Autor Tema: Kompjuteri (sva pitanja u vezi kompjutera, problema i slično pišite ovde)  (Pročitano 69582 puta)

Van mreže Freddy

• **
  • Starost: 47
Jes da smo možda i preterano raširili spektar tema, ali ovo je po meni jedna od bitnijih stvari!

Kakvu internet konekciju imate?

Ja već poodavno imam SBB-ov kabl i redovno uplaćujem paket 256 flat, koji trenutno košta 1750 din. Dok nije stigao kabl koristio sam nekoliko meseci i wireless, koji je sa svim svojim manama bio pravo otkrovenje posle  dial up-a, na koje više ne bih mogao da se vratim ni pod pretnjom smrću. :lol:
« Poslednja izmena: 08. Februar 2012. u 10:58 Stefano »

Van mreže JOPA

• Starost: 2021
Koju internet konekciju imate?
« Odgovor #1 poslato: 10. Januar 2007. u 10:16 »
Ja imam ovaj max adsl,99 kn mjesečno ili oko 12.5 eur,ali zato ima ograničen promet,pa ako pređeš 1 giga naplati ti se 3 eur za još jedan slijedeči gigabajt.Inače kako najavljuje operater promet bi trebali povečati na 5 giga :lol:
Čuo sam za još neki internet kojeg drži kabelska,79 kn ili 10.5. eur na mjesec,ali zato imaš prometa koliko hočeš,nema granice,ali ja ipak kao i mnogi ostajem na ovome zasada pa čemo vidjeti šta če biti dalje.Inače i sa brzinom sam zadovoljan...jedino me ponekad razljuti kada telefonske linije nerade,nemogu se na internet konektat najčešče i do 1o sati! :?  :lol:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 36
« Odgovor #2 poslato: 10. Januar 2007. u 11:00 »
Ja imam nekakav student ADSL pack sa mjesečnim protokom od 5GB. Mislim da mu je brzina 256kbps... I košta 20 eura mjesečno.

padavine u aprilu 2026:
AMS Miljakovac 28.4mm
prosek (Vračar) - 51.5mm

padavine u maju 2026:
AMS Miljakovac 78.7mm
prosek (Vračar) - 72.3mm

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #3 poslato: 10. Januar 2007. u 12:42 »
Ja imam ADSL preko Sezampro-a. Paket je flat 256 kbit/s. Ne bih izdrzao da nije flat rate upitanju (cak i kad sam bio dial up imao sam flat rate pa sam navikao).

Van mreže COJA

• **
  • Starost: 38
« Odgovor #4 poslato: 10. Januar 2007. u 14:59 »
moja veza je 768 k, internet me košta 7 eura mjesečno uz flat rate.
mjesečno skinem oko 100-200 GB

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 44
« Odgovor #5 poslato: 10. Januar 2007. u 15:33 »
Citat: "COJA"
moja veza je 768 k, internet me košta 7 eura mjesečno uz flat rate.
mjesečno skinem oko 100-200 GB

:jez Ja kući još uvek imam dial up konekciju. Da da dobro ste čuli.  :lol:

Ovde na fakultetu gde radim (u vojsci) gde ću provesti još 8 meseci imam brzinu koja se kreće od 1MB u sekundi do 5-6MB u sekundi. Da da dobro ste čuli.  :lol:  Predveče skinem div-x film za manje od 15min.

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 43
« Odgovor #6 poslato: 10. Januar 2007. u 16:57 »
Ja sam ko i Freddy na SBBu, paket je 512Kbs + 1Mbs lokala za 40 evrica. Mesecan protok je izmedju 200 i 250GB :) Uz to, vezu delim sa 3 druga da ne izpadne da sam pravim toliki protok  8)
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže lorena

• *
« Odgovor #7 poslato: 10. Januar 2007. u 21:18 »
Citat: "Milosh"
Ja imam nekakav student ADSL pack sa mjesečnim protokom od 5GB. Mislim da mu je brzina 256kbps... I košta 20 eura mjesečno.

i ja sam na ADSLu,a brzina i sl. to ce milosh znati,ja sam na onom paketu od 35 mjesecno evra...

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 36
« Odgovor #8 poslato: 10. Januar 2007. u 21:33 »
Citat: "lorena"
Citat: "Milosh"

i ja sam na ADSLu,a brzina i sl. to ce milosh znati,ja sam na onom paketu od 35 mjesecno evra...

To ti je L paket. Brzina mu je 256 Kbps, a mjesečni protok je 20GB.
U suštini se više isplati ovaj moj Student pack, s obzirom da ja nikada za mjesec dana ne potrošim više od 5GB, a cijena je gotovo upola manja.

padavine u aprilu 2026:
AMS Miljakovac 28.4mm
prosek (Vračar) - 51.5mm

padavine u maju 2026:
AMS Miljakovac 78.7mm
prosek (Vračar) - 72.3mm

Van mreže Brandzi

• **
  • Starost: 44
« Odgovor #9 poslato: 10. Januar 2007. u 22:09 »
Citat: "Boda Tajson"
Ja sam ko i Freddy na SBBu, paket je 512Kbs + 1Mbs lokala za 40 evrica. Mesecan protok je izmedju 200 i 250GB :) Uz to, vezu delim sa 3 druga da ne izpadne da sam pravim toliki protok  8)

e neverovatno, ali i ja isto, samo jos ja kao neki taj moj deo neta delim i  sa bratom, ma smarac teshki :P
Zivot je lep, samo ga treba znati ziveti...

Van mreže COJA

• **
« Odgovor #10 poslato: 10. Januar 2007. u 22:41 »

40 eura  :shock:  :shock:  punoooo

ja 7 eura 768 Kbs

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
« Odgovor #11 poslato: 10. Januar 2007. u 23:03 »
jel to adsl?

sbb je malo skuplji od ostalih kablovskih operatera jer nudi i lokalni saobracaj koji je u mom paketu 1mbit download i isto toliko upload (tj. vezu medju svim njegovim korisnicima nezavisno od internet veze)

Van mreže COJA

• **
« Odgovor #12 poslato: 10. Januar 2007. u 23:04 »
jel to adsl?

sbb je malo skuplji od ostalih kablovskih operatera jer nudi i lokalni saobracaj koji je u mom paketu 1mbit download i isto toliko upload (tj. vezu medju svim njegovim korisnicima nezavisno od internet veze)

to je wierless

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
« Odgovor #13 poslato: 10. Januar 2007. u 23:06 »
aaaa, sad je jasnije zasto je tako jeftin :D

Van mreže Dasa

• *
« Odgovor #14 poslato: 10. Januar 2007. u 23:51 »
Nije ni cudo sto postavljate tolike fotke kad svi imate neke brze internete :evil: Sam Joe i ja jos imamo jebeni Dial-up :tant:  :help:

Van mreže Freddy

• **
« Odgovor #15 poslato: 11. Januar 2007. u 14:46 »
Citat: "COJA"

40 eura  :shock:  :shock:  punoooo

ja 7 eura 768 Kbs

Bez obzira što je wireless, 7€ za 768k je džabe! :shock:
Da li su ti otvoreni svi portovi? Radi li P2P, ftp download, messenger-i...?
Ja sam SBB-ov wireless plaćao potpuno isto kao i sadašnji kablovski, a i dan danas su iste cene za iste pakete. Jedine razlike su što je odnos UPLOAD/DOWNLOAD bio 1:1 i što nije bilo lokala sa wl.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #16 poslato: 11. Januar 2007. u 20:00 »
Ma nama je generalno i ADSL bedan i skup u odnosu na Evropu.
U Italiji letos sam imao ADSL 20 mbit/s vezu za cini mi se 40 eur mesecno, a u tu cenu je uracunat i neogranicen domaci saobracaj u fiksnoj telefoniji.

Na benchmarku ili elitesecurity-u sam citao da bi od marta trebali da povecaju ADSL brzine, svima, a cena da ostane ista, tako da bi umesto sadasnjih paketa 256/512/768 kbit/s imali 512 kbit/1mbit/2mbit/s

Van mreže Freddy

• **
« Odgovor #17 poslato: 11. Januar 2007. u 22:47 »
Citat: "Stefano"
Ma nama je generalno i ADSL bedan i skup u odnosu na Evropu.
U Italiji letos sam imao ADSL 20 mbit/s vezu za cini mi se 40 eur mesecno, a u tu cenu je uracunat i neogranicen domaci saobracaj u fiksnoj telefoniji.

Na benchmarku ili elitesecurity-u sam citao da bi od marta trebali da povecaju ADSL brzine, svima, a cena da ostane ista, tako da bi umesto sadasnjih paketa 256/512/768 kbit/s imali 512 kbit/1mbit/2mbit/s

Ma gde mi možemo da se poredimo sa Italijom ili bilo kojom normalnom zemljom? U Sloveniji su cene interneta takoreći simbolične, a i skoro sve zemlje u okruženju su daleko bolje od nas po tom pitanju. Dok se ne rešimo šugavog monopoliste(kojem je opet produžen monopol na fiksnu telefoniju), koji ima para da kupuje Telekom Srpske, a nema da ulaže u sopstvenu infrastrukturu, koja je maltene na nivou Albanije, to nam je što nam je.  :roll:

Van mreže Dasa

• *
« Odgovor #18 poslato: 12. Januar 2007. u 15:27 »
uvescu wireless samo zbog ovih smajlica! :D treba mi pola dana da ih otvorim! 600 dinara 1,2Gb mesecno,puno li je! :?:  :shock:

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
« Odgovor #19 poslato: 12. Januar 2007. u 15:31 »
adsl ti je trenutno najisplativiji ako nisi downloader :) ili cak flat light na sbb-u = 950din mesecno