Autor Tema: Imena ciklona  (Pročitano 117354 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 38
Imena ciklona
« poslato: 29. Jul 2014. u 22:34 »
Ljudi. Dali ste dva puta za redom ženska imena. Do sada je bilo jednom muško, jednom žensko ili menjate koncepciju. :neznam: :)

Van mreže nele-niš

Odg: Imena ciklona
« Odgovor #1 poslato: 29. Jul 2014. u 22:51 »
Ljudi. Dali ste dva puta za redom ženska imena. Do sada je bilo jednom muško, jednom žensko ili menjate koncepciju. :neznam: :)

Prvih 30 imena po azbučnom redu su potrošena, pa je počeo nov ciklus ženskim imenom zato što je u prvom na početku bilo muško ime valjda je tako...

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 38
« Odgovor #2 poslato: 29. Jul 2014. u 23:39 »
Prvih 30 imena po azbučnom redu su potrošena, pa je počeo nov ciklus ženskim imenom zato što je u prvom na početku bilo muško ime valjda je tako...
Aha. OK. :)

Van mreže Јоца

• Starost: 30
« Odgovor #3 poslato: 29. Jul 2014. u 23:42 »
Ljudi, da li ste vi podelili sva imena novim ciklonima? Pitam da znam da li i mi mozemo da predlozimo neka imena, ukoliko niste vec sve izdelili?  ;)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 36
« Odgovor #4 poslato: 29. Jul 2014. u 23:58 »
Preliminarna lista je napravljena, ali su izmjene svakako moguće. Ako za neko ime posebno želiš da se nađe na spisku, izmijenićemo. :)

padavine u aprilu 2026:
AMS Miljakovac 28.4mm
prosek (Vračar) - 51.5mm

padavine u maju 2026:
AMS Miljakovac 78.7mm
prosek (Vračar) - 72.3mm

Van mreže Miki

« Odgovor #5 poslato: 30. Jul 2014. u 00:01 »
Hmmm... meni recimo "Miki" bas dobro zvuci za jedan cikon...  ;D Super ideja Joco , oduvek sam zeleo da predlozim neko ime ali eto , nisam ni znao da je to moguce.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 41
« Odgovor #6 poslato: 30. Jul 2014. u 00:15 »
Svakako prvi ciklon ne menjamo od slova b slobodno predložite. Nije na odmet da ubacite i po koju sliku ovde ako uslikate nesto zanimljivo kod vas od ovog ciklona kako bi imali sve na jednom mestu.

Van mreže Јоца

« Odgovor #7 poslato: 30. Jul 2014. u 02:16 »
Super, ja bih predlozio jedno zensko ime. DRAGANA, po mojoj mladjoj sestri  ;D  , ako vec nije dato to ime, a i ako jeste, mozete da ga prepustite meni, kao da sam ga ja prvi predlozio  ;D :D . Probacu nesto da uslikam, sve zavisi sa koje strane mi dolaze oluje. A pogotovo ako nesto bude od Dragane :D .

Van mreže ssoney

• **
  • Starost: 46
« Odgovor #8 poslato: 30. Jul 2014. u 09:22 »
Jel moze predlog za ciklon, da se zove Biljana, ako vec nije bilo...

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 39
    • Sumeteo
« Odgovor #9 poslato: 30. Jul 2014. u 10:49 »
U ovoj temi možete davati predloge za imena ciklona, u ovom drugom ciklusu po azbučnom redu, prvo slovo A nosi žensko ime, a svako sledeće naizmenično se menja.

Ženska imena: A, V, D, E, Z, J, L, M, NJ, P, S, Ć, F, C, DŽ
Muška imena: B, G, Đ, Ž, I, K, LJ, N, O, R, T, U, H, Č, Š

Van mreže Azra

« Odgovor #10 poslato: 30. Jul 2014. u 12:36 »
Evo predloga:

ženska imena: Aneta, Vanda, Dafina/Devana , Elena, Zaga, Janja, Lada, Morana/Mokoša/Majla, Njegoslava, Petra, Sonja, Ćamila, Fikreta, Cvijana, Džejna

muška imena: Benjamin, Gabrijel, Đorđe, Živko, Irvin, Kornelije, Ljutimir, Nikša, Ognjen, Risto , Todor, Uglješa, Hamza, Čedo, Šemsi.

:)

Van mreže sale pn

« Odgovor #11 poslato: 30. Jul 2014. u 14:46 »
Evo predloga:

ženska imena: Aneta, Vanda, Dafina/Devana , Elena, Zaga, Janja, Lada, Morana/Mokoša/Majla, Njegoslava, Petra, Sonja, Ćamila, Fikreta, Cvijana, Džejna

muška imena: Benjamin, Gabrijel, Đorđe, Živko, Irvin, Kornelije, Ljutimir, Nikša, Ognjen, Risto , Todor, Uglješa, Hamza, Čedo, Šemsi.

:)

Nisu ti losi predlozi, svidja mi se jer ima bas cudnih imena, a tako i treba da bude. :super:

Samo ova muslimanska imena da se izbace.

Van mreže Azra

« Odgovor #12 poslato: 30. Jul 2014. u 16:20 »
Hvala  :) Neka od imena su iz slovenske mitologije (Lada, Morana, Devana, Mokoša).

Van mreže mareeram

« Odgovor #13 poslato: 30. Jul 2014. u 23:59 »
A sto da se izbacuju muslimanska imena? Ne vidim razlog..

Van mreže sale pn

« Odgovor #14 poslato: 31. Jul 2014. u 09:37 »
A sto da se izbacuju muslimanska imena? Ne vidim razlog..
Ako ne vidis razlog, dalje reci su suvisne.

A ti svom detetu sutradan slobodno daj muslimansko ime, niko ti ne brani.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 44
« Odgovor #15 poslato: 31. Jul 2014. u 15:29 »
Prednost dajemo srpskim imenima (ipak je ovo srpski meteorološki forum) ali naravno ne postoje na sva slova srpska imena kao na primer na slovo "Dž"

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 36
« Odgovor #16 poslato: 31. Jul 2014. u 16:30 »
Već smo sastavili bili preliminarnu listu na kojoj ima i muslimanskih i hrvatskih imena, i ne vidim razloga da ne bude tako. Ovo jeste prvi srpski meteorološki forum, ali nikako forum samo Srba. Imamo članova foruma raznih nacija i vjera, što je i bogatsvo ovog foruma. Zato nema potrebe da se ijedno ime izbacuje, pogotovo ako se uzme u obzir da ima lijepih muslimanskih imena (i muških i ženskih) na "Š", "Dž", "H", a srpskih je jako malo ili nimalo. Nadam se da se neće ova neprijatna diskusija nastavljati i da ćemo uskoro sastaviti konačan spisak.

padavine u aprilu 2026:
AMS Miljakovac 28.4mm
prosek (Vračar) - 51.5mm

padavine u maju 2026:
AMS Miljakovac 78.7mm
prosek (Vračar) - 72.3mm

Van mreže mareeram

« Odgovor #17 poslato: 31. Jul 2014. u 17:36 »
^^

Tako je..

u Srbiji, od naroda nakon Srba najvise ima Muslimana i Madjara, mislim da nacije trebaju imati predstavnika na toj listi..

Nema frke ljudi, samo kazemo, diskutujemo.. :)

Van mreže beket

• **
« Odgovor #18 poslato: 31. Jul 2014. u 17:46 »
Ne kapiram ovu koncepciju, niti mislim da je uopšte neophodno tepati ciklonima, ali ako ih tako lakše razlikujete - onda okej.
Ne bih da se mešam ni u izbor imena, to stvarno treba da bude nasumično, bez obzira na poreklo... (slažem se sa Milošem), ali videli ste i sami kako je postalo ozloglašeno onako jedno lepo ime kao što je - Tamara. Zato treba biti oprezan, animozitete je danas previše lako stvarati, a ovi vaši nezvanični nazivi ciklona polako ulaze ne samo u medije, nego i u kolokvijalne vidove komunikacije (sinoć je jedan pozorišni profil na fb objavio post u stilu "Anamarija nas posetila tokom probe" - valjda bili na otvorenom).

Van mreže sale pn

« Odgovor #19 poslato: 31. Jul 2014. u 17:49 »
Milose nisam izjavio da je ovo forum samo Srba i jos ispadoh da sam nacionalisticki nastrojen, sto svakako nije tako.

Ima puno srpskih imena i iz tog razloga ne vidim potrebu da se stavljaju muslimanska. Nisam ni zapazio da na slova Š, DŽ i H ima vrlo malo srpskih imena. Onda je ok da se ubaci i neko muslimansko kao zamena.

Meni se svidjaju neobicna, cudna imena da se daju ciklonima.