Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Teorija zavere, ili...? HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program  (Pročitano 119727 puta)

Van mreže avalamilan

• *
Odg: Hemijski tragovi aviona
« Odgovor #140 poslato: 22. Oktobar 2012. u 11:16 »
Govorim o naucnim cinjenicama gledajuci iz ugla med. nauke a ne o uzrocima o kojima se jos uvek nagadja.

Van mreže zaraza

• *
« Odgovor #141 poslato: 22. Oktobar 2012. u 11:17 »
Ma to sto ti mislis da je nauka, medicina i ostalo je tvoja stvar.
I to NISU cinjenice, vec tvoj subjektivni stav.

Van mreže avalamilan

• *
« Odgovor #142 poslato: 22. Oktobar 2012. u 11:26 »
Eh, kamo srece da je tako, ne bi se digla tolika prasina.Cudan neki subjektivan stav koji postoji kod oko 95% stanonistva?

Van mreže zaraza

• *
« Odgovor #143 poslato: 22. Oktobar 2012. u 11:37 »
Jel su ti za tih 95% isto javili nokti ili si vrsio anketu na uzorku ljudi?

Van mreže avalamilan

• *
« Odgovor #144 poslato: 22. Oktobar 2012. u 11:50 »
To ces i sam da vidis,  sve je napisano jos odavno o tome sta to znaci u med. literaturi.Sta je uzrok, ne znam.Vodim brigu o zdravlju, imao sam zdrave nokte do pre 6 god. pocelo je sa tim promenama , video sam i kod drugih, potpuno identicne tj. nastale u istom momentu, pa sam normalno zainteresovan sta je uzrok i moguce zalecenje?Pitao sam neke lekare i dobio odgovor; intoksikacija (zracenje i chemtrails) mada, sumnjao sam na prirodne uzroke ; sunceve erupcije, ali posto je ucestalo a nije bilo toga to je odbaceno.Nije problem u noktima, vec o stanju u organizmu gde su nokti samo simptom.

Van mreže zaraza

• *
« Odgovor #145 poslato: 22. Oktobar 2012. u 11:54 »
Ja mislim da su to ipak eksplozije supernove.
Jer, ja imam jedan mladez iz koga stalno raste neka dlaka. Ja je odsecem, a ona izraste. E sad, cudno mi je sto ona raste na bas tom mestu, a na drugom mladezu ne raste. Onda sam zakljucio da je Betelgez eksplodirao jer sam jednu istu takvu dlaku video kod coveka na ulici.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #146 poslato: 22. Oktobar 2012. u 12:20 »
Sada sam prvi put ovu temu pročitao od početka i mogu reću da je nivo diskusije dosta opao. Zbog toga ću citirati jedan post sa prve strane koji je možda malo i zaboravljen, a lepo objašnjava mnoge stvari na ovu temu, dakle nema "ovo, ono" ...

Što se ove teme tiče, moram da razjasnim sledeće. Na osnovu diplomskog rada (koji je uradila ptprinceza) iz 1998. godine (ko zna, zna), naučio sam dosta o tragovima kondenzacije u atmosferi (contrails). Kondenzacioni tragovi su ujedno i hemijski tragovi (chemtrails), jer tu se ne ispušta samo vodena para i ugljen dioksid, već i ostalči produkti sagorevanja kerozina, odnosno avionskog goriva. Ne postoje nikakve tajne niti nerazjašnjene supstance koje se ispuštaju u atmosferu iz komercijalnih vazduhoplova.

Ovaj post je samo već izneta potvrda ovih reči (odnosno, obrnuto).
Tragovi kondenzacije opstaju vidljivi u atmosferi dok se ne steknu uslovi da ponovo pređu u gasnu fazu, što zavisi od vlažnosti i temperature vazduha na visini leta. Ipak, ugrubo se može reći da kondenzacioni tragovi kraće opstaju pri lepom vremenu (ponekad ti tragovi i izostanu, što se može videti), dok pred promenu vremena u toploj i relativno vlažnoj vazdušnoj masi (ponavljam: na visini leta) isparavanje tih tragova traje i po nekoliko sati.

Kao što ovde navodim, može, i to nekoliko sati. Ništa čudno.

Dakle, ispusti ovog tipa se polako spuštaju ka zemlji, brzinom od nekoliko desetina santimetara u sekundi. Pri tome oni se polako šire i samim tim i razređuju, pa od prividno tanke linije u vremenu nastajanja traga dolazi do prividnog zadebljanja. Ustvari, ti tragovi padaju i šire se, pa se zato čine širokim. U nekom trenutku, na nekoj nižoj visini, ti tragovi ipak nestaju, ali sve se to neminovno sruči na zemlju. Ipak, merenja na zemlji ne ukazuju da su te materije o tolikoj meri opasne. Čak manje su opasne od industrije na samoj površini tla. Hemisjko zagađenje sa te strane zaista nije toliko dramatično. Najzad, to se dešava već decenijama, otkad je tih letova.
Drugačije je u Americi, gde tih letova ima znatno više, a ima i nekomercijalnih, vojnih ili ko zna kakvih letova, te ovde pustite mašti na volju, budite Majkl Mur i smislite neku priču iz konspiracije i pišite knjige, snimajte filmove i obogatite se na nečem običnom što svi vide svaki dan. To u Americi pali, a što ne bi ovde? Kao da smo mi pa mnogo pametniji... Neznanje je moć (Orvel, 1984).

Dakle, lepo je to što pratite tragove aviona, ali imajte na umu da su to pre sevga kondenzacioni tragovi i da je sve to normalno. Pustite konspiraciju i priče o hemijskom zagađenju. Ako vam je do hemijskog zagađenja, ono je znatno veće u vašem tanjiru nego u vazduhu koji udišete. No, da vam ne zgadim jelo, nije mi to namera, uzmite neku 'neprskanu' jabuku, sa uživanjem je grizite i uživajte u šarama na nebu, i zahvalite se postojanju avio letova na tome.

Ono što ne želite da zante jeste da se iz aviona svašta nešto ispušta, što neminovno, pre ili kasnije, pada na zemlju, uključujući čak i razni otpadni materijali tipa fekalija (čelične ptice i kake u letu). Poznat je slučaj neobične ledene sante koja je osamdesetih godina pala kod Rožaja (mislim da je o tome pisala i tadašnja Politika). Stručnjaci RHMZ Srbije su uzeli uzorak te ledene sante i ispostavilo se (što ne piše u novinama) da ima dosta amonijaka, pa čak i urina. Najzad, razjašnjeno je tako što je neki komercijalni let (kao) slučajno ispustio takav otpad iznad relativno naselejnog (umesto nenaselejnog) područja. Eto, ima i toga.

Nadam se da sam neke urbane legende koje su ovde navedene bez mnogo čvrstih osnova razbijene u samom početku. To mi je moderatorska dužnost.

:selam:
Ja mislim da su to ipak eksplozije supernove.
Jer, ja imam jedan mladez iz koga stalno raste neka dlaka. Ja je odsecem, a ona izraste. E sad, cudno mi je sto ona raste na bas tom mestu, a na drugom mladezu ne raste. Onda sam zakljucio da je Betelgez eksplodirao jer sam jednu istu takvu dlaku video kod coveka na ulici.
Nisam znao da je eksplodirao!? :rofl:

Van mreže zaraza

• *
« Odgovor #147 poslato: 22. Oktobar 2012. u 12:26 »
Nije, ali ja osetim da jeste.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #148 poslato: 22. Oktobar 2012. u 12:32 »
Nije, ali ja osetim da jeste.
Uuu blago tebi ... 'el može neki precizniji podatak ... kol'ko ono treba svetlosti da stigne od njega do nas ... 600 godina??? ... možeš li bar približno reći "na kojoj je godini"? Čisto da znam da izglancam teleskop do tada! ;D

Van mreže zaraza

• *
« Odgovor #149 poslato: 22. Oktobar 2012. u 12:44 »
Za to cu vec morati da konsultujem neke vise entitete :)

Van mreže avalamilan

• *
« Odgovor #150 poslato: 22. Oktobar 2012. u 13:18 »
Tako je, tragovi i sirenje glasina da su otrovi je laz.To je normalna pojava koja oduvek postoji.Ponekad ih ima vise jer je gust saobracaj.Ljudi imaju eventualne probleme zbog lose ishrane itd. a zajednicki simptomi su slucajnost.Verovatno su te dezinformacije vezane za tragove namerno proizvedene, jer ne postoje ili ne onako kako ih lazno predstavljaju da su otrovi itd?  ps. nemojte sada kontru.

Van mreže zec

« Odgovor #151 poslato: 22. Oktobar 2012. u 18:48 »
To ces i sam da vidis,  sve je napisano jos odavno o tome sta to znaci u med. literaturi.Sta je uzrok, ne znam.Vodim brigu o zdravlju, imao sam zdrave nokte do pre 6 god. pocelo je sa tim promenama , video sam i kod drugih, potpuno identicne tj. nastale u istom momentu, pa sam normalno zainteresovan sta je uzrok i moguce zalecenje?Pitao sam neke lekare i dobio odgovor; intoksikacija (zracenje i chemtrails) mada, sumnjao sam na prirodne uzroke ; sunceve erupcije, ali posto je ucestalo a nije bilo toga to je odbaceno.Nije problem u noktima, vec o stanju u organizmu gde su nokti samo simptom.

Opet se spominju nokti????!!!!Majko mila...e posto idem u medicinsku,da ti dam knjigu iz patologije??Ima o noktima na oko 3 stranice. O oboljenjima njihovim i promenama.

Van mreže Пролазник

« Odgovor #152 poslato: 10. Novembar 2012. u 20:51 »
Поздрав свима. Пратим дискусије али сада се први пут јављам, иритиран надобудним ставовима појединаца који све знају.

Овде су два дела једног документарног филма (српски превод), у коме амерички научници говоре о својим истраживањима на дату тему. Ако их погледате, видећете да су хемијски трагови реалност и да су део одређених пројеката и нису никаква тајна нити измишљотина. Напротив, о њима јавно говоре они по чијем налогу и настају, али о томе више у самом филму.

Zašto, za ime sveta, prskaju? (Why In The World Are They Spraying?)
http://vimeo.com/52850837#at=0

Čime li nas to prskaju? (What In The World Are They Spraying)
http://vimeo.com/36923185#

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #153 poslato: 11. Novembar 2012. u 16:18 »
Поздрав свима. Пратим дискусије али сада се први пут јављам, иритиран надобудним ставовима појединаца који све знају.

Овде су два дела једног документарног филма (српски превод), у коме амерички научници говоре о својим истраживањима на дату тему. Ако их погледате, видећете да су хемијски трагови реалност и да су део одређених пројеката и нису никаква тајна нити измишљотина. Напротив, о њима јавно говоре они по чијем налогу и настају, али о томе више у самом филму.

Zašto, za ime sveta, prskaju? (Why In The World Are They Spraying?)
http://vimeo.com/52850837#at=0

Čime li nas to prskaju? (What In The World Are They Spraying)
http://vimeo.com/36923185#
Kao prvo, dobro došao na forum. Više bih voleo da si prvi post ostavio na nekom drugom mestu, al' šta da se radi.
Svaka aktivnost čoveka ima svoju posledicu i to je neminovno. Ti veruješ u to "prskanje" i to je tvoj izbor i nemam nameru da te ubedim u suprotno. Meni samo jedna stvar nije baš najjasnija u vezi sa ovom temom. Recimo Mali Pera je zagovarač i idejni tvorac ovog "prskanja". Gde živi Mali Pera? Koji vazduh diše? Kojom Zemljom hoda? Koje voće i povrće jede? Gde je tu logika?
Iskren da budem, uspeo sam sebe da nateram da odgledam možda desetak minuta filma. Puno se tu analiza pominje ... sve "zvanične", a sve sa nekih sajtova? Pa jel' postoji papir sa zvaničnim potpisom onoga koji je analizu uradio i pečatom instituta ili firme i sl. Nešto nisam video tako nešto, nego samo "Ja sam lično radio analizu...". Pa prijatelju što nisi snimao najzanimljiviji deo? Vidim pozivaju se i na Vikipediju ... svi znamo kako Vikipedija funkcioniše. Lično sam uređivao nekoliko stranica.  :smartass:
E da, ono osušeno drveće je veoma interesantno. Da su došli u Srbiju, ove godine bi mogli snimiti gomilu skoz osušenih i poluosušenih stabala! Tako je to kada je hladna zima ... ili je nešto drugo u pitanju? :neznam:
... da ne nabrajam dalje ... da sam gledao do kraja, ko zna šta bi još našao. :-X

Van mreže Stefano

• Administrator

Van mreže ivanb

• *
« Odgovor #155 poslato: 13. Novembar 2012. u 00:46 »
Danas, tj. juče je bilo prilično mnogo tih tzv. chemtrail-ova na nebu. Razni "stručnjaci" zvone o tome kako nebom širom sveta lete neobeleženi avioni i zaprašuju nas. Međutim, postoje sajtovi kao npr. www.flightradar24.com i www.planefinder.net na kojima možete u realnom vremenu pratiti avione širom sveta sa podacima o tome kojoj kompaniji pripadauj, o trenutnom položaju, brzini, visini, kursu. Ja još nisam primetio da neki avion koji je proleteo iznad nas nije evidentiran na tim sajtovima. To su sve komercijalni redovni i čarter letovi, pa ne verujem da nas oni zaprašuju.

Van mreže zaraza

• *
« Odgovor #156 poslato: 13. Novembar 2012. u 00:49 »
Moram da napomenem da se na FlightRadar ne vide svi tipovi aviona. Jednostavno, neki modeli nemaju odgovarajuce uredjaje za pracenje, kao stu su recimo ATR72 ili gomila tih manjih, starijih aviona.

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #157 poslato: 12. Maj 2013. u 17:11 »
Evo na sta sam nabasao danas na facebook-u  :o
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ESYVMAZSyiM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ESYVMAZSyiM</a>

Ima jos par snimaka na youtube o ovome, jedan je uploadovan pre vise od godinu dana..
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže zaraza

• *
« Odgovor #158 poslato: 13. Maj 2013. u 11:20 »
Kada bih imao par hiljada dolara za bacanje, na nebu bih napisao "Evo vam ga na".

http://www.sky-writing.com/

Van mreže avalamilan

• *
« Odgovor #159 poslato: 15. Maj 2013. u 00:01 »
Da to su carter letovi, evo kod mene u mom malom mestu u predgradju je mirno nebo jer nema redovnih linija ali kada je pijac u Smederevskoj Palanci i Mladenovcu celo nebo je prosarano.