Autor Tema: Jesen 2011.  (Pročitano 108079 puta)

Van mreže man

• **
  • Starost: 49
  • Vratiće se zime kad se desi kolaps AMOC-a!
Odg: Jesen 2011.
« Odgovor #100 poslato: 20. Novembar 2011. u 17:12 »
 ШТА РЕЋИ НА ТО ИЗ КУРИРА,А НЕ ЗАПЛАКАТИ.ОД СМЕХА! :vidiga:

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #101 poslato: 20. Novembar 2011. u 18:26 »
Biće,biće ma spremamo lopate odmah,ove nedelje bar za moj kraj može pasti samo kišica,a neki modeli za vikend vide čak i otopljenje uz razbijanje inverzije.

Van mreže zimoljubac

• *
« Odgovor #102 poslato: 20. Novembar 2011. u 19:42 »
haha...ne znam odakle im takve informacije...nije sigurno od rhmz-a,ova njihova me prognoza podseti na onaj vic,padace sneg na +25,i ona fora u jbt. ko ce da ga cisti po toj vrucini,lupaju u prazno pa samo prsti.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 39
    • Sumeteo
« Odgovor #103 poslato: 20. Novembar 2011. u 19:47 »
Dugo traje suša, a i hladnije vreme od proseka. Po meni realnije da u skorije vreme malo zajuži i bude nekih padavina.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #104 poslato: 21. Novembar 2011. u 17:01 »
Ja sam još u oktobru negde u ovoj temi pisao da će u ovom novembru samo prva dekada biti topla a da će druga i treća najverovatnije biti hladnija , za sada su svi izgledi da će tako i biti.

Citat
Ne verujem , ove godine mislim da će biti topla treća dekada oktobra i možda prva dekada novembra ali vrlo brzo će doći zahladjenje u novembru! nema šanse da budu 2 uzastopno topla novembra!

Van mreže ciklon

• Starost: 42
« Odgovor #105 poslato: 22. Novembar 2011. u 00:19 »
Evo da jos koji post napisem u ovoj temi jer se ona zatvara jos malo.

Vecerasnji izlaz EC za Vrbas i silne 0(nule) koje stoje kod prognozirane kolicine padavina. Sve manje sanse da dodje do bilo kakvih padavina do kraja meseca.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #106 poslato: 22. Novembar 2011. u 00:21 »
Čoveče neki delovi Srbije ni kap kiše nisu imali ovog novembra , užas!

Van mreže laky

« Odgovor #107 poslato: 23. Novembar 2011. u 11:07 »
Koliko su puta modeli crtali nesto ovako a za dan dva na tom istom mestu anticiklon od 1030-1040mb:

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #108 poslato: 23. Novembar 2011. u 11:25 »
Ma ja više i ne gledam te karte za veće razdoblje,nema svrhe uopšte,ko da smo upali u neki vrtlog vreme se uopšte ne menja,ne sećam se kada je zadnji put ovako bilo.

Van mreže ciklon

« Odgovor #109 poslato: 28. Novembar 2011. u 19:10 »
Kada bi se nastavio trend ovakvog odnosa ciklona i anticiklona nad Evropom(ali i drugih faktora) do kraja meseca veoma lako bi se moglo desiti da u nasoj zemlji novembar bude hladniji od proseka a da pritom ne bude sneznog pokrivaca a mozda cak ni sneznih padavina. To bi zaista bio pravi izuzetak!

Sada vec mogu da konstatujem da je ova prognoza koju sam napisao pre 20 dana tacna, snega nije bilo u ovom mesecu(nece ga ni biti) a prosecna temperatura je ispod proseka. Ne secam se nijednog novembra koji je imao ovu karakteristiku i tesko da ce se ponoviti u skorije vreme.

Ova jesen je pocela toplo i stabilno a zavrsila se hladno i stabilno, nije bilo naglih prelaza iz leta u zimu i obrnuto a padavina skoro da nije bilo. Ono sto mi je jos upecatljivo je i veoma rani mraz koji se dogodio sredinom oktobra u gotovo citavoj zemlji.   
Po meni veoma lepa jesen, verovatno cu je pamtiti jako dugo.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #110 poslato: 28. Novembar 2011. u 19:16 »
Jesen je bila odlična , septembar veoma topao , oktobar i novembar hladniji od proseka , sušna jesen je bila , novembar pogotovo , snega nije bilo osim ponegde na planinama sredinom oktobra , u novembru nije bilo snega nigde , samo magle , mrazevi i niske oblačnosti , sve u svemu jesen za poželeti!

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #111 poslato: 28. Novembar 2011. u 20:42 »
Ispravka snega je u novembru bilo u Boru i Vrscu sad u subotu tako da se zna,kolega Zelimir je postavio slike iz Vrsca,sve ostalo je tako kako jeste,da li ce druga polovina decembra doneti sneg ostaje da vidimo...:D

Van mreže Srbin

• Starost: 34
« Odgovor #112 poslato: 28. Novembar 2011. u 20:53 »
 ^^
Al to nije pravi sneg mislim od nekog ciklona,to je vishe ,neko voli da ga nazove i industrijski, jel moze da ga izazove i neka fabrika tj ono shto fabrika ispshta u kombinaciji sa maglom i niskom oblachnoshcu,uglavnom to je AC sneg,a ne pravi :D

Stvarno kad sad pogledam,ceo novembar bez snega(ne rachunajuci to u Vrshcu :D) u celoj zemlji i na planinama reklo bi se izuzetno retka pojava,nznm da li i koliko puta se tako neshto dogadjalo u proshlosti? Ako jeste onda verovatno vrlo vrlo retko da se desi da ne bude ni jednog dana barem sa padanjem snega u novembru na planinama....  Ako neko moze da proveri,eto...

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #113 poslato: 28. Novembar 2011. u 21:02 »
Svakako,al sneg je sneg,belo je belo,sve ostalo je nevazno,ipas meni vise prija da veje svuda i da je to ono pravo,iako je ovo bilo da me mine zelja i pobelelo je,ipak ono pravo od snega tek iscekujem...:) ;)

Van mreže Darko_9

« Odgovor #114 poslato: 28. Novembar 2011. u 21:07 »
Srbine bilo je 12 cm snega 10 oktobra na Kopaoniku tako pise na ogimetu a na synop meteos pise 10 cm! to je jedini sneg ove jeseni u Srbiji , ovih pola cm u Vrscu i ono u Boru to je nemerljivo! u novembru nigde na planinama nije bilo snega , bas uzas! nadamo se da ce decembar opravdati ovaj haos!

Van mreže Fraka

• **
« Odgovor #115 poslato: 28. Novembar 2011. u 21:11 »
ovo jesen za pozeljeti?  :neznam:  :bang:

Van mreže Srbin

• Starost: 34
« Odgovor #116 poslato: 28. Novembar 2011. u 21:13 »
Svakako,al sneg je sneg,belo je belo,sve ostalo je nevazno,ipas meni vise prija da veje svuda i da je to ono pravo,iako je ovo bilo da me mine zelja i pobelelo je,ipak ono pravo od snega isckekujem tek...:) ;)
Ma ok to :D Samo me zanima koliko se puta desilo u proshlosti da nema ni jednog dana sa padanjem snega u novembru ni na jednoj planini u Srbiji... Verovatno jako retka pojava u mesecu novembru....

Srbine bilo je 12 cm snega 10 oktobra na Kopaoniku tako pise na ogimetu a na synop meteos pise 10 cm! to je jedini sneg ove jeseni u Srbiji , ovih pola cm u Vrscu i ono u Boru to je nemerljivo! u novembru nigde na planinama nije bilo snega , bas uzas! nadamo se da ce decembar opravdati ovaj haos!

Bojim se da ce planine ove godine o5 da kubure sa snegom kao proshle a i jugozapadna Srbija kao predhodnih 5 godina....

Van mreže martin

• *
« Odgovor #117 poslato: 28. Novembar 2011. u 21:14 »
Pa redno bi bilo nakon ove suse i ovaj anticiklon, decembar da ga vidimo u negovo pravo lice ali nemora da znaci vreme je nepredvidlivo tako da ostaje nama da cekamo dugo posakuvani sneg.

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #118 poslato: 28. Novembar 2011. u 21:15 »

Van mreže Darko_9

« Odgovor #119 poslato: 28. Novembar 2011. u 21:16 »
ovo jesen za pozeljeti?  :neznam:  :bang:
Pa bolje ovo nego svaki dan kisa , prosle godine u trecoj dekadi novembra kod vas na promoriju je bilo toliko kise da je bilo mislim i poplava...po meni je bolje da je susna jesen nego svaki dan kisa! dugo nije bila susna jesen kao ova!