Autor Tema: Церак и околина из ваздуха (Видео снимак)  (Pročitano 25536 puta)

Van mreže Јоца

  • ***
  • Poruke: 3.105
  • Starost: 28
  • Lokacija: Београд - Церак
Претходних дана сам нешто чепркао по YouTube-u, и случајно налетех на један занимљив видео клип. Баш као што и наслов теме каже, ради се о једном снимку Церака и околних насеља из ваздуха.

На почетку клипа, види се полетање летелице и први кадрови Церака из ваздуха, затим се након прелетања висине околних зграда, виде Видиковац, Раковица, и у даљини неки делови Лабудовог и Петловог брда. Како се полако окреће у леву страну виде се и Авала, а испред Авале и брдо Стражевица које је било под НАТО агресијом током бомбардовања 1999 год.
Као се летелица помера даље у лево, полако улазе у кадар и Миљаковачка шума, затим Скојевско насеље и мало у лево, ближе жутих зграда на Цераку, види се још један део насеља Церак, то су ове беле зграде са браон крововима, затим навише Филмски град.
 У кадар улазе и прве гудуре Кошутњака, јасно се види и водоторањ на Кошутњаку, затим у даљини Жарково и чини ми се део Бановог брда. Ко се мало боље загледа, видеће и радар РХМЗ-а у даљини (Не знам тачно како се зове овај радар и велики бели круг што вири), за лакше проналажење, он је у кадру још у лево од водоторња на Кошутњаку, затим и насеље стари Церак, то је иначе насеље у којем ја живим ;D, оно је изграђено нешто пре Церака 2, или како се сада каже Церак виногради (Изграђено је негде почетком 70-их) иначе, стари Церак је и једно од најстаријих насеља на општини Чукарица. Кад застане камера на 1:45 виде се и оне беле зграде са црвеним крововима, е ту близу ја живим, мало испред њих, ка Церак виноградима, мислим да сте их виђали на сликама када сам сликао оне олује са североистока :). Како камера још иде у лево, види се  доњи део Церака близу Белих Вода, где иначе живи наш познати члан Мики :D, затим одличан поглед на Срем и посавину, а пошто је мало лошији снимак, не види се најбоље, али уживо се могу видети термоелектрана код Обреновца и планине на западу Србије.

И онда даље Церак 2, испод ових зграда налази се основна школа "Уједињене нације" у коју сам и ја ишао. Онда даље Церски и Виноградски венац, где окреће аутобус на линији 52, а испод се назире и насеље Железник. Онда опет даље у круг као на почетку Видиковац итд.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=v2gwEQsZhao" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=v2gwEQsZhao</a>

Ето, то је то, надам се да вам се свиђа насеље и околина, а и одличан поглед са ове висине. :)

Van mreže Miki

  • ***
  • Poruke: 2.821
  • Starost: 28
  • Lokacija: Beograd - Bele vode (Žarkovo)
Odg: Церак и околина из ваздуха (Видео снимак)
« Odgovor #1 poslato: 06. Decembar 2014. u 20:54 »
Odličan video komša Joco  :) , tek sad zapravo vidim koliko nam je ustvari lep kraj i ceo ovaj deo Čukarice. 
Ono što je najlepše po meni jesu ove lepe zgrade u istim bojama izgrađene prošloga veka načičkane jedna uz drugu i svo zelenilo koje krasi naselje i ceo Cerak.
Milina  :super: 

Van mreže Јоца

  • ***
  • Poruke: 3.105
  • Starost: 28
  • Lokacija: Београд - Церак
Odg: Церак и околина из ваздуха (Видео снимак)
« Odgovor #2 poslato: 07. Decembar 2014. u 00:15 »
Хвала Мики, и мени се највише свиђају паркови и зеленило који красе Церак и још нека околна насеља. А што се тиче ових зграда, баш су их лепо осмислили, све исте, само са различитим бројем спратова, и мало другачијом бојом цигле. Као што се види, има светло жуте,(у Церском и Виноградском Венцу су још светлије, готово беж боје, јер су касније зидане те зграде, па су им мало променили нијансу) и наранџасто-црвена (класична боја цигле :D), а све то од лепе фасадне цигле.
Док када се гледа преко сателита, цео Церак 2, тј. простор између зграда, изгледа као велики лавиринт, чак се  понекад и мени дешавало када сам био млађи, када се замислим и застанем у неком пролазу помислим, " чек, де сам сада" ? :D
Сада једва чекам неки снег да прекрије ове зелене површине и леп крај, па да мало шетам, "шкљоцам" и уживам у идили јужног и брдовитог насеља Београда :D.

Van mreže Marko_bg

  • **
  • Poruke: 1.068
  • Starost: 39
  • Lokacija: јужни Београд, Церак - Жарково
Odg: Церак и околина из ваздуха (Видео снимак)
« Odgovor #3 poslato: 09. Decembar 2014. u 17:57 »
Сјајан видео, таман да свој крај видим и из птичје перспективе.  8)

Иначе ја сам још пре извесног времена отворио тему са сликама Церака, па можда да се та и ова тема споје у једну, да имамо све на једном месту?

 :-:
http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=2958.0

Van mreže Јоца

  • ***
  • Poruke: 3.105
  • Starost: 28
  • Lokacija: Београд - Церак
Odg: Церак и околина из ваздуха (Видео снимак)
« Odgovor #4 poslato: 11. Decembar 2014. u 21:18 »
Хвала Маре, видео сам и ја твоју репортажу Церака (још пре него што сам и направио ову), одлична је :super:..

Па види, ја сам прво размишљао да убацим у твоју репортажу овај видео, али реко шта знам, можда да направим посебну, пошто је твоја у сликама (такав је и сам назив :D ), а ова са видео снимком Церака и још околних насеља, али што кажеш, сигурно би било боље да је све на једном месту. Тако да, ако се модератори сложе и не мрзи их, нека слободно споје у једну, немам ништа против. :)