Taboru / Slovenija
  • I Love Winter and Summer!!
    • CIKLON.SI
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #10 poslato: 07. Oktobar 2010. u 13:34 »
Čaka nas ena najbolj mrzlih zim

Prognostiki pričakujejo na Balkanu in ob Jadranskem morju eno bolj hladnih zim v zadnjih 25 letih. V Ljubljani bi bile temperature lahko za 1,6 stopinje Celzija nižje od desetletnega povprečja.


Predvideno odstopanje povprečne temperature zraka v obdobju od decembra do februarja od dolgoletnega povprečja 1981–2005 (v stopinjah C). (Foto: ECMWF)

Po podatkih Evropskega centra za srednjeročno vremensko napoved (ECMWF), ki jih spremljajo tudi na Agenciji za okolje (ARSO) bi bila letošnja zima na Balkanu in ob Jadranskem morju lahko za kakšno stopinjo Celzija bolj hladna od 25-letnega povprečja. Od desetletnega povprečja pa bi temperature lahko odstopale še nekoliko bolj, je povedal meteorolog Brane Gregorčič.

V ostalem delu Evrope naj temperature ne bi odstopale od 25-letnega povprečja, v severni Evropi pa bodo po napovedih temperature nekoliko nad povprečjem. Kot je pojasnil Gregorčič je nad Evropo napovedan anticikon, ki bi k nam prinašal celinski mraz iz severovzhodne Evrope. To pomeni v povprečju bolj suho in hladno zimo, saj anticiklon pomeni tudi nekoliko manj padavin.

Kljub temu pa bi bile te temperature v okviru stoletnega povprečja, saj se je klima pri nas v zadnjih letih že segrela, je še pojasnil Gregorčič. V Ljubljani je bila povprečna temperatura v zadnjih 100 letih okoli 0,1 stopinje Celzija, v zadnjih 25 letih je bila 0,9 stopinje Celzija, v zadnjih desetih letih pa 1,6 stopinje Celzija. Pri tem se upošteva povprečje temperatur v decembru, januarju in februarju. Lansko zimo je bila povprečna temperatura v Ljubljani 0,6 stopinje Celzija.


Padavin, torej tudi snega, naj bi bilo letošnjo zimo manj.

Ker bo letos zima nekoliko hladnejša, bi bile temperature lahko zopet okoli 0 stopinj Celzija, kar pa je nižje od 10-letnega in 25-letnega povprečja. Ker smo se navadili na nekoliko toplejše zime, bi se letošnja zato lahko marsikomu zdela bolj hladna, je še povedal Gregorčič.

Izvor: http://24ur.com/novice/slovenija/prognostiki-pricakujejo-eno-najhladnejsih-zim-v-25-letih.html
I LOVE WINTER AND SUMMER!!!

CIKLON.SI

http://ciklon.si/

http://ciklon.si/forum/

Van mreže slovenka

  • **
  • Poruke: 1.872
  • Starost: 38
  • Lokacija: Prebold / Miklavž pri Taboru / Slovenija
  • I Love Winter and Summer!!
    • CIKLON.SI
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #11 poslato: 07. Oktobar 2010. u 13:38 »
Evo intervju sa hrvatskim meteorologom Zoranom Vakulo! :super:

http://danas.net.hr/intervju-tjedna/page/2010/10/06/0312006.html?pos=n0
I LOVE WINTER AND SUMMER!!!

CIKLON.SI

http://ciklon.si/

http://ciklon.si/forum/


Van mreže Sneško_Belić

  • **
  • Poruke: 816
  • Starost: 55
  • Lokacija: Čačak
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #12 poslato: 07. Oktobar 2010. u 14:13 »
Hallo ako znas da citas vest na engleskom ovde na forumu,i ako malo gledas i ostale vesti na forumu videces da je ta vest stavljena vec pre 3 dana,a to sto nasi uvek kasne sa vestima to je vec ustaljen stos u Srbiji,a volim ja uvek a utvrdjujem gradivo pogotovo ako ima veze sa snegom i zimoom  :D :D :D tako da opustenoooooo :D

Ali, ne i ovde :P
Ma, opušteno, naravno! ;) Samo da se ne pretvorimo u pingivne ove zime!  ???
Volim i sneg, ali ipak više volim mooooreeeee :D

Van mreže danijel

  • **
  • Poruke: 1.494
  • Starost: 40
  • Lokacija: Vrsac
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #13 poslato: 07. Oktobar 2010. u 14:27 »
hehe ma neka nas ova zima spoji pa makar se pretvorili i u pingvine hehe,pa sta oni su i ovako medeni :) ajmo zimoooooooooooooooooo :D

Van mreže slovenka

  • **
  • Poruke: 1.872
  • Starost: 38
  • Lokacija: Prebold / Miklavž pri Taboru / Slovenija
  • I Love Winter and Summer!!
    • CIKLON.SI
I LOVE WINTER AND SUMMER!!!

CIKLON.SI

http://ciklon.si/

http://ciklon.si/forum/

Van mreže danijel

  • **
  • Poruke: 1.494
  • Starost: 40
  • Lokacija: Vrsac
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #15 poslato: 10. Oktobar 2010. u 11:45 »
Ocigledno i da posle najave ITALIJANSKIH METEROLOGA sledi jaka zima,jer i nemci juce takodje na vestima javise da ocekuju hladnu zimu :D Slovenka svaka cast sa informacijama,uvek prva i najbolja :D ajmo zimooooooooooo :D :D :D

Van mreže slovenka

  • **
  • Poruke: 1.872
  • Starost: 38
  • Lokacija: Prebold / Miklavž pri Taboru / Slovenija
  • I Love Winter and Summer!!
    • CIKLON.SI
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #16 poslato: 11. Oktobar 2010. u 19:20 »
Konec tedna z arktičnim zrakom zima in sneg v gorah?


Lepo jesensko vreme se bo v glavnem nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh. Proti nam bo pritekal od severovzhoda povečini hladen in suh celinski zrak, nekaj več vlage bo le jutri in v sredo, ko se bo južno od nas pomikal sredozemski ciklon, ki pa bo le deloma vplival na vremenske razmere. V glavnem bo v prihodnjih dneh še prevladovalo anticiklonsko in za ta čas mrzlo vreme. Jutri in v sredo bo v južnejših predelih nekaj več vlage in bo lahko padlo nekaj kapelj dežja.

Temperature so za ta čas nizke, radiosonda iz Campoformida pri Vidmu (Udine) v Furlaniji Julijski krajini je opolnoči na višini 1500 metrov v prostem ozračju namerila 5,6 stopinje Celzija, kar je za približno 2 stopinji Celzija manj od povprečja, ničta izoterma je bila ob isti uri na višini 2643 metrov.

Hladno in povečini sončno vreme se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh z izjemo jutranjih ur, ko bo ponekod zaradi stanovitnosti ozračja megleno in z izjemo, kot rečeno, jutrišnjega dne in srede, ko bo nekaj več oblačnosti v južnih predelih.

Do sobote ne bo večjih vremenskih preobratov. Jesen se bo povečini prikazala v svoji najlepši luči.

Večja vremenska sprememba pa se bo, kot kaže, prehodno udejanila ob koncu tedna, po sedanjih izgledih kaže, da po vsej verjetnosti ravno na nedeljo. Anticiklon bo proti koncu tedna začel slabeti pred pritiskom območja arktičnega zraka, ki se bo spuščal proti Sredozemlju. Hladna vremenska fronta bo, kot kaže v nedeljo zajela tudi naše kraje.

Če ne bo prišlo do občutnih vmesnih sprememb nas bo s hladno fronto prehodno obiskala zima. V nedeljo bo prevladovalo oblačno vreme s padavinami, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine 1000 metrov, lahko pa tudi nekoliko nižje. Burja se bo spet okrepila. Temperature bodo še dodatno padle. V nedeljo čez dan živosrebrni stolpec nad Slovenijo povečini ne bo dosegel 10 stopinj Celzija, v Furlaniji Julijski krajini bodo najvišje dnevne temperature do okrog 12 stopinj Celzija, le ob morju bo kakšna stopinja več. Pihala bo zmerna do močna burja. Noči bodo mrzle. Skratka, v nedeljo bodo vremenske razmere mariskje kar zimske. Kot kaže, turističnim operaterjem v zimskošportnih središčih, vsaj glede na sedanje razmere, letošnja zima ne bi smela delati prevelikih preglavic.

Izvor: http://www.slomedia.it/
I LOVE WINTER AND SUMMER!!!

CIKLON.SI

http://ciklon.si/

http://ciklon.si/forum/

Van mreže Danijel-Daca

  • *
  • Poruke: 395
  • Starost: 36
  • Lokacija: Knjazevac
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #17 poslato: 11. Oktobar 2010. u 19:57 »
Govori srpski da te ceo svet razume!!!! ??? ;)Slovenka,moze ovo ukratko na srpskom,ima nas ovde koji bas i ne znamo Slovenski  ;)

Van mreže slovenka

  • **
  • Poruke: 1.872
  • Starost: 38
  • Lokacija: Prebold / Miklavž pri Taboru / Slovenija
  • I Love Winter and Summer!!
    • CIKLON.SI
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #18 poslato: 11. Oktobar 2010. u 20:08 »
Govori srpski da te ceo svet razume!!!! ??? ;)Slovenka,moze ovo ukratko na srpskom,ima nas ovde koji bas i ne znamo Slovenski  ;)

Pozz Danijel eto moze ukratko naravno, bas je puno toga pa mi se ne da sve tumaciti... Ovo je prognoza za Sloveniju i kaze kako nas krajem ove sedmice, narocito u nedelju ocekuje velika promjena vremena ali samo prolazna... Arkticni vazduh ce stici do Sredozemlja i uzrukovati jos veci pad temperature, sneg do 1000 metara nmv i moze jos nize ali vec sledecu sedmicu ponovno porast temperature... ali kako kaze ovo bice prvi zimski udar ove zime ali zasad kaze samo u planinama, na kraju kaze da bice to dobar povod za turisticku sezonu ove zime ako ovako nastavi...

ja se nadam da se ovo jos malo promeni, pa mozda sneg prolazno spusti se i do nizina hehee... ;)

ali jos nesto gledala sam na austrijskom programu jednu emisiju u kojoj su kazali da se ove zime u Sloveniji i zemljama juznije od nje ocekuje puno snega, cak 1 metar i lokalno vise i iznenadilo me... znam da je ovo malo preterano i nije bas sigurno ali svejedno kad covek koji voli zimu ovo cuje razveseli se ??? sta kazete na to?
I LOVE WINTER AND SUMMER!!!

CIKLON.SI

http://ciklon.si/

http://ciklon.si/forum/

Van mreže Danijel-Daca

  • *
  • Poruke: 395
  • Starost: 36
  • Lokacija: Knjazevac
Odg: Zima 2010/2011!
« Odgovor #19 poslato: 11. Oktobar 2010. u 20:30 »
UUUUUUUUUUUUUUUUU........METAR SNEGA  :super:  :jupi:  :hitna:  :-[ !!!!!!!!!!!!! Super,slovenka,bas si mi raspalila mastu....jos samo da se ostvari....Nadam se da ces nas sve ovde na forumu obradovati jos nekom informacijam ( mozda ces cuti sutra negde da ce snega biti i do 2 metra ove zime :D  :D  :D) xexexe....dobro,da ne preterujemo,i ovaj metar bas odlicno zvuci  :super: VELIKI POZDRAV SLOVENKA!!!!!