Ugh, odakle početi...
Šta reći, ovih dana čini mi se svuda uokolo se nešto razvija, samo je ovde sve sterilno. I sve što dođe je samo ostatak ostatka. Jeste da to nisu neki razvoji, ali stvarno nervira čoveka. Uopšte i nije delovalo da će nešto danas ispasti. Krenuo je da kuva ovaj razvoj na Goču, spustiše se prve jače zavese, krenu da grmi.... ali razumete me, nije me bilo toliko briga. U inat svemu ne želim ništa da slikam, dok me ne pogodi nešto.
Intenzivirao se postepeno razvoj na Goču, sve je češće grmelo. Dođoh od drugara tada, vidim to sve prema jugu , ali kažem, kako to nema šanse da krene ka meni nije me previše ni zanimalo. Pre nego što uđoh u kuću, vidim da su nad monom i dalje prema zapadu i jugozapadu iznikli tamni kumulusi. Javi se neka nada.... zacrne se baš, bukvalno mrak pade, rekao bi čovek samo što se ne spusti neka "halabuka"....
...međutim, ništa ! Stojalo je to tako 20-ak minuta, ali nigde ka zapadu nit kišnih zavesa, nit čega. Radar takođe ništa da prikaže. Iznerviram se ja, te uđem ponovo u kuću. Nakon toga....
Za, ma to nije ni 10 minuta se to tako razvilo, da sam ja jedva stigao auto u garažu da uteram. Ništa se nije videlo ka zapadu od zavesa. Nebo je bilo zelenkasto, znao sam da bi moglo biti grada. Dok ostavih auto i pokupih veš, krenu prvo retka krupna kiša. Čim to ostavih u kući, krenu da sipa grad..
Za nekih pola sata prosulo se 46,2mm kiše.
Posledice:
Video:

Radar: