Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Meteo chat  (Pročitano 1720654 puta)

Van mreže popovica novi sad 1

• **
Odg: Meteo chat
« Odgovor #12840 poslato: juče u 08:33 »
Kod mene juce popodne i potom  sinoc bas bila dobra kisa tako nije akutno ako bude samo 10 mm do kraja meseca

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 53
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #12841 poslato: juče u 10:30 »
Kakvo kvalitetno isušivanje modela jutros za naredni period. Uvek je tu sumnjivo kad se crtaju te enormne količine. I tako po EC-u i ICON-u od 100+ mm dođosmo do akumuliranih 10-ak mm do kraja meseca iz 10 tura.

Ovo je najveći užas od vremena. Kad već neće kiša da padne kako treba, zašto barem nije sunčano, toplo, stabilno, da uživamo u lepom vremenu. Najgore je što nema niti stabilizacije, niti ozbiljnije kiše na vidiku.
Ja ne bih rekao da se baš tako veliko isušivanje desilo. Jeste u narednom periodu južna polovina sa više padavina ali i dobro je da tako bude posle višemesečne suše na tim prostorima.

Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 35
« Odgovor #12842 poslato: juče u 12:53 »
^^ Mislio sam na ovaj deo Srbije pre svega, što se jasno vidi na priloženim kartama. Za sinoptičku situaciju u narednom periodu i statistički najkišovitiji deo godine, akumulacije od 10-15mm su smešne. GFS drži svoju priču u drugoj krajnosti, nadam se da se nađu na pola puta do srede.

padavine u aprilu 2025:
AMS Miljakovac 33.0mm
prosek (Vračar) - 51.5mm

padavine u maju 2025:
AMS Miljakovac - 37.6mm
prosek (Vračar) - 72.3mm

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 35
« Odgovor #12843 poslato: juče u 19:15 »
I tako, vratio se i stari dobri GFS na fabrička podešavanja nakon par dana ludovanja. Nije mi baš najjasnije šta se to dogodi sa modelima pa tako polude i krenu da crtaju nebuloze, ali srećom ovoga puta nije predugo trajalo.

Ništa, idemo dalje sa padavinama na kašičicu, pa možda jun konačno razbije maler.

padavine u aprilu 2025:
AMS Miljakovac 33.0mm
prosek (Vračar) - 51.5mm

padavine u maju 2025:
AMS Miljakovac - 37.6mm
prosek (Vračar) - 72.3mm

Van mreže risbo gr

• Starost: 37
« Odgovor #12844 poslato: juče u 22:39 »
 ^^ Само су заменили улоге Ец и Гфс. Сада Ец даје то исто што је цртао Гфс  :D
Није то више ни тако далек термин, видим и да се у последњих годину дана традиционално резервисани ГЕМ приклонио Ец-у.

Van mreže popovica novi sad 1

• **
« Odgovor #12845 poslato: danas u 09:42 »
Nema problema sa vlagom na Fruskoj Gori tako da skroz sam opušten oko količine padavina a čak su sancevi na dobrim putu da imaju prosečan mesec .
67  ,9 mm nekih  8 mm još i to je prosečan mesec .
Beograd prosto nema sreće .
Mesec će biti verovatno ispod proseka sa temperaturom tako da više je vlage završilo u zemljištu.