Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jul 2014 - III dekada  (Pročitano 161999 puta)

Van mreže Liki

• Starost: 33
Odg: Jul 2014 - III dekada
« Odgovor #760 poslato: 30. Jul 2014. u 17:09 »
ovo definitivno ima potencijala da bude veoma opasno veče, vojvodina posebno kako sada izgeda.. pogledajte trenutnu situaciju koja i nije nešto naročito, ali zato sada već počinju sve više da se stvaraju Cb-ovi ispred ovog sistema. Ono što bode oko je kretanje sistema ( veoma jakog ) iz hrvatske koji donekle odstupa od ostalog sstrujanja i popujuje se južnije sve više.. Taj južni krak je onaj koji mislim da može da dogura do vojvodine, a naravno  i južnije bi bilo razvoja zasigurno.. Dosta sunca i po koji kraći pljuskić za sada !!!

Van mreže roki

« Odgovor #761 poslato: 30. Jul 2014. u 17:12 »
Ma sad ce vama ovde iznad Sarajeva da se to pocne oformljavati,tako obicno bude.Sjeverno od Sarajeva se oformi i onda kako ide dalje prema sjeveru ili S-I sve vise jaca,a evo vec ima grmljavine i jos ima ovaj sistem napodrucju Banja Luke.

Van mreže Miki

• Starost: 29
« Odgovor #762 poslato: 30. Jul 2014. u 17:38 »
 ^^ Bas tako , ovaj citav oblacni sistem sa hladnijom vazdusnom masom se premesta polako prema Srbiji , i sto dublje bude prolazio , to ce verovatno jacati jer bi se ispred njega stvarali Cb-ovi.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 35
« Odgovor #763 poslato: 30. Jul 2014. u 18:43 »
Sve je izvjesnije da veći dio Srbije prolazi bez akcije danas, razvoja ima po jugoistočnoj Srbiji, a vjerovatno će i Vojvodina kasnije dobiti nešto od oblačnosti u Bosni i Hrvatskoj.

Na CG primorju je zato veliko nevrijeme u toku. Vrlo razvijena konvektivna linija se spušta niz Jadran. U Herceg Novom je za nepunih sat vremena palo 75mm, a uskoro je i moj Bar na udaru:

padavine u martu 2025:
AMS Miljakovac 70.4mm
prosek (Vračar) - 48.7mm

padavine u aprilu 2025:
AMS Miljakovac - 33.0mm
prosek (Vračar) - 51.5mm

Van mreže gambino

• **
« Odgovor #764 poslato: 30. Jul 2014. u 18:45 »
Danas ispala velika,nista od akcije.

Van mreže Liki

« Odgovor #765 poslato: 30. Jul 2014. u 18:52 »
a kada u prvom naletu i nije bila ispala za većinu? rekao sam da ne verujem da će biti išta žestoko i tako će i biti , ali zato i kiše ima da bude samo takve još ako me zahvati koji oblak u razvoju kao što se sporadično vidi u ovoj umerenoj do jakoj kiši ja sam prezadovoljan. kome grad još treba na ovu bedu .
I još da kažem da tek kad strujanje okrene na pre svega južno mogu očekivai i neke razvoje, ova godina ništa sa jugozapada ne donosi i to je tako

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #766 poslato: 30. Jul 2014. u 19:08 »
Sve je izvjesnije da veći dio Srbije prolazi bez akcije danas, razvoja ima po jugoistočnoj Srbiji, a vjerovatno će i Vojvodina kasnije dobiti nešto od oblačnosti u Bosni i Hrvatskoj.
Током ноћи и сутра очекују се обилне падавине, а могуће су и непогоде са градом и олујним ветром, упозорио је Хидрометеоролошки завод.

Naš zavod oluje očekuje tek tokom noći i sutra.Ne znam koliko su oni tačni

Na mreži igorkonkolj

• **
« Odgovor #767 poslato: 30. Jul 2014. u 19:12 »
dobar dan, umereno oblacno, oblaci se krecu u juznoj struji ima i nesto vetra, moze se reci prijatno vreme... ajd i da sacekamo Anamariju pompezno najavljivanu od strane medija :kafa: u ovakvoj radarskoj situaciji kod mene nista pre ponoci...

Van mreže sale pn

« Odgovor #768 poslato: 30. Jul 2014. u 19:14 »
Polako ljudi sta vam je, akcija stize kasnije veceras i tokom noci i bice puno kise i pljuskova. Milos je mislio na predfrontalne nestabilnosti danas, koje su ipak izostale. I gledajte radar sa juga tu ce poceti da se puni, zapravo vec je poceo na krajnjem jugu zemlje gde ima par jakih celija.

Kod mene se raduvala kosava kao u sred zime. Ne pamtim kada je poslednji put tokom leta bilo ovako izrazene kosavske situacije.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #769 poslato: 30. Jul 2014. u 19:23 »
A kod mene skroz tiho,vetru ni traga ???

Daleko prema jugu i jugoistoku se vidi ogroman nakovanj tih Cb-ova.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #770 poslato: 30. Jul 2014. u 19:27 »
A kod mene skroz tiho,vetru ni traga ???

Пресликана ситуација, сада се и разведрило.

Видећемо шта ће бити вечерас,оно што је сигурно са запада и југозапада се приближава солидна падавинска маса.

Van mreže nele-niš

« Odgovor #771 poslato: 30. Jul 2014. u 19:30 »
Sve više jača oblačnost na jugu Srbije formira se vozić ima tu dosta jakih oblaka,

kod mene kao u sauni vetra nema i vrlo je sparno.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #772 poslato: 30. Jul 2014. u 19:34 »
Meni su oči više uprte u ove već spomenute Cb-ove na jugoistoku.Oni definitivno idu na gore,jer je strujanje južno,a kasnije odavde pa severnije čak i jugoistočno.

Od ove oblačnosti sa mora teško da bi išta drugo bilo od jednolične natapače... ???
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 35
« Odgovor #773 poslato: 30. Jul 2014. u 19:34 »
U Beogradu je košava uglavnom bila sasvim slaba. Počinje ponovo poneka kap kiše, sparno je, 27°C.

Na karti trenutnih munja se vrlo lako može odrediti trenutni položaj fronta, posebno je zanimljiv ovaj prekid (kad je razvoj konevktivnih oblaka u pitanju) koji iz Bosne ulazi u Srbiju. U međuvremenu, lijevo krilo fronta hara Mađarskom, a desno Crnom Gorom:

padavine u martu 2025:
AMS Miljakovac 70.4mm
prosek (Vračar) - 48.7mm

padavine u aprilu 2025:
AMS Miljakovac - 33.0mm
prosek (Vračar) - 51.5mm

Van mreže Saobraćajna Kamera

• *
    • Saobraćajna Kamera
Re: Jul 2014 - III dekada
« Odgovor #774 poslato: 30. Jul 2014. u 19:34 »
Beograd

youtube.com/user/saobracajnakamera

Na mreži igorkonkolj

• **
« Odgovor #775 poslato: 30. Jul 2014. u 19:48 »

Van mreže slobopfc

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #776 poslato: 30. Jul 2014. u 19:49 »
Iscekujemo noc da vidimo hoce li biti nevremena, sto se mene tice samo da mi zagrmimo u Bugarskoj.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #777 poslato: 30. Jul 2014. u 19:52 »
leleeeee.... sta je ovo... :o
Staviš kontrast na maksimum i dobiješ takvu sliku. Ništa posebno. :-\ Pogledaj da nema detalja na zemlji nego samo crno!

Van mreže nele-niš

« Odgovor #778 poslato: 30. Jul 2014. u 19:52 »
Zamračilo prema jugu mamatusi iznad glave.

Van mreže Djordje...storm chasers....

• Usus est optimus magister
« Odgovor #779 poslato: 30. Jul 2014. u 19:53 »
Grmi u Bih Oblaci su katastrofa,msm da je bilo i funela kasnije idu slike upravo dok ovo pisem napolju pljusti kisaa uz nenormalnu sparinu  :D

Јануар :12,9mm
Фебруар:15,6мм
Март:64,5
Април:127,3мм
Година:220,3mm