Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum


Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Detekcija Mlecnog puta  (Pročitano 22969 puta)

Van mreže Nele

  • **
  • Poruke: 1.011
  • Starost: 46
Detekcija Mlecnog puta
« poslato: 19. Jul 2013. u 20:41 »
Radeci u oblasti radioastronomije vec niz godina, s vremena na vreme sam dobijao poruke od ljudi kloji bi zeleli da se okusaju u detekciji kosmickih objekata, tako osetljivoj oblasti nauke, koliko je osetljiva i njena oprema. Medjutim, nailazeci na dirljivo neznanje u pojedinim oblastima istih tih ljudi, odlucio sam da se pokrenem u opisivanju jednostavnijih stvari koje se ticu ove oblasti, kako bi i drugi mogli ponoviti rezultate i time i Srbiju svrstati u zemlju koja ako i ne postize nesto novo, bar ostaje vredna i radi.

Gospodin Zorkic, urednik Astronomskog magazina je bio vise nego velikodusan da se ovako nesto i ostvari i sada je sve na citaocima :)

Ovo je link gde se moze skinuti prvi pdf primerak casopisa u kojem pocinjemo sa pisanjem :)

http://www.astronomija.co.rs/o-am/7926-astronomski-magazin-online-i-vi.html
« Poslednja izmena: 20. Jul 2013. u 10:45 Nele »

Van mreže Ljubiša

  • ***
  • Poruke: 4.575
  • Lokacija: Čestereg - opština Žitište - Srednji Banat
    • www.cestereg.rs
Odg: Detekcija Mlecnog puta
« Odgovor #1 poslato: 06. Avgust 2013. u 10:16 »
Tek sada vidim ovo! :super:
Sve pohvale za Sašu koji posle gašenja štampanog izdanja Astronomije nije odustao. Jedno vreme sam učestvovao (indirektno) u toj priči i upoznat sam sa problemima sa kojima se susretao.
Sve pohvale i ljudima koji pišu ... bez njih AM ne bi bio to što jeste! :first: